reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

reklama
a tu o wczesnym USG, jak wygląda na nim prawidłowa ciąża, jak pozamaciczna i puste jajo. Warto- bo co chwilę ktoś się tu martwi, że test jak byk, a nic nie widać
Link do: USG wczesnej ciąży – jak interpretować?
Też wrzuciłam wczoraj[emoji6]

A ja w tym cyklu próbowałam badać szyjke i dalej g...wiem. Ona dla mnie ciągle wysoko...ani twarda ani szczególnie miękka...i chyba od pchania tam paluchów ta infekcja...choć ręce dokładnie szorowałam mydłem antybakteryjnym

Na razie swędzenie ustało. Może Lactovaginal pomógł i maść clotrimazol...

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

A mam dla was ciekawostke. Bylam u gin wlasnie, jestem w 3dc, a tam w prawym jajniku pecherzyk 16mm, czyli prawdopodobnie za 3 dni owulacja!! czyli w 6dc bedzie!!!
Jesli tak bedzie, to cykl bedzie trwal 20 dni. Wiec nie ma sie co dziewczyny martwic krotszymi cyklami, bo moze to owu taka szybka... chociaz ja sadze, ze bede miala po prostu dwie - teraz jedna, ale druga przyjdzie w normalnym terminie w 14dc. zobaczymy.

No a teraz ciekawostka kolejna - podczas usg gin pokazuje mi ze w macicy mam plyn (krew, bo mam jeszcze @). I to źle że ona tam sie zatrzymuje. To jest spowodowane tyłozgięciem. Bo przez to tylozgiecie, krew grawitacyjnie nie wylatuje, bo macica jest odgięta, i krew wydostaje sie tylko podczas jakiś skurczy - np podczas chodzenia do toalety na jedynke czy dwójkę. i to prawda, tak wlasnie mam.
A jak ta krew tam zalega, to robi sie żółty nalot - hem z hemoglobiny i on moze utrudniac w zagniezdzaniu....
No i teraz co na to - otóż mam pić przez miesiączkę codziennie 0,5-1 litra toniku, moze być z ginem :) Tonik zawiera chininę, która powoduje mikroskurcze, co pomoze wydostawac sie tej krwi z macicy.
(w ciąży nie pijcie toniku!)

reklama
Do góry