reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Kurcze ucielo mi. Kochana wcale nie musisz rezygnować z nich całkowicie teraz nawet w sklepach typu biedronka, Tesco czy chata Polska dostaniesz mleko czy ser bez laktozy tak samo z wedlinami. Smakuja niemal identycznie i ceny rowniez sa podobne przy produktach bezglutenowych musisz poszukac takich ze znaczkiem przekreslonego kloska ;) kiedy ktos do mnie przychodzi na kawe i dostaje z mlekiem bezlaktozy bo w moim domu juz tylko takie i roślinne się znajduje to nawet nie czuję różnicy ;)

Naciia ja jestem za całkowitą rezygnacją z nabiału, widzę jak to wpływało na mój organizm. Oprócz laktozy problematyczne są jeszcze białka mleka o czym się zapomina i demonizuje samą laktozę. Ostatecznie każdy decyduje sam, ale warto sprawdzić chociażby na 2 miesiące, żeby zobaczyć różnicę. Swoją drogą nie znam osoby, która zrezygnowała z tych produktów i do nich wróciła :)

reklama
Ja też przed zajściem 3 miesiące byłam na diecie dostosowanej przez dietetyczke pod pcos i io, jak too w pcos trzeba zrezygnować z pszenicy, glutenu i mało węglowodanów musi być, powiem Wam że jest tyle ciekawych rzeczy ktore mozna jeść ! Czułam się na niej o niebo lepiej ! :) a sery bez laktozy, czy makaron bezglutenowy można już teraz dostać praktycznie wszędzie! :)

Naciia ja jestem za całkowitą rezygnacją z nabiału, widzę jak to wpływało na mój organizm. Oprócz laktozy problematyczne są jeszcze białka mleka o czym się zapomina i demonizuje samą laktozę. Ostatecznie każdy decyduje sam, ale warto sprawdzić chociażby na 2 miesiące, żeby zobaczyć różnicę. Swoją drogą nie znam osoby, która zrezygnowała z tych produktów i do nich wróciła :)

Ja też całkowicie z nabiału zrezygnowałam ze względu na jelito drażliwe poza tym wgl nie mam na niego ochoty ale mój partner bez tego nie wyobraża sobie życia jak to facet, więc w lodówce mam takie produkty ;)

Cześć :)
wrzucam moje dzisiejsze testy (na tym płytkowym też jest kreseczka - uwierzcie na słowo ;) )
@marc z czego egzamin? spokojnie najwyżej podejdziesz jeszcze raz. Kreseczkę widać już nie pierwszy raz więc gratuluję:* A co do czułości testów - nie jest tak ważna jak ich Jakość. Facelle są na pewno lepsze niż pinki. A tak w ogóle bywa tak że niektórym babeczkom wyjdzie test o czułości 25 kiedy mają betę 25, a niektórym wyjdzie dopiero kiedy będą miały betę 400. nie wiem czemu tak jest.
Co do diety bezglutenowej - faktycznie trzeba bardzo uważać bo te produkty bez glutenu to często straszny syf.
Ja to w ogóle nie potrafię żadnej diety utrzymać

Załączniki

• 20170226_112756.jpg
    20170226_112756.jpg
    14,2 KB · Wyświetleń: 129
Cześć :)
wrzucam moje dzisiejsze testy (na tym płytkowym też jest kreseczka - uwierzcie na słowo ;) )
@marc z czego egzamin? spokojnie najwyżej podejdziesz jeszcze raz. Kreseczkę widać już nie pierwszy raz więc gratuluję:* A co do czułości testów - nie jest tak ważna jak ich Jakość. Facelle są na pewno lepsze niż pinki. A tak w ogóle bywa tak że niektórym babeczkom wyjdzie test o czułości 25 kiedy mają betę 25, a niektórym wyjdzie dopiero kiedy będą miały betę 400. nie wiem czemu tak jest.
Co do diety bezglutenowej - faktycznie trzeba bardzo uważać bo te produkty bez glutenu to często straszny syf.
Ja to w ogóle nie potrafię żadnej diety utrzymać
Na paskowym jakby widac :-) kiedy masz termin @?

Napisane na HUAWEI CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Marc, ja to juz siły do ciebie nie mam... [emoji16]

A co do trądziku i krostek... Popieram dziewczyny w 100%! Ja miałam to samo, wiecznie jakieś krostki na plecach, ramionach i tyłku [emoji53] peelingi, kremy, nic. Odstawiłam gluten, po miesiącu nastał cud [emoji1] do tej pory zero krostek, chociaż jem gluten ale baaardzo ograniczam, u mnie to 2 kromki chleba do jajecznicy [emoji1] a co do laktozy - od małego średnio tolerowalam, mleko najgorzej, więc pp prostu nie jadłam, nie wiem jak miałaby na mnie wpływ... Ale za to jak jeżdżę do rodziców i tam napije się mleka z kawą [emoji16] to taka zgaga ze nic tylko w łeb sobie strzelić...

reklama
Do góry