reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

reklama
Dziewczyny, Ja chyba w koncu odetchne z ulga... jestem po wizycie. Wszystko w porzadku, sluchalam bicia serduszka na doplerze, najważniejsza jednak sprawa- przyszły dzis rano wyniki moich testów prenatalnych WSZYSTKO JEST OK[emoji179][emoji179][emoji179] dzidzia zdrowa jak rydz[emoji7] lekarka sie mnie spytała czy chce znac płeć bo jednak przysłali ten wynik tez, ale powiedzialam ze nie[emoji4]
Tez słabizna jestem i omalo nie zemdlałam bo upuścili mnie dzis piec fiolek krwi[emoji15] na ogolna morfologie, gr krwi, cały screening na przeciwciała, wzwb, HIV, syphylis, rubella ( to różyczka chyba nie?[emoji848]) i na coś tam jeszcze związane z moim nadcisnieniem.
Od dzisiaj tez mam brać baby aspirin, w dużej mierze niweluje wystąpienie stanu przedrzucawkowego.
Także wspaniały Prezent na Walentynki dostałam i naprawdę w koncu zeszło ze mnie to cisnienie!

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Super! Teraz możesz cieszyc się ciąża. [emoji307]

1usavcqgt1dml95x.png

Zarodeczek ok. 5 mm z akcja serduszka :) pikalo jak szalone. Za 3 tyg wizyta i wtedy wstawię foto :) jak bedzie juz duza kluseczka :)

Jestem taka szczęśliwa :)
Super [emoji173] Ale się ciesze [emoji3]
Ja również znalazłam ferrero . Chyba podobne gusty smakowe mamy[emoji4]

1usavcqgt1dml95x.png
I ja ... i książkę Sztuka Kochania [emoji3]
Bardzo prosty:

Ziemniaczki pokrojone w połówki podgotowuję chwilę w wodzie, nastepnie posypuję ulubionymi przyprawami (kurkuma, papryka itp) i ziołami (oregano, bazylia, rozmaryn) (my lubimy ostre więc dodatę sporo chili). Skrapiam oliwą z oliwek. Wkładam do piekarnika - najlepiej na opcji z grillem na około 20 minut.

Surowego łososia ze skórą kroję na 2 szerokie kawałki po około 100 - 150 gram. Zależy jak dużego mam łososia (zwykle kupuję takiego pakowanego z Lidl, one mają około 300 - 350 gram więc przekrawam go wzdłuż na pół). Każdy kawałek deliktatnie solę i pieprzę + kładę plasterek masła + pół ząbka czosnku rozkładam na całej długości + skrapiam sokiem z połowy plasterka cytryny (cytrynę kładę na łososiu) + posypuję opcjonalnie pietruszką lub koperkiem. Całość zawijam w folię lub papier do pieczenia. Wstawiam do piekarnika na termoobiegu na około 170 st na max 15 min. Sprawdzam po około 10 min czy już jest gotowy, jeżeli mieso jest jasne to wyciągam, aby nie był zbyt suchy.

Brokuły gotuję 15 min we wrzącej wodzie.

I gotowe :) Oczywiście zamiast brokułów i ziemniaczków świetnie sprawdzi się też np ryż i inne Wasze ulubione warzywa :)

Opcjonalnie można też sobie zrobić masełko koperkowe i położyć aby się roztopiło na gotowym łososiu.
Ja do łososia przyprawa Grill ziołowy prymat [emoji41] ... tak na szybko i do piekarnika [emoji6]
Ja po wizycie, z dzidziusiem wszystko ok, zarodek maa 5mm z widocznym serduszkiemm :)taaak siee cieszę!!!
Eh Spark cudownie [emoji7] [emoji7] [emoji7]
Dziewczyny, Ja chyba w koncu odetchne z ulga... jestem po wizycie. Wszystko w porzadku, sluchalam bicia serduszka na doplerze, najważniejsza jednak sprawa- przyszły dzis rano wyniki moich testów prenatalnych WSZYSTKO JEST OK[emoji179][emoji179][emoji179] dzidzia zdrowa jak rydz[emoji7] lekarka sie mnie spytała czy chce znac płeć bo jednak przysłali ten wynik tez, ale powiedzialam ze nie[emoji4]
Tez słabizna jestem i omalo nie zemdlałam bo upuścili mnie dzis piec fiolek krwi[emoji15] na ogolna morfologie, gr krwi, cały screening na przeciwciała, wzwb, HIV, syphylis, rubella ( to różyczka chyba nie?[emoji848]) i na coś tam jeszcze związane z moim nadcisnieniem.
Od dzisiaj tez mam brać baby aspirin, w dużej mierze niweluje wystąpienie stanu przedrzucawkowego.
Także wspaniały Prezent na Walentynki dostałam i naprawdę w koncu zeszło ze mnie to cisnienie!

Bardzo się cieszę [emoji7] to jest najważniejsze ! I niespodzianka będzie ... super [emoji4]

Dziś urodziła się corunia u moich przyjaciół [emoji7] ... cudna dzidzia i cudna data [emoji173] 8 m-cy się starali i jest krasnalek [emoji4]
Nam też się uda !!! [emoji123] [emoji6] [emoji6] [emoji6]

Nie narzekaj, że jest pod górkę przecież zmierzasz na szczyt ...

Dziewczyny który test ciążowy Doz lepszy strumieniowy czy płytkowy ?

Nie narzekaj, że jest pod górkę przecież zmierzasz na szczyt ...

reklama
Ja po wizycie, z dzidziusiem wszystko ok, zarodek maa 5mm z widocznym serduszkiemm :)taaak siee cieszę!!!

Zarodeczek ok. 5 mm z akcja serduszka :) pikalo jak szalone. Za 3 tyg wizyta i wtedy wstawię foto :) jak bedzie juz duza kluseczka :)

Jestem taka szczęśliwa :)

Dziewczyny cudownie!!! Każdej z osobna ogromnie gratuluję i życzę Waszej 6 dużo dużo zdrówka w najbliższym czasie! [emoji9][emoji9][emoji9][emoji9]
[emoji173][emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry