reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

reklama
A mam dla was ciekawostke. Bylam u gin wlasnie, jestem w 3dc, a tam w prawym jajniku pecherzyk 16mm, czyli prawdopodobnie za 3 dni owulacja!! czyli w 6dc bedzie!!!
Jesli tak bedzie, to cykl bedzie trwal 20 dni. Wiec nie ma sie co dziewczyny martwic krotszymi cyklami, bo moze to owu taka szybka... chociaz ja sadze, ze bede miala po prostu dwie - teraz jedna, ale druga przyjdzie w normalnym terminie w 14dc. zobaczymy.

No a teraz ciekawostka kolejna - podczas usg gin pokazuje mi ze w macicy mam plyn (krew, bo mam jeszcze @). I to źle że ona tam sie zatrzymuje. To jest spowodowane tyłozgięciem. Bo przez to tylozgiecie, krew grawitacyjnie nie wylatuje, bo macica jest odgięta, i krew wydostaje sie tylko podczas jakiś skurczy - np podczas chodzenia do toalety na jedynke czy dwójkę. i to prawda, tak wlasnie mam.
A jak ta krew tam zalega, to robi sie żółty nalot - hem z hemoglobiny i on moze utrudniac w zagniezdzaniu....
No i teraz co na to - otóż mam pić przez miesiączkę codziennie 0,5-1 litra toniku, moze być z ginem :) Tonik zawiera chininę, która powoduje mikroskurcze, co pomoze wydostawac sie tej krwi z macicy.
(w ciąży nie pijcie toniku!)
Wow ten Twój gin to jakiś naukowiec:) ale to prawda musi być z tym tylozgieciem, ja też mam i chyba w listopadzie na wizycie u innego gina pokazywał mi że jakiś płyn zalega mi w macicy a był chyba 11dc czyli dawno po okresie, ale nie potrafił się wypowiedzieć na ten temat więcej. Pokazywał mi jeszcze blizne po cc i że jest ona nisko i robi się wąski przesmyk żeby płyn mógł odplynac. Coś tak gadał.
A jak jest juz temat tylozgiecia to też cos zauważyłam ale nie jestem pewna czy to przez tylozgieciem ale po seksie jak mój M ze mnie wychodził często wypływalo mi duuuzo spermy. Ale jak kochalismy się w pozycji od tyłu że ja leżałam na brzuchu i nie robiłam swiecy to nic nie wypływalo i wydaje mi się że przez tą pozycję zaszlismy w każdą z ciąż. Oczywiście pewności nie mam ale może te moje przemyslenia pomoga ktorejs z Was jeśli macie tylozgiecie.

Ostatnia edycja:
U mnie już lepiej, wczoraj wieczorem porozmawialiśmy poważnie, ponad dwie godziny nam zeszło i na końcu oczywiście godzenie [emoji173] w związku z tym jestem mega niewyspana, bo poszłam spać po 1 [emoji14]

relgx1hpw702se3x.png
Hehe, ale to dobre niewyspanie :-)

Wow ten Twój gin to jakiś naukowiec:) ale to prawda musi być z tym tylozgieciem, ja też mam i chyba w listopadzie na wizycie u innego gina pokazywał mi że jakiś płyn zalega mi w macicy a był chyba 11dc czyli dawno po okresie, ale nie potrafił się wypowiedzieć na ten temat więcej. Pokazywał mi jeszcze blizne po cc i że jest ona nisko i robi się wąski przesmyk żeby płyn mógł odplynac. Coś tak gadał.
A jak jest juz temat tylozgiecia to też cos zauważyłam ale nie jestem pewna czy to przez tylozgieciem ale po seksie jak mój M ze mnie wychodził często wypływalo mi duuuzo spermy. Ale jak kochalismy się w pozycji od tyłu że ja leżałam na brzuchu i nie robiłam swiecy to nic nie wypływalo i wydaje mi się że przez tą pozycję zaszlismy w każdą z ciąż. Oczywiście pewności nie mam ale może te moje przemyslenia pomoga ktorejs z Was jeśli macie tylozgiecie.

Właśnie tez o tym słyszałam, ze kobiety z tylozgieciem po stosunku powinny lezec na brzuchu i najlepiej jest w ogóle kochać się od tylu. Nie wiem czy to prawda :) ale warto spróbować :)

- - - - - - - - - - - - - - - -
Synek [emoji170][emoji170][emoji170] luty 2014

A mam dla was ciekawostke. Bylam u gin wlasnie, jestem w 3dc, a tam w prawym jajniku pecherzyk 16mm, czyli prawdopodobnie za 3 dni owulacja!! czyli w 6dc bedzie!!!
Jesli tak bedzie, to cykl bedzie trwal 20 dni. Wiec nie ma sie co dziewczyny martwic krotszymi cyklami, bo moze to owu taka szybka... chociaz ja sadze, ze bede miala po prostu dwie - teraz jedna, ale druga przyjdzie w normalnym terminie w 14dc. zobaczymy.

No a teraz ciekawostka kolejna - podczas usg gin pokazuje mi ze w macicy mam plyn (krew, bo mam jeszcze @). I to źle że ona tam sie zatrzymuje. To jest spowodowane tyłozgięciem. Bo przez to tylozgiecie, krew grawitacyjnie nie wylatuje, bo macica jest odgięta, i krew wydostaje sie tylko podczas jakiś skurczy - np podczas chodzenia do toalety na jedynke czy dwójkę. i to prawda, tak wlasnie mam.
A jak ta krew tam zalega, to robi sie żółty nalot - hem z hemoglobiny i on moze utrudniac w zagniezdzaniu....
No i teraz co na to - otóż mam pić przez miesiączkę codziennie 0,5-1 litra toniku, moze być z ginem :) Tonik zawiera chininę, która powoduje mikroskurcze, co pomoze wydostawac sie tej krwi z macicy.
(w ciąży nie pijcie toniku!)
Wow, jakie ciekawostki :-). U mnie też tyłozgięcie. Dzięki za informacje

Arrow chyba pisała, że dostała @
Hmm, nie widziałam posta :(

Wspaniałe :)

Ja mojemu powiedziałam, że koniec ze staraniami, że mam to w nosie, bo jemu się ciągle nie chce i że już dawno po dniach płodnych mam (oczywiście to kłamstwo) i wiecie co...? Przed wczoraj nie odstąpił mnie na krok dopóki skutecznie mnie nie dopadł, dzisiaj w nocy za to nie mogłam się odgonić od Niego, bo nie dawał mi spać... ale tym razem się nie dałam :D Nie wiem czy bardziej zmartwił się faktem, że nie chcę się już starać, czy tym że weszłam mu na ambicję, czy może po prostu odblokowało mu się nieświadomie w głowie demonisko seksowe.
No to miejmy nadzieję, że się odblokował i zaczniecie działania na całego :D

No w ukryciu :) nie chce sie nastawiać w tym miesiacu :-)
Mam prace na obronę do napisania i codziennie jak wracam do domu to w końcu sie wzięłam za to :-) i juz jeden podrozdział przez promotora mam zaakceptowany :-) wiec mam bynajmniej w tym sukces :-p
Brawo Ty! Mgr piszesz? :)

Przy tyłozgięciu najlepsze są właśnie pozycje od tyłu :)

relgx1hpw702se3x.png

reklama

Mój gin mówi, że przy tyłozgieciu właśnie pozycję "od tyłu" są zalecane przy staraniach.

Tonik... BLEH niecierpie ;)

Do góry