reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

reklama
@basia89 tak Twoja imienniczka :) też właśnie dzięki Tobie mi się pozytywnie kojarzy :)

@Paraplu Kochana, już przeczytałem co to jest. Dysplazja szyjki macicy małego stopnia. Zmiany mogą zniknąć samoistnie. Tak też będzie. Nie martw się. Obserwować trzeba będzie i kontrolować :* ale to przekreśla Wasze starania? Co lekarz powiedział?

queen_b a mogę zapytać czemu in vitro? Tylko ze względu na słabe wyniki nasienia czy coś jeszcze jest na rzeczy?
A luteine bierzesz na regulacje cykli? Bo ja teoretycznie tak i czy masz potwierdzoną owulacje? I wtedy bierzesz czy zawsze od 15 dnnia cyklu? Bo podobno nie można brać luteiny przed owulacja..:confused:

@basia89 tak Twoja imienniczka :) też właśnie dzięki Tobie mi się pozytywnie kojarzy :)

@Paraplu Kochana, już przeczytałem co to jest. Dysplazja szyjki macicy małego stopnia. Zmiany mogą zniknąć samoistnie. Tak też będzie. Nie martw się. Obserwować trzeba będzie i kontrolować :* ale to przekreśla Wasze starania? Co lekarz powiedział?

Nie, mozna normalnie sie starac. Tylko kontrola co pol roku, rowniez w ciazy.
W sumie to nie zaskoczyl mnie ten wynik, na kolpo bylo widac zmiane w kolorze. W sumie to bardziej balam sie, ze wyjdzie wynik wyzszy niz 1. Takze nie jest zle ale szalu tez nie ma.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Witam :)
Ja już po pierwszej wizycie.
Ranyyy ale miałam stresa..

Na razie jest dobrze:
jest pęcherzyk ciążowy (prawie 9mm)
jest pęcherzyk żółtkowy (prawie 3mm)
no i niedobrze bo zrobiła mi się cysta na jajniku :(. nie wiem czy mam się martwić tym.
Mam brać więcej luteiny.
Ma ktoś doświadczenie z cystą?
Gratuluję II kreseczek @Antonia2016 @MartaBarbaraWeronika listopad rządzi

Na razie jest dobrze:
no i niedobrze bo zrobiła mi się cysta na jajniku :(. nie wiem czy mam się martwić tym.
Mam brać więcej luteiny.
Nie znam się no ale trzymaj sie zaleceń lekarzy :-)

Napisane na HUAWEI CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Nie podobuje mnie się to :(

A in vitro macie po kolejnej @, czyli w kwietniu tak?
Mam taka nadzieje.. teraz bede miala histero, wiec mam nadizeje, ze w kwietniu startujemy ze stymulacją do ivf!

Już widzę :)

U mnie dzisiaj 36,97 - 10 dpo, czyli wysoko, ale od wczoraj spadło o 0,05, czyli mam rozumieć, że jeśli jutro tendencja spadkowa się utrzyma, to w weekend jestem umówiona z @?

1489049260-aaaaaa.png
taki spadek to nie spadek :) moglas sie raz wiecej/mniej przekręcic w nocy na drugi bok i juz taka jest roznica w temp. ja na takie spadki czy wzrosty nie zwracam uwagi.

Dziewczyny wróciliśmy z badania i są tragiczne... Odrazu pojechaliśmy do znajomej lekarki i trochę nas uspokoiła bo powiedziała, że jest źle, ale nie beznadziejnie. Musimy znaleźć dobrego androloga. Już się wyryczalam i teraz zaczynam działać
Podaj jakie wyniki dokladnie.

Super :)
Mam na imię Gosia. Lat 27. To jest nasz 14 cykl starań.
początkowo byliśmy przekonani, że we mnie tkwi problem ( nieregularnie cykle, późne owulacje ) do czasu gdy moja pani doktor chciała stymulować mi owulacje..pierw chciała aby Maz zrobił badania i tu się zaczęło.. słaba morfologia, beznadziejna fragmentacja DNA i przeciw ciała plemnikowe.. pełen pakiet żeby za łatwo nie było :( Dwie ciąże biochemiczne. Tak w skrócie
Witaj Gosia, a jakie dokladnie zalecenia dostal M?
Na przeciwciala plemnikowe, to powinien dostac chyba steryd. Fragmentacje jaka macie? my czekamy na wyniki wlasnie. O, wlasnie, sprawdze, moze juz są.
A nie byl przed tym badaniem moze chory (gorączka) w przeciagu 12 tygodni? moze to obnizac wyniki. Jaka wartosc morfologii? na morfologie to chyba tylko suplementacja i nadzieja, ze to cos pomoze.
Jak jest bardzo slaby wynik nasienia, to iui jest bardzo malo skuteczne.. Bierzecie pod uwage ivf? Tak jak pisala @Lanvin, my zrobilismy jedno IUI, ale slabe nasienie, troche poczytalam i stwierdzilismy ze nastepnego nie ma juz sensu robic tylko dzialamy z in vitro.

U mnie w sklepie zielarskim jest DONG ale firmy now food. Słyszałyście o takiej? Nie wiem czy brać czy lepiej przez neta zamówić tego z Swanson.
Nowfoods - dobra firma.

Też tak mam [emoji12]

Taaa dobrze Cie rozumiem niestety :/ i jak się później nie denerwować? Moja teściowa mówi, że reklamacji nie przyjmuje...
Moja ma ten sam tekst :)

Przykro mi @Lanvin i @Spark, ze takie sytuacje macie z waszymi M... :( moj tez niestety nie nauczony zeby sie postarac... juz nawet jego tato kupił mamie lizaka z okazji walentynek, a moj mi nic nie kupil... zero, nada, null....

Haha, ja słyszę to samo! U mojego przykład z góry, jego ojciec nigdy np. nie adorowal jego matki, nie kupował kwiatów, specjalnie o nią nie dbał, a matka wszystkim się zajmowała. Pomijam, że jak miał 18-20 lat to palili z nim trawke na imprezach...i różne takie, a później zdziwiona...Z moim może aż tak źle nie jest, ale też o wszystko trzeba się prosić. Przykład idzie z góry, więc musimy uważać jak wychowujemy nasze dzieci...
Ja sie wlasnie boje, ze jak bedziemy mieli chlopczyka, to ze moj M nie nauczy go, żeby "nosic kobiete na rękach", kupowac kwiaty kobiecie, mamie (czyli mi), starac sie ... :( a chcialabym zeby byl wlasnie takim gentelmanem..

to powinno już coś wyjść

Czyli pewnie znów się nie udało... eh
kotek, ale Mimi chyba pisala nie że 15-16 dni temu miala owu, tylko że 15-16 dnia cyklu byla owu, tak?
jesli tak, a dzisiaj jest 26dc, to to dopiero 9-10 dpo, wiec jak najbardzie moze nie wyjsc!!

Ale to naprawdę blady bladzioch który nie daje się jeszcze cieszyć :-)

Napisane na HUAWEI CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Nie ściemniaj :p żaden bladzioch, tylko beznadziejne testy, a porzadnych kupic nie chcesz! :p
taki bladzioch na tych testach to porzadna krecha na normalnych :)

Na razie jest dobrze:
Mam brać więcej luteiny.
Miałam w ciąży tak jak ty na kolejnej nie było śladu,wchłonął się przy dupku

reklama
Nie, mozna normalnie sie starac. Tylko kontrola co pol roku, rowniez w ciazy.
W sumie to nie zaskoczyl mnie ten wynik, na kolpo bylo widac zmiane w kolorze. W sumie to bardziej balam sie, ze wyjdzie wynik wyzszy niz 1. Takze nie jest zle ale szalu tez nie ma.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Kochana trzeba myśleć pozytywnie. Może to trudne, ale musimy być silniejsze niż przeciwności losu. A jak takie występują to człowiekowi tym bardziej się udaje bo nie ma nic do stracenia i walczy :)

Do góry