reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Po ciąży niestety już nie jest tak fajnie.. [emoji27] został mi spory brzuch i cały jest w rozstępach [emoji53]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Mi też... [emoji20] i nie chce zejść gnojek jeden.

Lanvin u mnie ostatnio internista też nie przepisał tsh itd.. powiedział, że on nie może, bo to specjalista przepisuje. Tylko ciekawe, jak ma przepisać, do endokrynologa na NFZ zapisy na 2018.. paranoja.
Przez Ciebie też sprawdziłam termin porodu i płeć :D chłopczyk <3 10.10

Musiałam was oczywiście nadrabiać.
U mnie w sumie nic ciekawego. Niby czuje podbrzusze, ale sama nie wiem, czy to jest jakakolwiek podpowiedź.
Mam też śluz biały w miarę rozciągliwy, wydaje mi się, że w poprzednich cyklach raczej sucho, a przed @ się pojawia.
Też bym chciała wszystko odpisać, ale się po prostu nie da.. Trwałoby to z dobrą godzinę!
Nie złośćmy się na siebie dziewczyny, bo to nie o to tu chodzi.
Nie wiem, u nas nie ma problemu. Z tym, że ja robię co roku, bo mam nawracajace anemie, a u mnie babcia i mama dodatkowo chorują na tarczyce i co rok muszę sprawdzać, czy wszystko ok. Może dlatego bez problemu dostaje skierowanie, nie wiem. Ale moja rodzinna mówi, że raz w roku tsh się należy tak, czy siak.

qdkkx1hpzei65q7s.png

reklama
Przebiegła Ty ... [emoji41]

Nie narzekaj, że jest pod górkę przecież zmierzasz na szczyt ...
E tam przebiegla :) Nic nie sciemnialam jesli chodzi o objawy. Udal tylko nieszczesliwa, ze mi daje skierowanie dalej :p

Super[emoji6]Oczywiście czekamy na wieści. Ja 3 lutego mam wizytę. Powinno być już po owu. Ciekawe co wypatrzy...i niech mi podpowie jakie hormony i kiedy zbadać. Oj kasy trochę pójdzie. Ale trudno. Chcę wiedzieć na czym stoję. Czy będę potrzebowała leków itp. Jeszcze M na badanie nasienia ale jeszcze jakieś 2 mce zanim skończy suplementacje i proces spermatogenezy będzie pełny[emoji6]

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom
Mam nadzieje, ze bedziesz zadowolona z wizyty i poda Ci same dobre informacje :) szkoda, ze tyle kasy na to musisz dac :(

No I poszło jak po maśle ! [emoji1] teraz runda II [emoji12]

Nie narzekaj, że jest pod górkę przecież zmierzasz na szczyt ...
Az sie sama zdziwilam [emoji23]

U nas musiało minąć trochę czasu zanim M zrozumiał ale teraz jest ok [emoji3] najgorzej było z rodzicami bo widzieli co się ze mną dzieje, w kościołach masakra zawsze na każdej uroczystości uciekałam do tylu, a chodzę przynajmniej raz w roku na mecze siatkówki gdzie jest tłum ludzi i nie ma mi nic [emoji849] sama nie wiem dlaczego.. Fobia kościołowa [emoji23] teraz biorę to na luzie ale kiedyś to było straszne..

Fobia koscielna hahahah ale wiesz, ze nie Ty jedyna? Na grupie do ktorej naleze na fb jest dziewczyna co ma problem tylko wlasnie z kosciolem [emoji23] i tez nie wie czemu tylko tam panikuje.

To nowy lekarz. To była moja trzecia wizyta u niego. Leczył mi torbiele po clo, które zafundowała mi poprzednia ginka. Wtedy brałam duphaston od 14 dc... Nigdy też nie miałam monitorowania. Teraz to było czystym przypadkiem, że akurat byłam w 17 dc na usg. Sprawdzałam czy torbiele całkiem zeszły.
Teraz nie dostałam dupka, zobaczymy jak zachowa się organizm bez wspomagaczy.
Boję się...
Może akurat tobie pomoże nowy lekarz. Wspomaganie być może też potrzebne nie jest bądź dobrej myśli

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

no Joaszka i chyba wlasnie tak u mnie jest :) pierwszy pozytywny test owu u mnie był dokładnie w 10dc, a że ja jestem głupia to sobie ostatnio porobiłam kilka testów owu, które mi zostały no i wychodzą te kreski raz tak jak w dniu 10 dc, czyli mocno, a pozniej słabo, pozniej ciut bardziej widoczne itd... :) u mnie dzisiaj 21dc

a wy który dc ?
ja 24 dc ale nie mam pojęcia kiedy była owulacja. przez przytulanki nawet nie wiem kiedy płodnych śluz był. A od niedzieli brzuch ciągnie. więc nie wiem jak będzie. cykle mam ok29 dni.

Ale spory brzuch z tluszczykiem czy skóra? Kochana zobacz w swojej okolicy czy masz zabieg karboksyterapii. Jest dość tani a poprawia jakoś skóry i zwalcza rozstępy. Ale to już po tej ciąży w której zaraz będziesz to sobie zrobisz :* :)
Powiem Ci, że ja miałam mniejszy brzuch po porodzie niż teraz.. w pracy w większości siedzę i jem i teraz mam [emoji30] niestety kłania się też moje niezdrowe jedzenie.. tez tak sobie tłumaczyłam że wezmę się za siebie po drugiej ciąży ale jak widać czas leci, brzuch wisi a ciąży brak [emoji12] ale dzięki za info! Poszukam [emoji6] [emoji8]
Też mam problemy z tłumem,kolejkami w sklepie, czerwonym światłem gdzie muszę stać...kilka lat temu po zaslabnieciach nerwowych trafilam do szpitalana tydzień , wypisali mnie zdrowa z diagnozą zaburzenia psychocostam czyt. Nerwica. Hydroksyzyna i l4, odpoczynek. Nauczyłam sie z nią żyć,z moją nerwicą [emoji3] czasem utrudnia mi codzienne życie ale spróbuje ją pokonać mimo zacisnietych płuc i braku oddechu i nierownego bicia serca. Na szczęście nie jest na tyle uciążliwa i radzę sobie bez leków. Kurcze jak tak się czyta to znerwicowane jesteśmy.
Strasznie nas dużo z ta nerwica! Ja tez miałam takie epizody na przystanku lub w tłumie w autobusie.. eh.. nie mamy lekko [emoji12] ważne zeby się nie poddawać !
Napisane na HUAWEI CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Mi też... [emoji20] i nie chce zejść gnojek jeden.

Nie widać u ciebie brzuszka [emoji6]

qdkkx1hpzei65q7s.png

E tam przebiegla :) Nic nie sciemnialam jesli chodzi o objawy. Udal tylko nieszczesliwa, ze mi daje skierowanie dalej :p

Mam nadzieje, ze bedziesz zadowolona z wizyty i poda Ci same dobre informacje :) szkoda, ze tyle kasy na to musisz dac :(

Az sie sama zdziwilam [emoji23]

Fobia koscielna hahahah ale wiesz, ze nie Ty jedyna? Na grupie do ktorej naleze na fb jest dziewczyna co ma problem tylko wlasnie z kosciolem [emoji23] i tez nie wie czemu tylko tam panikuje.

Haha ja sobie tłumacze to tak, że w kościele trzeba się dostosować do sytuacji, w innych miejscach zawsze mogę wstać, usiąść, wyjsć znowu wejść a w kościele jak nie raz siedziałam jak wszyscy stali to od razu każdy się gapił na mnie jak na głupia [emoji53]

reklama
Hej,ja tak na szybko wskoczyłam,może później będę mieć więcej czasu na podczytanie. ;)
Melduję tylko,że dziś u mnie 14 dc, no ale że nieregularne cykle mam, to strzelamy na ślepo...Przedwczoraj były 2 razy boboseksy,to wypadałoby dzisiaj coś podziałać,potem znów jutro lub pojutrze,i potem jakoś po 2 dniach też..ale tak naprawdę równie dobrze można to robić co 2 dni przez cały miesiąc. :dry:
Idę zaraz kąpać młodego,a młoda ma anginę,leży w łóżku na antybiotyku...no po prostu miodzio.:no:
Jak uśpię syna,to zaglądnę. :D
Działaj działaj :) zdrówka dla córeczki :)

Do góry