reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

reklama
Witam nową staraczkę [emoji4]

Fabimama cieszę się że wszystko się udało po twojej myśli [emoji4]

Jeśli chodź o zwiedzanie z dziećmi to w Krakowie polecam muzeum w podziemiach rynku (pod Sukiennicami). Nowoczesne multimedialne muzeum. Polecam! Z kolei w Warszawie uwielbiamy Centrum Nauki Kopernik. Dnua nam tam brakło [emoji4]. Dzieciom bardzo podobało się też Muzeum Powstania Warszawskiego. Byli za mali, żeby zrozumieć historię, ale pędzili śladami kartek z kalendarza i do tej pory wspominają. Jeśli lubicie historię Titanica to teraz w Pałacu Kultury i Nauki jest wystawa -1,5 godziny zwiedzania ze słuchawkami na uszach. Wrocław zwiedzaliśmy śladami krasnoludków. Kilka lat temu miasto organizowało gry terenowe dla dzieci śladami krasnoludków oczywiście z elementami historii Wrocławia. Każdy krasnal ma swoją nazwę i historię związaną z miejscem. Można na rynku kupić mapę krasnali i poszukać ich samodzielnie.

Przyszły mi do głowy jeszcze grające fontanny we Wrocławiu - naprzeciwko zoo. I kopalnia soli w Bochni - ten sam wykonawca trasy turystycznej co pod Sukiennicami. Wieliczkę zwiedzaliśmy z programem dla dzieci - rewelacja! [emoji4]

W tym roku planujemy Poznań, Gniezno i Biskupin. Malbork też bym chciała zaliczyć, bo byłam wiele lat temu.

W Warszawie w niedziele i czwartki są bezpłatne wejścia - można sporo zaoszczędzić (przynajmniej tak było 3 lata temu).

Ja mam jutro ostatnią tabletkę duphastonu. Waham się czy nie zrobić testu w sobotę, ale może być za wcześnie, bo to dopiero 25dc.

reklama
Tak
Czy źle to nie wiem, ale wiem jedno - nigdy nie miałam takiego krwotocznego okresu. Ten największy tampon Super Plus z ekstra 6 kroplami starcza mi na niespełna 30 min. W nocy nie spałam pomimo, zabezpieczenia z podkładu poporodowego ...
A do ginki dzwoniłam ...mówiła, że może być taki po zabiegu i powinnam to jakoś przetrwać.
Tak, Nessi, po zabiegu @ są bardzo obfite.

Do góry