reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

@Bulbasek, a ja mam pytanie do Ciebie, może będziesz wiedziała. Od jakiegoś czasu mam okropny trądzik na plecach i sporadycznie na dekolcie, nigdy nie miałam z tym problemu, nawet jako nastolatka. Wiesz jaka może być przyczyna? Czy to możliwe, że to efekt odstawienia anty? Nie wiem jak mam temu zaradzić, wygląda okropnie :(

relgx1hpw702se3x.png

reklama
@Lanvin, @Paraplu @Windy91 wybaczcie mi... przyznam Wam szczerze ze argumenty z urodzinami w Wigilię, Sylwestra i Nowy Rok jako coś niedobrego dla dziecka nie przekonują mnie... znam kilka takich sytuacji i rodzice potrafią to w dobry sposób rozwiązać. Mam też kolegę który urodził się 01.01 zawsze był z tego powodu zadowolony i robił urodziny po prostu w kolejny weekend po Nowym Roku. Z resztą czy zawsze imprezkę urodzinowa macie dokładnie w dzień urodzin? ;) Bardziej przekonuje mnie argument ze dziecko z końca roku może mieć trudnosci w nauce, albo mieć słabsze wyniki w porównaniu z rówieśnikami z początku roku. Tak czy inaczej, nie wybrzydzam... Nie wiem ile tak na prawdę będziemy się starać. Może uda się za miesiąc a może za pół roku, a może za rok? Mam 30 lat i nie chce późno urodzić. Dlatego nie przerywamy starań - bierzemy co nam los da :) nie ważna płeć ani miesiąc urodzin, niech tylko będzie zdrowe!!! [emoji120][emoji120][emoji120]

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom
Nigdy do końca i tak nie zaplanujemy przyjścia dziecka na świat. Ja miałam termin na 3.07 a ze miałam planowane cc lekarz pozwolił mi wybrać datę. Rocznica ślubu 19.06 wiec mowie mu ze fajnie by było. Trochę kręcił nosem, że to zbyt wcześnie. Stwierdził zobaczymy jak mała będzie się rozwijać. OK. Urodziłam mała w maju. I tyle z moich planów.

1usavcqgt1dml95x.png

@Lanvin, @Paraplu @Windy91 wybaczcie mi... przyznam Wam szczerze ze argumenty z urodzinami w Wigilię, Sylwestra i Nowy Rok jako coś niedobrego dla dziecka nie przekonują mnie... znam kilka takich sytuacji i rodzice potrafią to w dobry sposób rozwiązać. Mam też kolegę który urodził się 01.01 zawsze był z tego powodu zadowolony i robił urodziny po prostu w kolejny weekend po Nowym Roku. Z resztą czy zawsze imprezkę urodzinowa macie dokładnie w dzień urodzin? ;) Bardziej przekonuje mnie argument ze dziecko z końca roku może mieć trudnosci w nauce, albo mieć słabsze wyniki w porównaniu z rówieśnikami z początku roku. Tak czy inaczej, nie wybrzydzam... Nie wiem ile tak na prawdę będziemy się starać. Może uda się za miesiąc a może za pół roku, a może za rok? Mam 30 lat i nie chce późno urodzić. Dlatego nie przerywamy starań - bierzemy co nam los da :) nie ważna płeć ani miesiąc urodzin, niech tylko będzie zdrowe!!! [emoji120][emoji120][emoji120]

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Jakbym miała wybrać wolałabym urodzić do pierwszej połowy roku, ale różnie bywa. Jutro mój M wyjeżdża na dwa tygodnie, wraca na weekend i znów wyjazd. Już mi się beczeć chce, że go nie będzie. I jeżeli w tym cyklu się nie udało, to kolejny też nie mam co liczyć.

Mój test owu z dziś, 32 dc. Czy to znaczy, że jednak owu się pojawi? Dzisiaj pół dnia bolało mnie podbrzusze i leje się że mnie woda. Hmm... Co myślicie?

1488049296-aaaaaa.jpeg

relgx1hpw702se3x.png

Do roboty :D! :)

Lanvin, o matko... Tobie to się też cykl trafił, nie ma co...

Gabrika, ja napisałam że ja nie chciałabym mieć urodzin w takim terminie. [emoji6] ja akurat grudnia nie odpuszczam. Co nie zmienia faktu, że chciałabym żeby urodziny
Mojego dziecka były tylko i wyłącznie jego świętem a nie łączyło się z innymi. [emoji4]

Mój mąż ma urodziny 30.12 i zawsze świętujemy i urodziny i Sylwestra ;)

@Bulbasek, a ja mam pytanie do Ciebie, może będziesz wiedziała. Od jakiegoś czasu mam okropny trądzik na plecach i sporadycznie na dekolcie, nigdy nie miałam z tym problemu, nawet jako nastolatka. Wiesz jaka może być przyczyna? Czy to możliwe, że to efekt odstawienia anty? Nie wiem jak mam temu zaradzić, wygląda okropnie :(

relgx1hpw702se3x.png

Ja po odstawieniu antykoncepcji miałam istny aramagedon jeżeli chodzi o skórę. Też na plecach, ramionach i dekolcie szczególnie. Płakać mi się chciało. Kilka miesięcy wcześniej byłam na ślubie siostry w sukience z odkrytymi gładkimi plecami, później mogłam o tym zapomnieć. Trochę się unormowało, ale najbardziej pomogło mi odstawienie nabiału i ograniczenie słodyczy. Niebo, a ziemia. To jest też powód, dla którego nie wrócę do anty. W trakcie brania skóra super, a później tragedia znacznie gorzej niż przed.

U nas ten problem ze szkola jest rozwiazany w ten sposob ze klasy nie sa konstruowane rocznikami a czyms ala polroczami- choc tez nie do konca. Np u mojej córki w klasie są dzieci z przedziału 20 wrzesień 2006 do 20 wrzesień 2007. Moja jest luty 07 wiec jest tak po srodku, ma dzieci troche starsze i troche młodsze od siebie. Mi bardzo zależało zeby urodzić przed 20 września bo wtedy ma sie extra rok słono płatnego daycare[emoji12] teraz bedzie z końcówki sierpnia czyli prawie najmłodsza w klasie[emoji4]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

U nas ten problem ze szkola jest rozwiazany w ten sposob ze klasy nie sa konstruowane rocznikami a czyms ala polroczami- choc tez nie do konca. Np u mojej córki w klasie są dzieci z przedziału 20 wrzesień 2006 do 20 wrzesień 2007. Moja jest luty 07 wiec jest tak po srodku, ma dzieci troche starsze i troche młodsze od siebie. Mi bardzo zależało zeby urodzić przed 20 września bo wtedy ma sie extra rok słono płatnego daycare[emoji12] teraz bedzie z końcówki sierpnia czyli prawie najmłodsza w klasie[emoji4]

To samo jest w uk. Tez jakoś miesiącami dzieła a nie rocznikami. Zawsze jak mąż mi to tłumaczył ze on chodzi ze starszymi o rok do klasy to ogarnąć nie mogłam [emoji23] to ma swoje plusy ale i minusy ;) zreszta chyba systemy edukacji jest podobny w uk jak w USA. ;-)

relgx1hpw702se3x.png
Kochana, tak jak mówi @Verq już samo odstawienie powoduje wysyp ze zdwojoną siłą. Ja nigdy nie brałam anty Ale na plecach mnie czasem wysypalo a na twarzy, dekolt nic. Nabiał jest bardzo alergizujacy- szczególnie żółty ser, mleko uht oraz czekolada. Mi pomogło odstawienie glutenu (przede wszystkim pszenicy) i problem zniknął. Wypróbuj chociaz przez miesiąc bez nabiału i słodyczy oraz zamiast bułki czy chleba pszennego wybierz chociaz żytni na zakwasie bez drożdży. Ważne żeby jeść tłuszcze - masło, jajka, oliwa z oliwek, wołowina itd regulują one gospodarkę hormonalną :*

reklama
@Lanvin @siwa84 dzialajcie Kochane!!! :)

@marc ja to się zaraz przejade do Ciebie! Co to za pesymizm??? Jeszcze cienie są i będą ciemniejsze. Rób jutro i dawaj fotkę do ekspertek.

Zrobiłam fotkę :-) ale na zdj nie widać nie udało mi sie wychwycić ... ale widać juz coś tam chyba lepiej gołym okiem ... nie wiem

Do góry