reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Mieliśmy jechać jutro, ale mi się szczerze odechciało... nie mieliśmy żadnej umowy. Ona twieerdzi, że ustna obowiazuja i wymyśliła że mammy odmalowac csle mieszkanie, kupic kanape i zrobić kilka rzeczy, albo zaplacic 3000... kanape dws miesiace temu pozwolila nam wyrzucic bo znniszczona, pow. Ze potem nie chce nic w zamian bo i tak by.jej nie uzywala, a teraz sie wypiera... sciany niby czyste byly i mamy odmalowac bo są w plamach ( tu akurat mam dowod jak mi pisala na poczatku, ze corkka jej brudzi sciany ale nie zdazy nam ichh wymalowac)...
Wiem, alle ja je mialam ostatnio osczuwalne, w nocy 3 razy siku i jesc, i te sutkki...teraz nic... od wczoraj popoludnia prawie nic nie jadlam
Spark tak czytam i myślę o Tobie,postanowiłam napisać mieliśmy podobną sytuację,przerabiałam to. Ja bym ją do Urzędu Skarbowego zgłosiła, próba wyłudzenia jak nic .Ja tej mojej wynajmujacej powiedziałam, że skoro ona ode mnie czegoś żąda to ja żądam by była w porządku wobec państwa i że przez nią dużo traciłam m.innymi o dodatek mieszkaniowy nie mogłam się starać,bo ona nie była w porządku ! Kochana urząd miasta ma ***** do wynajmowanego przez Ciebie mieszkania za to US to bardzo zainteresuje Sparki to co ona robi jest nie zgodne z prawem, tylko pisana umowa między wami (musi byc opisany stan mieszkania, jakie są rzeczy w mieszkaniu oraz zdjęcia mieszkania na dzień odstąpienia mieszkania ) daje prawa do żądań i roszczeń !!! Po strasz ją albo jeszcze lepiej Twój M ☺ trzymam &&& za Ciebie kochana i nie denerwuj się
,z dzidzią wszystko jest ok tylko nie wmawiaj sobie

reklama
Dzięki za odpowiedź. Mi bardziej chodzi o to że były bardzo silne objawy i tak nagle się skończyły. Martwi mnie ten nagły zanik.
Rozumiem ze się martwisz, ale prawda jest taka ze kiedyś to objawy poprostu mijają. U jednych wcześniej u innych później. Ja wymiotowalam i praktycznie nic nie jadłam do 6 miesiąca, u wielu osób słyszałam opinie ze np. W 12 tygodniu z dnia na dzień objawy znikly. Wiec może zwyczajnie u ciebie znikly wcześniej i teraz będziesz się cieszyć urokami ciąży.

1usavcqgt1dml95x.png

Rozumiem ze się martwisz, ale prawda jest taka ze kiedyś to objawy poprostu mijają. U jednych wcześniej u innych później. Ja wymiotowalam i praktycznie nic nie jadłam do 6 miesiąca, u wielu osób słyszałam opinie ze np. W 12 tygodniu z dnia na dzień objawy znikly. Wiec może zwyczajnie u ciebie znikly wcześniej i teraz będziesz się cieszyć
1usavcqgt1dml95x.png

Dzięki, obyś miała rację. Do gina nie mogę się dodzwonić, więc zostaje mi czekać na wizytę w środę.

Hej dziewczyny. Mam pytanie może któraś mnie poratuje odp

O Boże Spark mi też objawy ustawy i boję się strasznie. Wcześniej miałam mdłości, wyczulony węch, od niedzieli do wtorku czułam się fatalnie, zero siły nic nie mogłam jesc i nagle we wtorek wieczorem wszystko się skończyło. Mam znowu siły, mogę jeść, boję się że zły znak zastanawiam się czy zadzwonić do gina i.przyspieszyć wizytę bo mam na środę a do tego czasu to chyba umrę z nerwów. Dziewczyny może któraś miała coś podobnego w ciąży? W 1 ciąży mialam mdłości do końca 1 trymestru, a teraz dopiero 9tc.
Mam sporo stron do nadrobienia.
każda ciąża inna i każda kobieta inaczej ją przechodzi, także spokojnie
u mnie w 3z 4ciąż była silna nadwrażliwość na zapachy, przy czym w 2 od razu i jak minęła to roniłam, za to w tej co się utrzymała była dopiero od 9tc a nie od początku. W pierwszej nieudanej byłam flak i zadypiałam w pracy o każdej porze i w każdej pozycji. W udanej miałam mdłości ale od 8tc. W jednych mnie piersi bolały, w innych nie.
Wdech- wydech i będzie dobrze

Padam...i sie nie podniose, nocka ok, oczywiscie spal ze mna, bo usnelam, ale co sie budzilam to przekladalam malego do lozeczka, dzien ok, ale ma jakas faze cycania i wisi mi ciagle i tylko kupki ida. Rano odwiedzila nas szwagierka, posiedziala kilka godzin, ja pojechalam do biedry po male zakupy, zostawilam malego z Tomkiem, wracam a ta mi mowi: Tomek chcial isc na fajke pod blok i mialam z malym zostac, ale sie balam, wzielam go na rece a on w ryk...ehh, 34 lata baba a zero podejscia do dziecka, wczoraj bylam u tesciowki troche i u dobrej kumpeli, ta to ma podejscie, dziec beczy, wziela go na raczki i cisza, musze czesciej jezdzic do niej :D

@NeSSi jak u endo ?
@TuliPanna99 @bertha właśnie o to chodzi, jak się miało objawy a się ich teraz nie czuje to bardziej martwi niż ich brak od początku... dźwięczą mi w uszach słowa mojej koleżanki jak mówiła kiedyś: " Wiesz, ja wiedziałam, że coś jest nie tak, jak z dnia na dzień przestałam mieć mdłości i zapachy mnie nie wkurzały, było, a nagle sobie poszło... wszyscy mówili, że tak może być, że spokojnie... starałam się być spokojna... po 3 tyg poszłam do lekarza...dzidziuś nie żył od dwóch..." Cóż. Dlatego tak o tym myślę :D Ale już nie ;p Tzn. staram się jak najmniej :D Poszłam spać na 1.5 h i obudził mnie pęcherz, jestem zamulona teraaaz

@evelinia właśnie, że UM też coś ma do tego, bo to mieszkanie z urzędu było, ona je dostała z miasta i nie miała prawa wynajmować...

@kotek87 jak potrzebujesz to odpocznij, ale wracaj tu ! :* ale jako ciężaróweczka życzę :)

@Luxuorius hehe czasami dziecko wyczuwa kto się boi i stresuje a kto nie, i reaguje podobnie ;p

@StorAnia co tak milczysz ?:) Plamienia ustały ?

@Martaldz a jak u Ciebie kochana ? Coś wiadomo ?

Hej dziewczyny. Mam pytanie może któraś mnie poratuje odp

O Boże Spark mi też objawy ustawy i boję się strasznie. Wcześniej miałam mdłości, wyczulony węch, od niedzieli do wtorku czułam się fatalnie, zero siły nic nie mogłam jesc i nagle we wtorek wieczorem wszystko się skończyło. Mam znowu siły, mogę jeść, boję się że zły znak zastanawiam się czy zadzwonić do gina i.przyspieszyć wizytę bo mam na środę a do tego czasu to chyba umrę z nerwów. Dziewczyny może któraś miała coś podobnego w ciąży? W 1 ciąży mialam mdłości do końca 1 trymestru, a teraz dopiero 9tc.
Mam sporo stron do nadrobienia.
będzie dobrze myśl pozytywnie lub do lekarza,mi ustalo sikanie w 9tyg,i było po dowiedziałam się 10,5tyg,trzymam mocno oby te nerwy ci odpuscily żabko

reklama
@NeSSi jak u endo ?
@TuliPanna99 @bertha właśnie o to chodzi, jak się miało objawy a się ich teraz nie czuje to bardziej martwi niż ich brak od początku... dźwięczą mi w uszach słowa mojej koleżanki jak mówiła kiedyś: " Wiesz, ja wiedziałam, że coś jest nie tak, jak z dnia na dzień przestałam mieć mdłości i zapachy mnie nie wkurzały, było, a nagle sobie poszło... wszyscy mówili, że tak może być, że spokojnie... starałam się być spokojna... po 3 tyg poszłam do lekarza...dzidziuś nie żył od dwóch..." Cóż. Dlatego tak o tym myślę :D Ale już nie ;p Tzn. staram się jak najmniej :D Poszłam spać na 1.5 h i obudził mnie pęcherz, jestem zamulona teraaaz

@evelinia właśnie, że UM też coś ma do tego, bo to mieszkanie z urzędu było, ona je dostała z miasta i nie miała prawa wynajmować...

@kotek87 jak potrzebujesz to odpocznij, ale wracaj tu ! :* ale jako ciężaróweczka życzę :)

@Luxuorius hehe czasami dziecko wyczuwa kto się boi i stresuje a kto nie, i reaguje podobnie ;p

@StorAnia co tak milczysz ?:) Plamienia ustały ?

@Martaldz a jak u Ciebie kochana ? Coś wiadomo ?
Co ja mam Ci napisać... Troszkę doła podłapałam po śmierci Tymusia. Chęci na nic. Chyba dong zadziałał tak, że w trakcie plamienia miałam owulację, bo jajnik bolał i przestał. Od wtorku nie plamię. Testy owulacyjne negatyw.
Właśnie upiekłam ciasteczka z mąki gryczanej z makiem, sezamem, dynią, słonecznikiem, siemieniem lnianym, orzechami i rodzynkami, słodzone ksylitolem. Szkoda, że nie możesz wpaść i spróbować ;)

Do góry