reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

reklama
Właśnie dziewczyny jak to jest z tą szyjka? Jak powinna wyglądać po zapłodnieniu, a jak bez zapłodnienia na miesiączkę. Ja badałam przed dniami płodnymi i w trakcie owulacji. Doskonale ją wyczułam i zgadzało się z temperaturą. Dzisiaj mam 24 dzień cyklu i sama nie wiem. Słyszałam, że szyjka dopiero się opuszcza na sam okres.
Piękny progesteron,jesteś w ciąży

Witam Was,
Mam taki problem, może któraś z Was miała coś takiego. Wykryto mi torbiele endometrialne, jestem pod kontrolą i mam powtórzyć ponownie usg transwaginalne. Z mężem starmy się o dziecko ale na razie nie wychodzi. Jestem załamana. Dodatkowo obydwoje mieliśmy silny stres co na pewno nie ułatwia w staraniu się o dziecko. Teraz jeszcze wyszła mi cytologia z wynikiem:
JAKOŚĆ ROZMAZU

Rozmaz nadaje się do oceny

OGÓLNA CHARAKTERYSTYKA ROZMAZU

Obraz cytologiczny nieprawidłowy

Nieprawidłowe komórki nabłonkowe

Komórki nabłonka wielowarstwowego płaskiego

O nieokreślonym znaczeniu (ASC-US)

Interpretacja wyniku

Inne zmiany nienowotworowe

Zmiany odczynowe związane z:

zapaleniem i/lub typową regeneracją

ZALECENIA

Kontrola po leczeniu

Idę dzisiaj do ginekolog. Jestem załamana, bo znowu coś jest nie tak. Robiłam inne badania jak test Roma i wyszedł ok. Marker c125 też. Prolaktyna i progesteron też. Czy jeszcze jakieś inne badania powinnam zrobić. Strasznie bym chciała być w ciąży ale boje się, że przez moje wyniki nic z tego nie będzie:(
Może któraś z Was miała coś podobnego i mogła coś podpowiedzieć, byłabym wdzięczna.

Czesc :) nie zalamuj sie na zapas.
Haha latwo mi mowic [emoji23] ostatni miesiac non stop dziewczyny musialy mnie sprowadzac na ziemie [emoji23] bo bylam ba skraju zalamania.
Co do wyniku to sie nie wypowiem na 100% bo az takej wiedzy nie mam zeby nie wprowadzic Cie niechcacy w blad. Mam nadzieje, ze lekarz Ci wszystko wyjasni. Ja tydzien temu dostalam wynik biopsji - CIN 1. Bez rewelacji ale nie jest zle. Do kontroli za 6 miesiecy.
U Ciebie to chyba jakis proces zapalny jest, przynajmniej tak rozumiem czesc wyniku. Moze wystarczy to wyleczyc i potem skontrolowac czy jest juz okej.
No ale to tylko moje przypuszczenia. Powodzenia na wizycie :)

[emoji22] 60,7kg ---> 56,9kg ---> 52kg [emoji7]

Hej Staraczki i Fasolki :)

@nimitii Kochana, cieszę się, ze u Ciebie wszystko dobrze i masz tyle radości każdego dnia :) piesio cudny i te dwa kolejne do schrupania. Jak będę już miała swój dom to też bym chciała takiego kudlatka. My ze @Spark idziemy razem. Zaczynamy zaraz 12 tyd. Dzidz rośnie :):):) Spark zazdroszczę Ci tego samopoczucia. U mnie nie ma tragedii, nie wymiotuje Ale wieczorami czasami mnie takie osłabienie bierze i źle się czuję :( mama mówi, ze jak się urodzi dzidzia to mi odda to wszystko i będzie grzeczna hehe :)

Polecam Wam dziewczyny komedie "Jak urodzić i nie zwariowac". Ostatnio leciał w tv. Powiem szczerze, ze nie była to głupia komedia a naprawdę film z przesłaniem i o różnych przypadkach. Tak jak my tutaj.

:*

reklama
Do góry