reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

reklama
Hejka!
Chwile mnie nie było, także nie nadrobię. Mignęły mi tylko smutne wiadomosci :( współczuje dziewczyny...

Zacznę od luteiny - ja bym sie bała brac luteinę przed owu. Znam dziewczynę z innego forum ktora tak wlasnie dostawała luteinę na wyregulowanie nie sprawdzając czy owu juz była i gin przez to jej tak rozchrzanil gospodarkę hormonalna ze przez te 6 lat leczenia straciła w ogóle swoje owulacje i so tej pory ma owu tylko po stymulacji..
Takze ja nie polecam.. nigdy nie bierzcie progesteronu od konkretnego dnia cyklu, bo każde ma innej długości cykl. Tylko zawsze PO owu, najlepiej 2-3dpo dla pewności. I przez 10 dni wtedy.
Progesteron z definicji blokuje owu, bo nawet te tabletki "po" bazują ponoc na bardzo dużej dawce progesteronu zeby wlasnie zablokować owulke. Poza tym dlatego w ciąży nie owuluujemy bo progesteron jest wysoki.

Tak jest, wczoraj byłam na histeroskopii! Dzięki za pamięć :)
Miło sie spało :) najgorszy moment jak mi kazali sie obudzić i juz nie spać :) a wtedy wlasnie najprzyjemniej sie śpi :D
Generalnie w środku prawie ok. Endometrium troche polipowato przerośnięte, czyli prawdopodobnie akurat za duzo estrogenu wyprodukowałam i mi za bardzo urosło. Mam nadzieje ze to jednorazowa akcja :). Lewy róg macicy wydłużony i nie można było sprawdzić ujścia jajowodu czy jest prawidłowe, ale nieistotne bo lewy jajnik ledwo dyszy po usuwaniu torbieli i na razie nie owuuluje wiec pal licho z tym lewym ujściem. Generalnie do in vitro jest ok. :)

Jutro wizyta w klinice i mam nadzieje ze ostatnia przed stymulacja!

--------------------------------------------
35l, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014 roku

Super, że wszystko jak na razie idzie po Twojej myśli :) Trzymam kciuki za jutrzejsza wizyte i czekam na wieści :) Wszystko bedzie dobrze :)

I ja poproszę o wykreślenie mnie z tabelki ciężarnych. Jak obliczylam poronilam dokładnie w dzień spodziewanej @ gdyby nie było ciazy...
I proszę mnie narazie nigdzie nie wpisywać. Nie chce się starać narazie.

@Spark śliczny brzusio i bardzo się cieszę że zdrowo rosniecie i cie oszczedza!

Hejka!
Chwile mnie nie było, także nie nadrobię. Mignęły mi tylko smutne wiadomosci :( współczuje dziewczyny...

Zacznę od luteiny - ja bym sie bała brac luteinę przed owu. Znam dziewczynę z innego forum ktora tak wlasnie dostawała luteinę na wyregulowanie nie sprawdzając czy owu juz była i gin przez to jej tak rozchrzanil gospodarkę hormonalna ze przez te 6 lat leczenia straciła w ogóle swoje owulacje i so tej pory ma owu tylko po stymulacji..
Takze ja nie polecam.. nigdy nie bierzcie progesteronu od konkretnego dnia cyklu, bo każde ma innej długości cykl. Tylko zawsze PO owu, najlepiej 2-3dpo dla pewności. I przez 10 dni wtedy.
Progesteron z definicji blokuje owu, bo nawet te tabletki "po" bazują ponoc na bardzo dużej dawce progesteronu zeby wlasnie zablokować owulke. Poza tym dlatego w ciąży nie owuluujemy bo progesteron jest wysoki.

Miło sie spało :) najgorszy moment jak mi kazali sie obudzić i juz nie spać :) a wtedy wlasnie najprzyjemniej sie śpi :D
Generalnie w środku prawie ok. Endometrium troche polipowato przerośnięte, czyli prawdopodobnie akurat za duzo estrogenu wyprodukowałam i mi za bardzo urosło. Mam nadzieje ze to jednorazowa akcja :). Lewy róg macicy wydłużony i nie można było sprawdzić ujścia jajowodu czy jest prawidłowe, ale nieistotne bo lewy jajnik ledwo dyszy po usuwaniu torbieli i na razie nie owuuluje wiec pal licho z tym lewym ujściem. Generalnie do in vitro jest ok. :)

Super [emoji106] bardzo się cieszę [emoji4] to trzymam mocno kciuki jutro [emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️ ... daj koniecznie znać. Powodzenia ...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Hejka!

trzymam kciuki, żeby wszystko poszło szybko i owocnie

U mnie teraz też wszystko było ok , cykl obstawiony i lipa, @ dzisiaj przyszła a wcale jej nie wolałam. Teraz zostaje właśnie ten progesteron do zbadanua w tym cyklu. No i zakupiłam testy i termometr owulacyjny, zobaczymy. Jak znowu nic to powtórze monitoring w maju.

Szkoda, że nie wyszło ale ja za chwile do Ciebie dołączę [emoji6] i tez mam w planach zbadać progesteron i kupić testy owulacyjne [emoji3] a to na grudzień już się nie łapiesz??

@Paraplu @mfifi04 no lekarz powiedział, że brak objawów to wyagrodzenie za tyle lat czekania [emoji14]
Paraplu oby kolejna Twoja ciąża jak najszybciej i żeby Cię oszczedzila [emoji14]
Mfifi u Ciebie też :*

@Lanvin pozmienialam tam dziewczyny w tabelce.
@Martaldz kochana to nie badaj, bo kto wie (chyba, że taka wprawiona jesteś, bo ja kompletnnie się na tym nie znam:p)
Poza tym niee za pierwszym pękniętym jajeczkiem się musi udać kochana, ważne, że działasz!
I badaniee nasienia...:*
Póki co nadal kciuki! :*

K.stwierdzil, że na badanie nasienia za wcześnie trochę. Wtf!!! Bez komentarza...
Nie znam się na tym, ale powinna być wysoko jak się udało. Nie sądzę żeby ni z gruchy ni z pietruchy wystrzeliła do góry.
Szczerze mówiąc boję się dalszych starań, badanie nasienia, hsg, z tego mogą wyjść takie kwiatki, że aż nawet nie chce myśleć...

@Martaldz widzę że ktoś tu traci nadzieję. Może właśnie niepotrzebnie badasz ta szyjke? Tylko niepotrzebne nerwy i stres

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

Oczywiście masz rację, ale przecież korci mnie bo jestem debilem...
Przyznaję, że powoli tracę nadzieję

K.stwierdzil, że na badanie nasienia za wcześnie trochę. Wtf!!! Bez komentarza...
Nie znam się na tym, ale powinna być wysoko jak się udało. Nie sądzę żeby ni z gruchy ni z pietruchy wystrzeliła do góry.
Szczerze mówiąc boję się dalszych starań, badanie nasienia, hsg, z tego mogą wyjść takie kwiatki, że aż nawet nie chce myśleć...

Oczywiście masz rację, ale przecież korci mnie bo jestem debilem...
Przyznaję, że powoli tracę nadzieję

Mój M też mi powiedział " bez spiny, zrobię badane po wakacjach" [emoji849][emoji53]

Spark, ja też nie miałam objawów przy moim małym [emoji6] tylko lekkie mdłości na początku i to tyle ! Nawet piersi prawie wcale nie urosły! A powiedz mi, znasz dokładna nazwę tej kliniki gdzie badaliscie nasienie?

reklama
Do góry