Cheebay, Spark, Bulbasek ale super wieści !! Gratuluje wam kochane i życzę spokojnych ciąż ! [emoji7][emoji8]
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Super! Teraz możesz cieszyc się ciąża. [emoji307]Dziewczyny, Ja chyba w koncu odetchne z ulga... jestem po wizycie. Wszystko w porzadku, sluchalam bicia serduszka na doplerze, najważniejsza jednak sprawa- przyszły dzis rano wyniki moich testów prenatalnych WSZYSTKO JEST OK[emoji179][emoji179][emoji179] dzidzia zdrowa jak rydz[emoji7] lekarka sie mnie spytała czy chce znac płeć bo jednak przysłali ten wynik tez, ale powiedzialam ze nie[emoji4]
Tez słabizna jestem i omalo nie zemdlałam bo upuścili mnie dzis piec fiolek krwi[emoji15] na ogolna morfologie, gr krwi, cały screening na przeciwciała, wzwb, HIV, syphylis, rubella ( to różyczka chyba nie?[emoji848]) i na coś tam jeszcze związane z moim nadcisnieniem.
Od dzisiaj tez mam brać baby aspirin, w dużej mierze niweluje wystąpienie stanu przedrzucawkowego.
Także wspaniały Prezent na Walentynki dostałam i naprawdę w koncu zeszło ze mnie to cisnienie!
Super [emoji173] Ale się ciesze [emoji3]Zarodeczek ok. 5 mm z akcja serduszka pikalo jak szalone. Za 3 tyg wizyta i wtedy wstawię foto jak bedzie juz duza kluseczka
Jestem taka szczęśliwa
I ja ... i książkę Sztuka Kochania [emoji3]Ja również znalazłam ferrero . Chyba podobne gusty smakowe mamy[emoji4]
Ja do łososia przyprawa Grill ziołowy prymat [emoji41] ... tak na szybko i do piekarnika [emoji6]Bardzo prosty:
Ziemniaczki pokrojone w połówki podgotowuję chwilę w wodzie, nastepnie posypuję ulubionymi przyprawami (kurkuma, papryka itp) i ziołami (oregano, bazylia, rozmaryn) (my lubimy ostre więc dodatę sporo chili). Skrapiam oliwą z oliwek. Wkładam do piekarnika - najlepiej na opcji z grillem na około 20 minut.
Surowego łososia ze skórą kroję na 2 szerokie kawałki po około 100 - 150 gram. Zależy jak dużego mam łososia (zwykle kupuję takiego pakowanego z Lidl, one mają około 300 - 350 gram więc przekrawam go wzdłuż na pół). Każdy kawałek deliktatnie solę i pieprzę + kładę plasterek masła + pół ząbka czosnku rozkładam na całej długości + skrapiam sokiem z połowy plasterka cytryny (cytrynę kładę na łososiu) + posypuję opcjonalnie pietruszką lub koperkiem. Całość zawijam w folię lub papier do pieczenia. Wstawiam do piekarnika na termoobiegu na około 170 st na max 15 min. Sprawdzam po około 10 min czy już jest gotowy, jeżeli mieso jest jasne to wyciągam, aby nie był zbyt suchy.
Brokuły gotuję 15 min we wrzącej wodzie.
I gotowe Oczywiście zamiast brokułów i ziemniaczków świetnie sprawdzi się też np ryż i inne Wasze ulubione warzywa
Opcjonalnie można też sobie zrobić masełko koperkowe i położyć aby się roztopiło na gotowym łososiu.
Eh Spark cudownie [emoji7] [emoji7] [emoji7]Ja po wizycie, z dzidziusiem wszystko ok, zarodek maa 5mm z widocznym serduszkiemm taaak siee cieszę!!!
Bardzo się cieszę [emoji7] to jest najważniejsze ! I niespodzianka będzie ... super [emoji4]Dziewczyny, Ja chyba w koncu odetchne z ulga... jestem po wizycie. Wszystko w porzadku, sluchalam bicia serduszka na doplerze, najważniejsza jednak sprawa- przyszły dzis rano wyniki moich testów prenatalnych WSZYSTKO JEST OK[emoji179][emoji179][emoji179] dzidzia zdrowa jak rydz[emoji7] lekarka sie mnie spytała czy chce znac płeć bo jednak przysłali ten wynik tez, ale powiedzialam ze nie[emoji4]
Tez słabizna jestem i omalo nie zemdlałam bo upuścili mnie dzis piec fiolek krwi[emoji15] na ogolna morfologie, gr krwi, cały screening na przeciwciała, wzwb, HIV, syphylis, rubella ( to różyczka chyba nie?[emoji848]) i na coś tam jeszcze związane z moim nadcisnieniem.
Od dzisiaj tez mam brać baby aspirin, w dużej mierze niweluje wystąpienie stanu przedrzucawkowego.
Także wspaniały Prezent na Walentynki dostałam i naprawdę w koncu zeszło ze mnie to cisnienie!
Aaaaaaa!!!! super ❤Ja po wizycie, z dzidziusiem wszystko ok, zarodek maa 5mm z widocznym serduszkiemm taaak siee cieszę!!!
❤ cudownie!!!Zarodeczek ok. 5 mm z akcja serduszka pikalo jak szalone. Za 3 tyg wizyta i wtedy wstawię foto jak bedzie juz duza kluseczka
Jestem taka szczęśliwa
Ja po wizycie, z dzidziusiem wszystko ok, zarodek maa 5mm z widocznym serduszkiemm taaak siee cieszę!!!
Dziewczyny, Ja chyba w koncu odetchne z ulga... jestem po wizycie. Wszystko w porzadku, sluchalam bicia serduszka na doplerze, najważniejsza jednak sprawa- przyszły dzis rano wyniki moich testów prenatalnych WSZYSTKO JEST OK[emoji179][emoji179][emoji179] dzidzia zdrowa jak rydz[emoji7] lekarka sie mnie spytała czy chce znac płeć bo jednak przysłali ten wynik tez, ale powiedzialam ze nie[emoji4]
Zarodeczek ok. 5 mm z akcja serduszka pikalo jak szalone. Za 3 tyg wizyta i wtedy wstawię foto jak bedzie juz duza kluseczka
Jestem taka szczęśliwa