A mam dla was ciekawostke. Bylam u gin wlasnie, jestem w 3dc, a tam w prawym jajniku pecherzyk 16mm, czyli prawdopodobnie za 3 dni owulacja!! czyli w 6dc bedzie!!!
Jesli tak bedzie, to cykl bedzie trwal 20 dni. Wiec nie ma sie co dziewczyny martwic krotszymi cyklami, bo moze to owu taka szybka... chociaz ja sadze, ze bede miala po prostu dwie - teraz jedna, ale druga przyjdzie w normalnym terminie w 14dc. zobaczymy.
No a teraz ciekawostka kolejna - podczas usg gin pokazuje mi ze w macicy mam plyn (krew, bo mam jeszcze @). I to źle że ona tam sie zatrzymuje. To jest spowodowane tyłozgięciem. Bo przez to tylozgiecie, krew grawitacyjnie nie wylatuje, bo macica jest odgięta, i krew wydostaje sie tylko podczas jakiś skurczy - np podczas chodzenia do toalety na jedynke czy dwójkę. i to prawda, tak wlasnie mam.
A jak ta krew tam zalega, to robi sie żółty nalot - hem z hemoglobiny i on moze utrudniac w zagniezdzaniu....
No i teraz co na to - otóż mam pić przez miesiączkę codziennie 0,5-1 litra toniku, moze być z ginem
Tonik zawiera chininę, która powoduje mikroskurcze, co pomoze wydostawac sie tej krwi z macicy.
(w ciąży nie pijcie toniku!)