reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Basia dziękuję :*

Docia tak ale to jest 4tc od zapłodnienia czyli 6 od ostatniej m. Zobaczymy jeszcze 3 dni. Ja chyba jajo zniósł ale wiecie co mąż mi powiedział ? Mój mąż który nie chciał 2 dziecka że jeśli tylko będę chciała zrobimy do 3 razy sztuka i on ma nadzieję że zobaczymy serduszko w piątek.
Widzisz jak cie wspiera. Kochane poczekaj te 3 dni będzie dobrze jestem dobrej myśli

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Jakich ja badań już nie robiłam... Nawet mój ukochany na samym początku dobrowolnie i bez przymusu zbadał nasienie, bo stwierdził, że to może jego chłopaki są za słabe. Ale wyszło, że są aż za dobre. Ale staram się teraz o tym nie myśleć i nie skupiać się już na "dziecku". Uda się to się uda, a jak nie to przecież jest tyle dzieci, które czekają na miłość :) Naprawdę, przestałam się już tym wszystkim nakręcać. Zostawiłam w weekend wszystkie leki, suplementy, termometry, testy w Pl :D Zabrałam ze sobą zapas babskich pampersów i tamponiki :D Poczekam do lata i pójdę tutaj do lekarza. W Pl podejrzewają zrosty pooperacyjne. Ale spokojnie, zobaczę co tutaj mi wymyślą.

@Bulbasek ale mnie zestresowałaś... Dobrze, że żołądek...

@Emsi* Kiedyś zaświeci, tylko musi w końcu wiosna przyjść, bo zima w Niemcach znów od wczoraj i nie chce odpuścić :D

@Luxuorius ale słodkości, cudowności :) Przytulaski z okazji miesięcznicy :)

@sylwkaq90 uda się, uda! Na pewno się uda! Nie ma co się załamywać :)
Może to i lepiej, odpuscisz, przestaniesz myśleć i może wtedy się uda :-) ale fajnie, że masz takie podejście, myślicie o ewentualnej adopcji?

Byłam ale sprzęt wyglądał na dobry zresztą pani dr była bardzo życzliwa (jak na opinie w necie) powiedziała ze wiele lat pracowała na patologii ciąży i nie jeden cud widziała.
W piątek idę do mojego guru ginekologii prywatnie do którego zawsze chodzę i zobaczymy. Zaczęłam sobie robić nadzieje a to nie jest dobre :(
Czekamy na info w takim razie, nie załamuj sie, może gin coś jednak zobaczy :-) lekarze nie są nieomylni

Docia tak ale to jest 4tc od zapłodnienia czyli 6 od ostatniej m. Zobaczymy jeszcze 3 dni. Ja chyba jajo zniósł ale wiecie co mąż mi powiedział ? Mój mąż który nie chciał 2 dziecka że jeśli tylko będę chciała zrobimy do 3 razy sztuka i on ma nadzieję że zobaczymy serduszko w piątek.
Widzisz, super ze mąż zmienił podejście! Mam jednak nadzieję, że nie będziecie musieli działać kolejny raz i zobaczysz maleństwo na najbliższej wizycie [emoji8]

Oj najadlam się. Masakra. Dobrze, że mąż trzezwoscia umysłu sie wykazał. Kazał kłaść się spać i nic nie czytać w necie :D dzisiaj 14 dpo. Czuję się bardzo dobrze. Odganiam @ żeby nie powróciła przez 9 miesięcy. Termin powinnam mieć w niedzielę, ale zawsze te 2 dni daje zapas. Ile się człowiek nastresuje. Jak dotrwam do soboty i rozpoczne 6 tydzien to wtedy moze sie uspokoje :)
O, a w tabelce miałaś na dziś termin @, chyba się znowu coś poprzestawialo [emoji4]

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja tak miałam w ciąży już od połowy cyklu bol piersi. A kiedy testujesz? Jak juz bolą to 10dni i testuj.

Ja mam dostac @ 12.02 dopiero za 12 dni i to wlasnie jest takie dziwne dni plodne tak mysle ze mialam miedzy 24-29.01 z mężem starania zaczelismy juz zaraz po @ sama jestem z tego glupia bo wlasnie od 14dc -16dc wydawalo mi się że mialam najwiecej sluzu potem juz nawet zrobilo sie sucho i dostalam jakies infekcji intymnej bylo to jakos 5-6 dni temu podratowalam.sie nystatyna bo akurat miałam w domu i do gin nie szłam w.sumie dzis już nie odczuwam "tam" zadnych nieprzyjemnosci jedynie teraz dziwi mnie ten ból piersi i nie wiem.co myśleć ....:errr:
Oglupiec można test jak bede robic to chyba gdzies najpredzej tak jak mowisz po 10 dniach czyli w przyszly piatek .

Moje sstaraczki kochane pomożecie mi? Ja właśnie sobie obliczyłam że owu była 27.12 do zagnieżdżenia musiało dojść koło 03.01 Zrobiłam test 05.01 i była blaaada kreska a beta z 09.01 była 290.80. wiec mniej więcej to jest 4 tydzień ale od zagnieżdżenia. Co o tym myślicie ?
Wszystkie Ci kochana piszą że jeszcze nic straconego. Lekarze,czasem, sami nawet czekaja aż do 10 tc z tfu tfu czyszczeniem żeby nie mieć na sumieniu także może jeszcze się wykluje [emoji4]

Napisane na HUAWEI CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Nimitii u mnie dokładnie wiem kiedy były Przytulaski i kiedy pęcherzyk, potwierdzony przez usg, a moja ciąża nie jest zgodna ani z terminem OM ani usg. U mnie lekarz bardzo mocno sie starał żeby cokolwiek znaleźć, To wielka tajemnica jest, i wciąż liczę, że będzie dobrze, że w piątek będzie wszystko na swoim miejscu [emoji1307][emoji1307][emoji1307]
Spać nie mogłam jak się dowiedziałam, i bardzo czekam na Twoją wizytę i na dobre wiadomości!!
Co do Męża pewnie wystraszył się w pierwszej chwili, mężczyźni tak mają, widzisz pewnie przeżywa to po swojemu, kocha Ciebie i Wasze Dzieciątko!

f2w3rjjgpsehityp.png

Byłam ale sprzęt wyglądał na dobry zresztą pani dr była bardzo życzliwa (jak na opinie w necie) powiedziała ze wiele lat pracowała na patologii ciąży i nie jeden cud widziała.
W piątek idę do mojego guru ginekologii prywatnie do którego zawsze chodzę i zobaczymy. Zaczęłam sobie robić nadzieje a to nie jest dobre :(
No i dobrze. Idź do dobrego ginekologa z dobrym sprzętem!

Napisane na HUAWEI CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

10 dni temu odpowiadał pomiarem na 5w1d wczoraj na 6w1d wiec nie jest to dobre rokowanie tak naprawdę wiem co mnie czeka ale te ziarenko nadzieii ....

Twoja historia jest naprawdę zupelnie jak mojej kuzynki ja nawet wczoraj z nia o tym rozmawialam wlasnie i ona mi powiedziala ze u niej dlugo byl pusty pęcherzyki ktory wolno przyrastal lekarz jej powiedział ze ovu musiala miec pozniej i wszystko po prostu sie przesunelo ale mowila mi tez ze zrobila beta hcg i ona o prawie ponad 100% miala przyrost i dlatego do samego konca miala i zyla nadzieja i bylo w jej przypadku warto nie wiem.jak u ciebie z beta robilas?

Twoja historia jest naprawdę zupelnie jak mojej kuzynki ja nawet wczoraj z nia o tym rozmawialam wlasnie i ona mi powiedziala ze u niej dlugo byl pusty pęcherzyki ktory wolno przyrastal lekarz jej powiedział ze ovu musiala miec pozniej i wszystko po prostu sie przesunelo ale mowila mi tez ze zrobila beta hcg i ona o prawie ponad 100% miala przyrost i dlatego do samego konca miala i zyla nadzieja i bylo w jej przypadku warto nie wiem.jak u ciebie z beta robilas?
Beta mi pięknie rosła ! Jutro idę ja badanie i zobaczę jak jest teraz ale przyrost był i byłam w niebo wzięta. Ostatnio stanęło na 9 400 tys

reklama
Do góry