reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

reklama
witam dziewczyny,

próbuję nadrobić, ale ciężko mam w pracy teraz i nie mam jak czytać. Ale nie mogę nie wiedzieć co u was, więc obiecuję nadrobić.

U mnie z nowości to byłam u ginki. Wyszłam zła, bo dla niej te 10 m-cy to nic, bo powinnam poczekać jeszcze i poprawić żelazo i ferrytynę. Nic nie zleciła zbadać, dała za to cyclodynon na PMS ( podobnie jak castagnus) , nie zaleciła nawet jednego razu zbadania prolaktyny a mówi że to na obnizenie. Nawet nie mówiłam jej ani jednym słowem o tym, że mam jakiekolwiek objawy PMS, nic.
Nie zleciła badania nasienia, tylko suplementację L-karnityną, omega i preparatem typu androwit itp.

wyszłam z przeświadczeniem że walczę sama...

Dziś 9 dpo i czekam na rozwój wypadków...

witam dziewczyny,

próbuję nadrobić, ale ciężko mam w pracy teraz i nie mam jak czytać. Ale nie mogę nie wiedzieć co u was, więc obiecuję nadrobić.

U mnie z nowości to byłam u ginki. Wyszłam zła, bo dla niej te 10 m-cy to nic, bo powinnam poczekać jeszcze i poprawić żelazo i ferrytynę. Nic nie zleciła zbadać, dała za to cyclodynon na PMS ( podobnie jak castagnus) , nie zaleciła nawet jednego razu zbadania prolaktyny a mówi że to na obnizenie. Nawet nie mówiłam jej ani jednym słowem o tym, że mam jakiekolwiek objawy PMS, nic.
Nie zleciła badania nasienia, tylko suplementację L-karnityną, omega i preparatem typu androwit itp.

To może trzeba zmienić ginekologa??

witam dziewczyny,

Chodzisz prywatnie? Może czas zmienić lekarza?

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

dziewczyny, mam abonament w pracy. Chodzę do niej raz na trzy miesiące, bo częściej nie chciała. Zleciła hormony w 20dc - wyszły ok, zleciła wit D, ferrytynę, żelazo, tsh i wg tego co wyszło dała zalecenia. Głównie suplementację bo nic specjalnego się nie działo. Cykle mam regularne, owulacje też. Podgląd jajeczek i endo miałam i też wyszło ok.
Wydawało mi się, że jak to tyle trwa to może coś jeszcze warto zrobić. Wkurzyło mnie to, że nie badając prolaktyny zaleciła leki.
Lekarza mam innego w planach, ale od 200 zł za wizytę bierze i chciałam go zostawić na prowadzenie ciąży. W tej sytuacji skuszę się wcześniej.

dziewczyny, mam abonament w pracy. Chodzę do niej raz na trzy miesiące, bo częściej nie chciała. Zleciła hormony w 20dc - wyszły ok, zleciła wit D, ferrytynę, żelazo, tsh i wg tego co wyszło dała zalecenia. Głównie suplementację bo nic specjalnego się nie działo. Cykle mam regularne, owulacje też. Podgląd jajeczek i endo miałam i też wyszło ok.
Wydawało mi się, że jak to tyle trwa to może coś jeszcze warto zrobić. Wkurzyło mnie to, że nie badając prolaktyny zaleciła leki.
Lekarza mam innego w planach, ale od 200 zł za wizytę bierze i chciałam go zostawić na prowadzenie ciąży. W tej sytuacji skuszę się wcześniej.
U mnie teraz też wszystko było ok , cykl obstawiony i lipa, @ dzisiaj przyszła a wcale jej nie wolałam. Teraz zostaje właśnie ten progesteron do zbadanua w tym cyklu. No i zakupiłam testy i termometr owulacyjny, zobaczymy. Jak znowu nic to powtórze monitoring w maju.

Pisałaś że badania nasienia nie mieliście? Może warto od tego zacząć? Do tego skierowania nie potrzeba.

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry