reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

To ja już sama nie wiem co mam myślec.. uspokoiłam się tym tsh 2,02 a teraz piszecie, że najlepiej 1,5.. można jakoś naturalnie zbić tsh?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Trzeba wspierać pracę tarczycy, wtedy jest szansa że TSH się obniży.
Przede wszystkim ważna jest zdrowa dieta - trzeba zadbać o jelita, ograniczyć cukier, laktozę, najlepiej też gluten, nie stronić od kiszonek. Suplementować d3, cynk, selen, omega 3. (Ja biorę MamaDHA i do tego 2 orzechy brazylijskie codziennie ;) ). Wiadomo że ważny jest ruch, zdrowy sen no i unikanie stresu. Dobrze jest używać oleju lnianego zamiast oliwy.

reklama
A to coś u mnie zmieni? :)

I bardzo dobrze :) też nie możemy się nakrecac jak jesteśmy na granicy normy, bo to jednak norma. Od nadmiaru leków i suplementów też może się nie polepszyć :) także masz rację, jak po czasie nie będzie wychodzić, to wtedy możesz to skontrolować :)

Mniammmm... :D jak Ty dajesz radę, do tego taka szczuplutka :)

relgx1hpw702se3x.png
A no jakoś daję radę:) mam to po mamie ;) ja słodycze uwielbiam [emoji173] to moja druga miłość [emoji8]

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

A ja czytałam zupełnie co innego o tych 8tyg macierzyńskiego. Przysługuje on pracownicy która urodzi martwe dziecko ale po 22tyg ciąży. Wcześniej to nie poród a poronienie i zasiłek nie przysługuje.
Jeśli urodzisz martwe dziecko na jakimkolwiek etapie to przysługuje. Może to byc nawet 4 tc jeśli skierujesz na badania genetyczne w celu ustalenia płci. To normalnie idzieśz do Urzedu i robisz akt urodzenia i należy się macierzyński. Korzystałam a urodziłam w 21 tc.

A co do TSH to jak byłam w ciąży to na pierwszej wizycie czyli 6tc lekarz zlecił badania TSH to mi wyszło 2,6 czyli wg lekarza gorna granica normy kobiet w ciąży i zbijal mi do 2. Ale nie mam wiedzy ile bylo jak zaszłam.

Cześć dziewczyny. Wynurzam się na chwilę z krzaków żeby powiedzieć że żyję ale nie mam się dobrze. Chyba przyszedł kryzys w staraniach. Jakoś nie wierzę że się uda. Kiedykolwiek [emoji45] dziś 10 dc. Cykl stymulowany clo. Testy owu negatywne. Ale ja jakoś nie mam serca do starań w tym cyklu. Wczorajsze przytulanki mnie dobily totalnie bo mój M. Nie doszedł. Nie wiem co o tym myśleć. Pół nocy przeplakalam. Zobaczymy jak będzie dzisiaj. Jeśli on nic nie zacznie to ja się prosić o seks nie będę. No to tyle chciałam się wyzalic.

A teraz kilka słów do Was:
@Spark @Bulbasek kochane moje trzymam kciuki i cieszę się bardzo że póki co u Was wszystko dobrze

@NeSSi trzymaj się ciepło. Wierzę że będzie dobrze. Bardzo ale to bardzo niesprawiedliwe jest to co Cię spotkało [emoji22]
@Paraplu a Ciebie muszę przeprosić. Zapomniałam o Twoich wazonikach. M.mial je wysłać i wozi je w aucie już 2 tygodnie. Ale obiecuję że jutro lub w sobotę się tym zajmę.

A i zapomnialabym.... kupujemy działkę. Taką rekreacyjno uprawna. Cieszę się bo może to mi pozwoli trochę zapomnieć o dolujacych mnie staraniach i o tym że wszyscy dookoła mogą sobie ot tak zajść w ciążę a ja nie...
1487882350-aaaaaa.jpeg

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Hej witam się z wieczora tak czytam o tej tarczycy ja miałam 3.14 poronilam wczesna ciążę nie wiem czy to z tego powodu czy innego ale ginekolog mi mowila ze to tylko w ciąży musi być mniej niż 2.5 ale poprosilam o euthyrox po ponad miesiącu spadło do 1,8 ale powiem wam ze czuje się nawet lepiej.

Hej Siwa ostatnio nawet myslalam co u Ciebie. Wiem łatwo mówić żeby nie myśleć nie przejmować się ale sproboj czymś zająć głowę działka dobry pomysł idzie wiosna wszytko się będzie budziło do życia może nam staraczkom się w końcu uda

@gabrika wczoraj byłam strasznie rozklejona. Dzisiaj poznałam dziewczyne w moim wieku, której jutro wycinają całą macicę. To aż mi było wstyd, że przy niej płakałam. To dopiero jest tragedia. Mnie zoperują chwile poboli ale marzenia dalej będą realne. Jej już nie.....
Ech nie lubię szpitali. Poza tym takie życie, hehe. A jestem na luzie, zaraz już nie. Niby wytłumaczyli mi co się będzie działo ale nie umiem i nawet nie chcę sobie tego wyobrażać. Wole żyć w błogiej niewiedzy. Naiwne ale wydaje mi się najlepszym rozwiązaniem[emoji6]

reklama
Cześć dziewczyny. Wynurzam się na chwilę z krzaków żeby powiedzieć że żyję ale nie mam się dobrze. Chyba przyszedł kryzys w staraniach. Jakoś nie wierzę że się uda. Kiedykolwiek [emoji45] dziś 10 dc. Cykl stymulowany clo. Testy owu negatywne. Ale ja jakoś nie mam serca do starań w tym cyklu. Wczorajsze przytulanki mnie dobily totalnie bo mój M. Nie doszedł. Nie wiem co o tym myśleć. Pół nocy przeplakalam. Zobaczymy jak będzie dzisiaj. Jeśli on nic nie zacznie to ja się prosić o seks nie będę. No to tyle chciałam się wyzalic.

A teraz kilka słów do Was:
@Spark @Bulbasek kochane moje trzymam kciuki i cieszę się bardzo że póki co u Was wszystko dobrze

@NeSSi trzymaj się ciepło. Wierzę że będzie dobrze. Bardzo ale to bardzo niesprawiedliwe jest to co Cię spotkało [emoji22]
@Paraplu a Ciebie muszę przeprosić. Zapomniałam o Twoich wazonikach. M.mial je wysłać i wozi je w aucie już 2 tygodnie. Ale obiecuję że jutro lub w sobotę się tym zajmę.

A i zapomnialabym.... kupujemy działkę. Taką rekreacyjno uprawna. Cieszę się bo może to mi pozwoli trochę zapomnieć o dolujacych mnie staraniach i o tym że wszyscy dookoła mogą sobie ot tak zajść w ciążę a ja nie...
1487882350-aaaaaa.jpeg

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom
Hej Kochana :* dobrze, ze jesteś. Super działeczka. Zaraz przyjdzie wiosna i bedzie mozna zajac czyms głowę. Każdy ma chwilę zwątpienia. Pozwólmy sobie na nią. Na pewno Twój M też to wszystko przeżywa, ale spokojnie kochajcie się, wspierajcie i motywujcie wzajemnie a wszystko się ułoży. Wierzę w to :*

Do góry