reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

reklama
W dzień znośnie ... ale głowa jest taka głupia, że z każdym usg ma nadzieję, że dziecko odżyje i wszystko będzie dobrze. Jest mi trudniej bo jak się dowiedziałam o bliźniakach to uważałam jak niektóre z Was...że maleństwo które straciłam w marcu do mnie wróciło razem z siostrą/bratem. Teraz znowu czuję, że brakuje mi tej jednej istotki ..bilans strat jest jaki jest. Dlatego chciałabym jeszcze jedno dziecko. Przemawiają przeze mnie hormony i emocje ...czuję stratę, nie da się chyba tak zapomnieć. W pierwszej stracie nie widziałam ani serduszka ani maluszka. Tu już ruszał rączkami i nóżkami, podskakiwał, serducho pikało jak szalone, 4,5 cm szczęścia prawie ...cudowny widok i okropna strata - ciężka do przyjęcia i chyba nigdy się z Nią nie pogodzę. Boję się, że po porodzie mogę dostać depresji z tego powodu. Czytałam dużo na ten temat i wiem, że to wraca po czasie ...ze zdwojoną siłą.
Żyć jednak trzeba dalej, teraz mam się jeszcze o kogo martwić, więc nie mogę popadać w zamknięcie.
A jak się czuję fizycznie ? Mam mdłości, które znowu wróciły, brak sił zupełny i nie wiem czy to jakaś depresja, czy moja tarczyca, czy zwyczajnie tak tą ciążę znoszę. Codziennie sprawdzam tętno maluszka i to mnie uspokaja ...inaczej wylądowałabym w psychiatryku.
Jejku... wiesz takie sytuacje podbijają skrzydła ale ja wierzę że będzie dobrze i kiedyś ktoś tam na górze wskaże na Ciebie palcem i powie -A tej dam wkoncu tyle szczęścia ile tylko udźwignie...

W dzień znośnie ... ale głowa jest taka głupia, że z każdym usg ma nadzieję, że dziecko odżyje i wszystko będzie dobrze. Jest mi trudniej bo jak się dowiedziałam o bliźniakach to uważałam jak niektóre z Was...że maleństwo które straciłam w marcu do mnie wróciło razem z siostrą/bratem. Teraz znowu czuję, że brakuje mi tej jednej istotki ..bilans strat jest jaki jest. Dlatego chciałabym jeszcze jedno dziecko. Przemawiają przeze mnie hormony i emocje ...czuję stratę, nie da się chyba tak zapomnieć. W pierwszej stracie nie widziałam ani serduszka ani maluszka. Tu już ruszał rączkami i nóżkami, podskakiwał, serducho pikało jak szalone, 4,5 cm szczęścia prawie ...cudowny widok i okropna strata - ciężka do przyjęcia i chyba nigdy się z Nią nie pogodzę. Boję się, że po porodzie mogę dostać depresji z tego powodu. Czytałam dużo na ten temat i wiem, że to wraca po czasie ...ze zdwojoną siłą.
Żyć jednak trzeba dalej, teraz mam się jeszcze o kogo martwić, więc nie mogę popadać w zamknięcie.
A jak się czuję fizycznie ? Mam mdłości, które znowu wróciły, brak sił zupełny i nie wiem czy to jakaś depresja, czy moja tarczyca, czy zwyczajnie tak tą ciążę znoszę. Codziennie sprawdzam tętno maluszka i to mnie uspokaja ...inaczej wylądowałabym w psychiatryku.
Dziewczyno, jak tylko możesz to idź spotkaj się z terapeutą/psychologiem. Oni naprawdę potrafią zdziałać cuda z naszymi głowami. Sama chodzę i naprawdę można żyć normalnie z traumatycznymi przeżyciami. Polecam bo wiem że działa. Gdybym wiedziała o tym wcześniej to mniej czasu zmarnowalabym na zamartwianie się.
Głowa do góry!

Napisane na F5321 w aplikacji Forum BabyBoom

Shaggy czyli idziesz jutro na bete i robilas ja dzisiaj tak? Bo ja wlasnie nie wiem czy jutro ja powtorzyc? Jest sens?

Jejuuuu!!! Dziewczyny jaki wysyp[emoji33][emoji33][emoji33][emoji322][emoji322][emoji322] gratulacje dla wszystkich i kazdej z osobna!!![emoji179][emoji179][emoji179]
Jeszcze po cichutenku liczę na ciebie marc[emoji4]
shaggy, a jednak kurczę!! Super, piękna betka!!!
Ja dzis jestem nieżywa, przegięłam wczoraj w pracy i dzis zwłoki.
Nie ma co, z przytupem wchodzę w II trymestr[emoji846][emoji12]
59a35d41bf9b0ea9b51268263e43cae2.jpg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry