reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

M2b bardzo mi przykro Tule.
Najgorsze są dobre rady i komentarze nikt niewielkie co czuje kobieta w takiej sytuacji.

Powiem wam ze te położne i służba zdrowia to kosmos jakiś zero empatii współczucia jak można powiedzieć na dziecko -to- no koszmar

reklama
5t6d a na usg nadal nic, nigdzie nie ma pęcherzyka, nic, pusto. Endometrium ciążowe, hcg jest ale bardzo niskie. Nawet jakby liczyć, że ciąża tydzień młodsza, to już choć pęcherzyk powinien być. W jajowodach na szczęście nic nie widać, ale usg nie zajrzy wszędzie. Jakby brzuch mocno bolał, mam jechać od razu do szpitala. Także ..... znowu. Mam zrobić jeszcze bhcg i wizyta we wtorek, chyba że wszystko się skończy do wtorku.

Bardzo mi przykro, że musisz przez to znowu przejść...

Kochane przepraszam że do was nie zaglądałam ale początki ciazy były dla mnie ciężkie wymioty, mdłości i niestety... w niedzielę dostałam krwawienia poszłam od razu do szpitala. Wczoraj usg potwierdziło najgorsze dzieciatku przestało bic serduszko w 9 tyg czyli 3 tyg temu... jest okropnie... siostra meza stwierdziła że się nie odzywiałam (miałam mdlosci od większości rzeczy mnie odrzucalo) potem jej mąż stwierdził że nie powinnam pracować... jestem załamana czekam teraz na jak okropnie to brzmi oczyszczanie.....

To nie jest Twoja wina i nie daj sobie nikomu tego wmówić! Bardzo Ci współczuję, trzymaj się, choć wiem, że to ciężkie

Dong zamówiony ... mam nadzieje ze szybko przyjdzie bo u mnie śniegu nawaliło i wszysrko pozamykane od dwoch dni... ja jestem juz stara i z racji wieku mam wielkie obawy czy wszystko bedzie dobrze .. czy jeszcze moge byc w ciazy ... i dopiero po pierwszym trymestrze po badaniach prenatalnych sie przyznam rodzinie ....

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

@M2b bardzo mi przykro kochana [emoji22][emoji22]

@Bulbasek @cheebay super !! Gratulacje !!

Dziewczyny pamięta może któraś kto pisał ze jej M ma problem z fragmentacja dna w nasieniu ?? Bo właśnie przyszła kolejna paczka androferti dla mojego M i tam jest napisane Że to właśnie ma składniki na zmiejszenie tej fragmentacji. Także może się przyda ta informacja ;-)

@Paraplu dziś przyszła moja waga przez tydzień 1,5 kg w dół [emoji51][emoji7]( nie tylko na diecie bebio bo dieta dopiero 4dzien [emoji51]) także tego taki mały sukces [emoji51]

W Brytanii dziś kolejny piękny wiosenny dzień !! Spacerek ba krótki rękaw! A co !

137e5ebf4ba45793ba7a2a100a23e1a7.jpg

Pozdrawiam ze spaceru z Lily [emoji173][emoji182]

To jest najgorsze co może być.. Gdy ja stałam jak ta sierota w szlafroku po porannym krwawieniu w szpitalu, Pani położna przywitała mnie krótkim: " Po co Pani przyszła, 5 tydzień ?! Po co się przejmować nie wiadomo, czy TO żyje czy nie żyje!" Rozumiecie? Później zaczęły mi mówić te teksty w stylu "Jesteś młoda, jeszcze Ci się uda, itd..." Człowiek nie słucha już w takich momentach takich pocieszeń.... To trzeba przeżyć i wykaraskać się z tego samemu...
Mnie ja przyjmowali do szpitala to niestety też doświadczyłam tego samego.Położna stwierdziła przy mnie i przy lekarzu ze jak 5 tydzień to tak jak by się okres spóźnił.Zero wsparcia i zrozumienia, czułam się w szpitalu jak intruz zajmujący tylko łóżko.Po wszystkim jeszcze mi powiedziała, ze dobrze ze się wszystko dobrze skończyło. To jej powiedziałam, ze nie wiem czy dobrze nie bardzo,a jej chodziło ze bez czyszczenia tylko farmakologicznie.Zero jakiejś empati, a to ze się ktoś ponad rok starał , żeby zobaczyć te dwie kreski to nie ważne.Nawet tabletek przeciwbólowych nie podały chociaż lekarz zalecił , a jak jadlam banana ,bo musiałam być nadczo od rana i zwyczajnie byłam glodna to usłyszałam,ze już futruje.

Napisane na SM-T113 w aplikacji Forum BabyBoom

Kochane przepraszam że do was nie zaglądałam ale początki ciazy były dla mnie ciężkie wymioty, mdłości i niestety... w niedzielę dostałam krwawienia poszłam od razu do szpitala. Wczoraj usg potwierdziło najgorsze dzieciatku przestało bic serduszko w 9 tyg czyli 3 tyg temu... jest okropnie... siostra meza stwierdziła że się nie odzywiałam (miałam mdlosci od większości rzeczy mnie odrzucalo) potem jej mąż stwierdził że nie powinnam pracować... jestem załamana czekam teraz na jak okropnie to brzmi oczyszczanie.....
Trzymaj się i nie słuchaj tych głupot co mówią inni

Napisane na SM-T113 w aplikacji Forum BabyBoom

Dong zamówiony ... mam nadzieje ze szybko przyjdzie bo u mnie śniegu nawaliło i wszysrko pozamykane od dwoch dni... ja jestem juz stara i z racji wieku mam wielkie obawy czy wszystko bedzie dobrze .. czy jeszcze moge byc w ciazy ... i dopiero po pierwszym trymestrze po badaniach prenatalnych sie przyznam rodzinie ....

A ile masz lat jeżeli mogę wiedzieć?

queen_b ja pisałam :)
Dziękuję bardzo za informację. Poczytam o tym :)
Ja dziewczyny nie podałam danych do tabelki. Ja Was czytam na bieżąco, mam nadzieję, że jak będę potrzebowała jeszcze pomocy to chętnie udzielicie mi odpowiedzi ;) mi tak trochę niezręcznie pisać jak Wy już tyle się "znacie" Po za tym ten miesiąc jest wyjątkowo ciężki. Zawsze przed okresem i w trakcie było słabo.. teraz jest ciągle. Jakoś ogarnąć się nie mogę. Pozdrawiam

queen_b ja pisałam :)
Dziękuję bardzo za informację. Poczytam o tym :)
Ja dziewczyny nie podałam danych do tabelki. Ja Was czytam na bieżąco, mam nadzieję, że jak będę potrzebowała jeszcze pomocy to chętnie udzielicie mi odpowiedzi ;) mi tak trochę niezręcznie pisać jak Wy już tyle się "znacie" Po za tym ten miesiąc jest wyjątkowo ciężki. Zawsze przed okresem i w trakcie było słabo.. teraz jest ciągle. Jakoś ogarnąć się nie mogę. Pozdrawiam
Daj spokój każda z nas była kiedyś tą nową. Ciągle dochodzą dziewczyny. Pisz nam o swoich radościach i smutkach. Od tego tu jesteśmy. Pocieszymy, poradzimy jak będziemy umiały i pocieszymy się razem chętnie.[emoji4]

reklama
Współczuję bardzo :sad: rozumiem Cie doskonale. U nas serduszko przestało bić w 8 tygodniu :hmm: Gadanie ludzi jest czymś czego najmniej potrzebujemy. Ja po poronieniu usłyszałam od drugiej żony mojego teścia "cóż jak zajdziesz w następną ciążę będziesz musiała o siebie bardziej dbać" jakby zarzuciła mi, że w pierwszej nie dbałam. Od teściowej "najważniejsze, że możecie mieć dzieci, nie ma co rozpaczać" dlatego zamknęłam się w domu i nie odbierałam od nikogo telefonu, bo każde takie teksty rozwalały mnie, wiedziałam że nie pozbieram się jak tak dalej pójdzie. Niestety ten kto nie przeszedł takiej tragedii nie zrozumie. Dlatego odetnij się od pocieszaczy, bo nie usłyszysz nic co ukoi Twoje cierpienie. Musicie to przejść sami z partnerem. Czas jest najlepszym lekarstwem. Tylko czas pozwolił mi sie podnieść i walczyć dalej o kolejną ciążę. Dlatego życzę Ci tego z całego serca. Pamiętaj, że będzie łatwiej.

Ostatnia edycja:
Do góry