reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

U nas starania miały rozpocząć się w sierpniu po przeprowadzce, później stwierdziliśmy, że może nie ma na co czekać i będziemy przenosić się z dodatkowym bagażem, a w konsekwencji mam dni płodne, mąż jest po 10 godzinach pracy i chrapie w najlepsze. Oby wasze starania były bardziej owocne. [emoji4] [emoji106]

reklama
anulka nam się przeprowadzka zapowiada w październiku. Też myślałam poczekać, ale ostatecznie doszliśmy do wniosku że nie ma na co i działamy. Akurat owu bd miała w długi weekend :p

Dziewczyny musze sie wyzalic. Ta stara kwoka z pietra pod nami znow robi problemy. Jej mezulek jest glownym kierownikiem w administracji bloku. Odkad sie wprowadzilismy skladala na nas skargi o byle klopoty. Dzis o 7 rano znow mielismy delegacje z administracji z powodu skargi. O 6.30 PRZESUWAMY MEBLE I W OGOLE ONI NIE MOGA SIE WYSPAC! Nosz ku**a jak przyszli to tym waleniem w drzwi to dopiero wszystkich pobudzili! Podobno zglosila nas do dzielnicowego tez i bedzie nas obserwowal. Chociaz wlascicielka nas uspokaja zebysmy sie nie przejmowali bo dla tych z dolu najlepiej by bylo zeby nikt tu nie mieszkal. Nie dosc ze moj byly maz robi problemy to jeszcze ona. Odechciewa sie wszystkiego normalnie:-(

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny musze sie wyzalic. Ta stara kwoka z pietra pod nami znow robi problemy. Jej mezulek jest glownym kierownikiem w administracji bloku. Odkad sie wprowadzilismy skladala na nas skargi o byle klopoty. Dzis o 7 rano znow mielismy delegacje z administracji z powodu skargi. O 6.30 PRZESUWAMY MEBLE I W OGOLE ONI NIE MOGA SIE WYSPAC! Nosz ku**a jak przyszli to tym waleniem w drzwi to dopiero wszystkich pobudzili! Podobno zglosila nas do dzielnicowego tez i bedzie nas obserwowal. Chociaz wlascicielka nas uspokaja zebysmy sie nie przejmowali bo dla tych z dolu najlepiej by bylo zeby nikt tu nie mieszkal. Nie dosc ze moj byly maz robi problemy to jeszcze ona. Odechciewa sie wszystkiego normalnie:-(

Nie przjemuj sie. Ja tez mam powalonego sasiada. U mnie w bloku wszyscy wiedza, ze 3 miesiace temu adoptowalam biednego psiaka. Suczka nie wyje, nie szczeka, jest grzeczniutka. Problemem jest to, ze srednio jeszcze kontroluje robienie kupy. Po prostu czesto w trakcie chodzenia robi kupke. I ja wszystkim sasiadom mowilam, ze gdybym nie zauwazyla, ze Megus zostawila niespodzianke za soba w bloku to niech mi dadza znac to posprzatam. I nie bylo problemu az kiedys nie zauwazylam jednej malej niespodzianki w windzie i ten moj durny sasiad zamiast normalnie powiedziec to zaczal walic mi w okna, potem sie darl, ze zadzwoni do spoldzielni, ze ja notorycznie zostawiam kupy w windzie (zdarzylo sie to pierwszy raz), cos tam dalej krzyczal, ze powie sasiadom i tak dalej. 2 dni dochodzilam do siebie po tym :(
No przeciez w zyciu bym w windzie kupy specjalnie nie zostawila bo sama z niej korzystam i tez zalezy mi zeby byla czysta.

No ale taki typ czlowieka i nie zmienisz tego.

Witam wszytkich. ..ech mój nowy termin @ to 10 maj no i juz nie pamietam czy to nasz 4 czy 5 cykl staran no ale coś koło tego...teraz może uda się nam z mężem spotkać w te dni bo wypadają w Boże Ciało a wtedy mąż ma wole i długi weekend :) chyba też kupie te testy ;)

Idz do dzielnicowego i przedstaw swoją rację ... będzie słowo przeciwko słowu i mogą Wam nagwizdać :) Na krzesła możesz nalepić nalepce by nie szurać, więc jak dzielnicowy Was kiedyś odwiedzi, możesz pokazać, że zabezpieczasz się przed hałasem jak możesz ...inna sprawa, że ''Panie władzo ... oni chyba mają aparat w uszach bo słyszą nawet oddechy dzieci'' ;)

EDIT: a jak nie byli u dzielnicowego to jeszcze lepiej bo powiesz, że Ty byłas i zgłaszasz notoryczne nękanie przez sąsiadów :)

NeSSi z tego co wiem to juz byli i ma po niedzieli nas odwiedzic. U nas wszystkie meble namy poodklejane filcem zeby parkuetu nie rysowac. A co najlepsze sasiedzi z dolu spia akurat pod pokojem dzieciakow i ja naprawde nie wiem czy dzieciaki dalyby rade przesunac lozko pietrowe albo mebloscianke. Wlasnie sie dowiedzialam od sasiadki obok ze ci "wielmozni" panstwo do wszystkich maja problem a co najlepsze nie maja dzieci. Wiec my jako rodzina wielodzietna mamy najgorzej przechlapane. A co najgorsze oni rzadza we wspolnocie mieszkaniowej i nie da sie im nic zrobic. Podobno nie jedni probowali.

NeSSi z tego co wiem to juz byli i ma po niedzieli nas odwiedzic. U nas wszystkie meble namy poodklejane filcem zeby parkuetu nie rysowac. A co najlepsze sasiedzi z dolu spia akurat pod pokojem dzieciakow i ja naprawde nie wiem czy dzieciaki dalyby rade przesunac lozko pietrowe albo mebloscianke. Wlasnie sie dowiedzialam od sasiadki obok ze ci "wielmozni" panstwo do wszystkich maja problem a co najlepsze nie maja dzieci. Wiec my jako rodzina wielodzietna mamy najgorzej przechlapane. A co najgorsze oni rzadza we wspolnocie mieszkaniowej i nie da sie im nic zrobic. Podobno nie jedni probowali.

Odgłosy życia codziennego to nie zakłócanie porządku. O godz 6:00 Twoje dzieci mogą już trąbce grać bo cisza umowna jest od 22:00 do 6:00. Swoją drogą starsi ludzie ... jak moja mama, też tylko nasłuchuje i mówi: ''O ta pralkę włączyła, Ci tupią i krzyczą a tamci słyszysz ? wiercą znowu.'' Taki wiek niestety.... dziadki powinny trafić na studentów ...po nich każdy byłby idealnym lokatorem. Pogadaj z dzielnicowym, idź sama z inicjatywą, powiedz, że Cię sąsiad nęka a dzieci przecież nie zwiążesz prawda ? Nie zakneblujesz ...więc niech się trochę wyrozumiałością wykażą. Bez świadków, że od godz. 22:00- 06.:00 emitujesz hałasy mogą Cię w trąbkę pocałować i tyle. Za radosne zabawy dzieci nikt Ci mandatu nie da. A to, że są w WM i cóż z tego ? Mogą być nawet w Zarządzie i jedyne co mogą zrobić to zwracać Ci uwagę. Jeśli hałas przeszkadza tylko im jesteś na wygranej.
Miałam podobną sprawę z imprezami sąsiada nade mną. By został ukarany sprawa musiała trafić do sądu i musiałam powołać świadków, że nie tylko mi szkodził i że się nie uwzięłam na niego ale mam dowody na poparcie swojej tezy.

reklama
Do góry