reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

reklama
StorAnia ja robiłam 2 lata temu amh i wyszło "obniżona płodność a rok temu wyszło że jest ok :)
Dokładnie too też chciałam Ani napisać, że warto powtórzyć po jakimś czasiee badaniee... dzwoniłam teraz do znajomej bo przypomniałam sobie że miała podobną syt. I pow. Że zrobiła amh, wyszło 0,2 ale na usg pęcherzyków sporo, powtórzyła po 2 mscach i wyszło 0,9 - nie super dużo, ale wystarczająco :) teraz ma dzidziusia po iui, ale tam też problem mały z nasieniem był

Dziewczyny wrzucacie tu te wykresy, ja zupełnie zielona w tej kwestii, możecie mi polecić jaką literaturę fachową? Tak, żeby to nie było napisane językiem naukowym ale też nie takie powierzchowne? Czy raczej korzystacie z jakiś stron internetowych? Książek o NPR jest masa, tylko nie wiadomo co wartościowe, a co "przeładowane" ideologią, bo tego bym nie chciała :dry:
Możesz założyć sobie konto np. na ovufriend i tam jest instrukcja do wykresu, instrukcja jak mierzyć itp. Mierzysz temp. o tej samej porze najlepiej co rano przed wstaniem z łóżka w ustach albo na dole (lepiej widać) termometrem elektronicznym z dwoma miejscami po przecinku. W teori do owu temp. spada, a po owu rośnie, jak jest ciąża to temp. już nie spada[emoji4] to tak w 3 słowach.

Fajne macie wykresy dziewczyny. A ja już sama nie wiem czy owu była w poniedziałek czy jednak dzisiaj będzie. Pomocy[emoji16] [emoji16] [emoji16]
1490173934-aaaaaa.png

Jak myślicie?

Możesz założyć sobie konto np. na ovufriend i tam jest instrukcja do wykresu, instrukcja jak mierzyć itp. Mierzysz temp. o tej samej porze najlepiej co rano przed wstaniem z łóżka w ustach albo na dole (lepiej widać) termometrem elektronicznym z dwoma miejscami po przecinku. W teori do owu temp. spada, a po owu rośnie, jak jest ciąża to temp. już nie spada[emoji4] to tak w 3 słowach.

Fajne macie wykresy dziewczyny. A ja już sama nie wiem czy owu była w poniedziałek czy jednak dzisiaj będzie. Pomocy[emoji16] [emoji16] [emoji16]
1490173934-aaaaaa.png

Jak myślicie?
myslę ze owu była w pn/wt

Dziewczyny wrzucacie tu te wykresy, ja zupełnie zielona w tej kwestii, możecie mi polecić jaką literaturę fachową? Tak, żeby to nie było napisane językiem naukowym ale też nie takie powierzchowne? Czy raczej korzystacie z jakiś stron internetowych? Książek o NPR jest masa, tylko nie wiadomo co wartościowe, a co "przeładowane" ideologią, bo tego bym nie chciała :dry:
Możemy Ci zwyczajnie podpowiedzieć :) ja temat ogarnęłam dzięki dziewczynom, są niezawodne w takich kwestiach :) czego nie wiesz lub nie rozumiesz?

1490173934-aaaaaa.png

Jak myślicie?
Mi się wydaje, że jeszcze owu nie było :)

A co do mierzenia temp...ja polecam mierzyć na dole. @Spark i chyba @basia89 próbowały w ustach i temperatura nie była do końca miarodajna, a na dole ładnie pokazuje :) Ja np. posluchałam Spark i nie mierze temperatury w łóżku, tylko wstaje i idę prosto do toalety i tam mierze i wszystko jest ok :) a co do apek to ovufriend jest fajne i Mój kalendarzyk, ale tutaj raczej do prowadzenia zapisków temp, bo czasem nie ogarnia kiedy była ovu.

qdkkj44j6bi2vbec.png

reklama
Możemy Ci zwyczajnie podpowiedzieć :) ja temat ogarnęłam dzięki dziewczynom, są niezawodne w takich kwestiach :) czego nie wiesz lub nie rozumiesz?

Mi się wydaje, że jeszcze owu nie było :)

A co do mierzenia temp...ja polecam mierzyć na dole. @Spark i chyba @basia89 próbowały w ustach i temperatura nie była do końca miarodajna, a na dole ładnie pokazuje :) Ja np. posluchałam Spark i nie mierze temperatury w łóżku, tylko wstaje i idę prosto do toalety i tam mierze i wszystko jest ok :) a co do apek to ovufriend jest fajne i Mój kalendarzyk, ale tutaj raczej do prowadzenia zapisków temp, bo czasem nie ogarnia kiedy była ovu.

qdkkj44j6bi2vbec.png
Lanvin ma racje, mierzenie w ustach jest jak dla mnie kompletnie bez sensu, tam non stop temp się zmienia, nic nie wiedziam z pomiarów, a mierzenie "dowcipnie" daje fajjny obraz co i jak :)

Do góry