reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

reklama
Ten cykl był 31 dniowy, aż sama się zdziwiłam. Bałam się, że będzie się przedłużał, a nie mogłam wywołać że względu na badania, które miałam zrobić.
Dopiero zaczęłam brać donga, ale myślę, że zrobię wg rad @Spark czyli 1-16dc i tak samo zioła

No to Amerykę odkryła.
Nie dało jej do myślenia, że skoro się staracie jakiś czas o dziecko to raczej ten seks występuje? Jedyny plus, że zrobicie badania za darmo, hormony ważna sprawa, zwłaszcza z naszymi doleglosciami

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja właśnie czytałam, żeby nie brać w trakcie @ hmm...

To tylko dwa dni różnicy między nami :) Będziemy działać na tym samym etapie :) Ile trwają Twoje cykle? A co do temperatury, to termometr owulacyjny kupiłaś, czy masz zwykły? Bo powinien być taki, który ma do dwóch miejsc po przecinku :) Mierzysz o stałej godzinie rano, jak się obudzisz, zanim wstaniesz z łóżka, po minimum 3 godzinach snu, ja będę mierzyć w buzi :) W przeciwnym razie tempka może być niemiarodajna.

A jeśli chodzi o donga, to @Spark jest specjalistką w temacie, ale ja np. będę brać na wyregulowanie cyklu i wywołanie owulacji :)

Ja mam cykle różnie 32 - 43, ale zawsze obstawiam około 36 dni ( ten miał 37 dni). Kiedyś miałam cykl trwający 90 dni - masakra!! Termometr muszę właśnie kupić. a w którym dc zacząć? Czy od razu w 1 dc powinnam zacząć?
O to ten dong to coś dla mnie ( nieregularne cykle), ale chyba jeszcze 1 cykl polecimy bez wspomagaczy :)

ja mierze w pochwie podobno jest bardziej miarodajna no i oczywiście zanim wstane z łożka :)

u mnie miały być wczoraj bobosexy ale bylismny zmęczeni wiec przełozylismy na dziś rano ale też nie wyszło...wieczoram musze dopaść męża jak wróci z basenu i nie ma zmiłuj bo czuje ze owu za rogiem 12 dc/26
jak na razie starania były 8,9,10 dc

ja mierze w pochwie podobno jest bardziej miarodajna no i oczywiście zanim wstane z łożka :)

u mnie miały być wczoraj bobosexy ale bylismny zmęczeni wiec przełozylismy na dziś rano ale też nie wyszło...wieczoram musze dopaść mężą jak wróci z basenu i nie ma zmiłuj bo czuje ze owu za rogiem 12 dc/26
Też chciałam choć jeden cykl pomierzyc temp. Ale mam zmianowy tryb pracy w tym nocki więc nie ma szans mierzyć zaraz po przebudzeniu o tej samej godzinie...choć cykle reguralne to mniej więcej wiem kiedy owu. I tak działamy co 2 w dni płodne więc nie ma szans przegapić...chyba że mimo objawów owu nie ma albo plemniki słabe albo jeszcze coś innego powoduje że nam się nie udaje[emoji20]

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

My też mamy firmę i państwo zabiera nam bardzo dużo kasy, m ma tylko tydzień urlopu w roku. Dyskusja o tym w jakim kraju jest lepiej jest bez sensu. Chodzi o to, że w pl są tak niskie zarobki, że nie można sobie pozwolić na siedzenie w domu jednego z rodziców.
NeSSi piękne groszki nosisz pod serduchem. Mój dziec jeszcze śpi 5 dni miał po 39st i dopiero dzisiaj odpuscilo. Chyba odsypia. Muszę iść po 3 dni zwolnienia i antybiotyk:( bo u mnie angina. Idę czytać dalej, a mam dużo do narobienia bo 2 dni
Zgadzam sie co do zarobków...
Synek miał jakieś objawy oprócz gorączki?
Martwię się bo moja córeczka wczoraj zaczęła gorączkować - prawie 40 stopni, co u takiego malucha nie jest niczym niezwykłym, ale nie ma żadnych innych objawów oprócz gorączki. Reaguje na paracetamol i na razie nic innego jej nie daję, ale martwię się jak cholera...

reklama
Tak sobie myślę, że my - staraczki bardziej przykładamy się do zdobywania nowej wiedzy, poszukiwania nowych rozwiązań, niż lekarze, którzy teoretycznie powinni mieć najświeższe informacje, najbardziej rzetelną wiedzę... a jedyne co potrafią doradzić to żeby się sexić? porażka... ciekawa jestem na jakiej podstawie ci "wszechwiedzący szamani medycyny" dochodzą do wniosku, że jesteśmy tak głupie i same na to nie wpadłyśmy... szlag mnie trafia... czeka się miesiącami w kolejce, robi tony badań prywatnie, żeby do "specjalisty" pójść z jak najbardziej kompletnym i aktualnym zestawem a "specjalista" doradza...współżycie. ręce i nogi opadają...

Do góry