reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

reklama
@Lanvin No dziś się wezmę- będę pełna energii po ćwiczeniach :p A chodzę dalej na Pilates, ale we wtorki wychodzimy normalnie mokruśkie :p Tak nas kobitka sponiewiera :p
U nas taka piękna pogoda .... siedzę w pracy patrzę sobie w okienko i marzę żeby już wyjść :p
Jakie fajne miejsce na pilates polecasz we Wro? Nie wiem czy sie zmotywuje, ale moze akurat kiedyś skorzystam ;)

Dziewczyny w piątek ide zrobic prolaktynę (23 dc) i chyba przy okazji zrobię progesteron.
Myślicie że na podstawie wyniku progesteronu, będę mogła stwierdzić czy się udało czy to za wcześnie, to będzie 7 dpo?
Nie da ci to odpowiedzi niestety. Dzol kiedyś wyszedł progesteron ponad 80, juz sie cieszyliśmy wszystkie ze pewnie sie udało, ale niestety nie. Takze bywają i takie przekroczenia normy a jednak to nie ciąża.

OK lepiej poczekac dluzej na dobre wieści:)
A ja mam zupełnie odwrotna teorie :) lepiej nie czekać na dobre wieści!! :)
Po co mam sobie odmawiać 4-5 dni radości przed @ jesli miałoby sie udać? :) wole zdecydowanie cieszyć sie i ekscytować te 4-5 dni dłużej! :D

Teraz nie bardzo ja robiłam np 4 dni przed okresem super czułem testem i wyszedł cień cienia. Poczekaj jeszcze przynajmniej do 3-4 dni przed okresem ale jak ktoś tu mówił lepiej znieść kolejny okres niż kolejny negatywny test ciazowy. Lepiej poczekac do terminu okresu. Tak jak to robi mądrze @Windy91 my ja tak tylko podpuszczamy ;)

Wróciłam z mieszanymi uczuciami ...łożysko jest bardzo nisko leży na szyjce ...macica jest bardzo obciążona bo z jakichś powodów płyn z worka owodniowego zamiast się kurczyć z aniołkiem to się nadal wypełnia - nie jest w stanie zlokalizować skąd pobiera łożysko ten płyn. Aniołek zmniejszył się nieznacznie ma 3,10 cm - skamieniał więc już nie zniknie. Lekarz martwi się co będzie, gdzie ciśnienie w macicy zacznie rosnąć ...czy zawartość drugiego worka nie pęknie i skąd ten płyn który dodatkowo obciąża mi macicę. Na chwilę obecną na 80% dziewczynka, zdrowa - nie znam wymiarów bo ...no bo są inne problemy. W razie krwotoku, plamień do szpitala mam jechać do Warszawy.
Aniołek:
Zobacz załącznik 800516

Córcia:
Zobacz załącznik 800517
Nessi, kochana, bedzie dobrze, nie martw sie, acz silna dla swojej córci!!! Ale super, ze dziewczynka :) gratulacje :) bedzie gimnastyczka, tak pięknie sie zgina! :) widziałyśmy to wczoraj na brzuchu, jak ćwiczy wykopy i dzisiaj na usg! :)

No i powiedziałam :):) Ogromnie mi pogratulowała! Powiedziała, że zdaje sobie sprawę, że nie miałam obowiązku jej tak szybko mówić, ale że jest mi za to wdzięczna. Powiedziała, że mam 100% wsparcia z jej strony, że oczywiście ta rozmowa zostaje między nami. Powiedziała też, że mam robić to co mi potrzeba, że jeżeli potrzebuję zostać w łóżku to tak ma być, że jeżeli potrzebuję zostać w domu to ona też to rozumiem.

Zapewniłam ją, że zrobię wszystko żeby dobrze wywiązywać się z obowiązków. Na co ona odparła, że mam teraz za priorytet numer 1: dziecko i siebie, a resztą wspólnymi siłami ułożymy jak trzeba :)

Cieszę się, że powiedziałam jej już teraz :)
Gabrika, bardzo sie cieszę ze taka pozytywna reakcja. :) pewnie tez bym powiedziała juz, skoro umowa juz podpisana. Zreszta w korpo raczej zawsze pozytywnie podchodzą do takich rzeczy.

Staraczki ja już po mojej pierwszej wizycie ciazowej :-) za wszystkie was trzymam kciuki
1490710220-aaaaaa.png

xnw40tc7sy506vxn.png

Gratulacje!! Piękna fasolka! :)

Mi sie dzisiaj śniły 2 kreski.... :) ale było pięknie... :)

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@Lanvin odpuszczamy bo płodne wychodzą mi w sam środek świąt [emoji19] [emoji21] bzykniemy się pewnie przed, ale B jedzie do rodziny na drugi koniec Polski więc dupa [emoji20]

@StorAnia cholera [emoji20] [emoji20] widocznie coś zlapalas, do lekarza po antybiotyk i wsio będzie dobrze, zobaczysz [emoji110] [emoji11]

Ness, leeleeth... Wszystko się dobrze skończy, zobaczycie! Silne są te wasze dzieciaki, dadzą radę na bank! Dbajcie o siebie rybeńki! [emoji11]

A ja głupia kupiłam test i zrobiłam... Tyle by było z mojej silnej woli i postanowień [emoji1] [emoji23] żebym chociaż rano zrobiła, ale po co... Zła na siebie jestem jak cholera. Ugh. No ale nie czarujmy się, w 30dc już coś by wyszło [emoji6] także od teraz będę już grzeczna [emoji12]

Do góry