reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

reklama
A mam dla was ciekawostke. Bylam u gin wlasnie, jestem w 3dc, a tam w prawym jajniku pecherzyk 16mm, czyli prawdopodobnie za 3 dni owulacja!! czyli w 6dc bedzie!!!
Jesli tak bedzie, to cykl bedzie trwal 20 dni. Wiec nie ma sie co dziewczyny martwic krotszymi cyklami, bo moze to owu taka szybka... chociaz ja sadze, ze bede miala po prostu dwie - teraz jedna, ale druga przyjdzie w normalnym terminie w 14dc. zobaczymy.

No a teraz ciekawostka kolejna - podczas usg gin pokazuje mi ze w macicy mam plyn (krew, bo mam jeszcze @). I to źle że ona tam sie zatrzymuje. To jest spowodowane tyłozgięciem. Bo przez to tylozgiecie, krew grawitacyjnie nie wylatuje, bo macica jest odgięta, i krew wydostaje sie tylko podczas jakiś skurczy - np podczas chodzenia do toalety na jedynke czy dwójkę. i to prawda, tak wlasnie mam.
A jak ta krew tam zalega, to robi sie żółty nalot - hem z hemoglobiny i on moze utrudniac w zagniezdzaniu....
No i teraz co na to - otóż mam pić przez miesiączkę codziennie 0,5-1 litra toniku, moze być z ginem :) Tonik zawiera chininę, która powoduje mikroskurcze, co pomoze wydostawac sie tej krwi z macicy.
(w ciąży nie pijcie toniku!)
Bertha a to wszystko ciekawe.. ja nie wiem czy mam tyłozgięcie czy nie.. to chyba gin stwierdza nie? więc chyba nie mam :D
Ta owulacja jest niemożliwa.. przychodzi kiedy chce.. no i bądź tu mądry..
My chyba teraz będziemy co dwa dni. Mojemu m coś się w głowie poprzewracało.. najpierw to pytanie kiedy dni płodne, a wczoraj po przytulanka mówi do mnie, że może chce sobie poleżeć z nogami do góry?! No skorzystałam i tak sobie leżeliśmy :)
A wiecie co.. weszłam dzisiaj na wagę!! przytyłam z ponad kilogram!! :( muszę coś ze sobą zrobić.. Na brzuchu oponeczka, jak nigdy.. Achhh
@Docia1975, @Antonia2016 póki nie ma @ trzymam kciuki!

ciekawe, też mam tylozgięcie i nigdy nic nie zalegało, a odkąd urodziłam to mam okresy- dziwaki, skąpe bardzo, potem długie plamienia. Teraz 9dc i nadal coś tam kapnie
Też mam tyłozgięcie, w tym cyklu też miałam plamienia takie zabarwione na brązowo do 9dc.

@arrow92 odezwij się! Zrobiłaś test? Coś się ruszyło?

relgx1hpw702se3x.png

Miśki, jest jeszcze jakaś promo na testy owu? Leeleeth miała mi wysłać, ale chyba się nie doczekam, więc muszę kupić [emoji14]

relgx1hpw702se3x.png

reklama
Kochana to jeszcze 2 dni. Może nic straconego. Poczekaj do dnia @i wtedy test . Nie każdej test wychodzi kilka dni przed terminem. Są przypadki gdzie test wychodzi kilka dni po terminie @,

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom
Od 15dc jest dziś 12dni nie sądzę wyszło by już,w tamtej ciąży zaszłam 16dc i 27 były dwie grube krechy po minucie

Do góry