reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

reklama
Właśnie dziewczyny jak to jest z tą szyjka? Jak powinna wyglądać po zapłodnieniu, a jak bez zapłodnienia na miesiączkę. Ja badałam przed dniami płodnymi i w trakcie owulacji. Doskonale ją wyczułam i zgadzało się z temperaturą. Dzisiaj mam 24 dzień cyklu i sama nie wiem. Słyszałam, że szyjka dopiero się opuszcza na sam okres.
Piękny progesteron,jesteś w ciąży

Witam Was,
Mam taki problem, może któraś z Was miała coś takiego. Wykryto mi torbiele endometrialne, jestem pod kontrolą i mam powtórzyć ponownie usg transwaginalne. Z mężem starmy się o dziecko ale na razie nie wychodzi. Jestem załamana. Dodatkowo obydwoje mieliśmy silny stres co na pewno nie ułatwia w staraniu się o dziecko. Teraz jeszcze wyszła mi cytologia z wynikiem:
JAKOŚĆ ROZMAZU

Rozmaz nadaje się do oceny

OGÓLNA CHARAKTERYSTYKA ROZMAZU

Obraz cytologiczny nieprawidłowy

Nieprawidłowe komórki nabłonkowe

Komórki nabłonka wielowarstwowego płaskiego

O nieokreślonym znaczeniu (ASC-US)

Interpretacja wyniku

Inne zmiany nienowotworowe

Zmiany odczynowe związane z:

zapaleniem i/lub typową regeneracją

ZALECENIA

Kontrola po leczeniu

Idę dzisiaj do ginekolog. Jestem załamana, bo znowu coś jest nie tak. Robiłam inne badania jak test Roma i wyszedł ok. Marker c125 też. Prolaktyna i progesteron też. Czy jeszcze jakieś inne badania powinnam zrobić. Strasznie bym chciała być w ciąży ale boje się, że przez moje wyniki nic z tego nie będzie:(
Może któraś z Was miała coś podobnego i mogła coś podpowiedzieć, byłabym wdzięczna.

Czesc :) nie zalamuj sie na zapas.
Haha latwo mi mowic [emoji23] ostatni miesiac non stop dziewczyny musialy mnie sprowadzac na ziemie [emoji23] bo bylam ba skraju zalamania.
Co do wyniku to sie nie wypowiem na 100% bo az takej wiedzy nie mam zeby nie wprowadzic Cie niechcacy w blad. Mam nadzieje, ze lekarz Ci wszystko wyjasni. Ja tydzien temu dostalam wynik biopsji - CIN 1. Bez rewelacji ale nie jest zle. Do kontroli za 6 miesiecy.
U Ciebie to chyba jakis proces zapalny jest, przynajmniej tak rozumiem czesc wyniku. Moze wystarczy to wyleczyc i potem skontrolowac czy jest juz okej.
No ale to tylko moje przypuszczenia. Powodzenia na wizycie :)

[emoji22] 60,7kg ---> 56,9kg ---> 52kg [emoji7]

Hej Staraczki i Fasolki :)

@nimitii Kochana, cieszę się, ze u Ciebie wszystko dobrze i masz tyle radości każdego dnia :) piesio cudny i te dwa kolejne do schrupania. Jak będę już miała swój dom to też bym chciała takiego kudlatka. My ze @Spark idziemy razem. Zaczynamy zaraz 12 tyd. Dzidz rośnie :):):) Spark zazdroszczę Ci tego samopoczucia. U mnie nie ma tragedii, nie wymiotuje Ale wieczorami czasami mnie takie osłabienie bierze i źle się czuję :( mama mówi, ze jak się urodzi dzidzia to mi odda to wszystko i będzie grzeczna hehe :)

Polecam Wam dziewczyny komedie "Jak urodzić i nie zwariowac". Ostatnio leciał w tv. Powiem szczerze, ze nie była to głupia komedia a naprawdę film z przesłaniem i o różnych przypadkach. Tak jak my tutaj.

:*

reklama
Do góry