reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

797fbdcb3d383119b926f34fbd3c3769.jpg

Robiłam test ale nie jestem pewna wyniku. Chyba się nie udało [emoji29]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja również gratuluje [emoji173]️ Wszystkim nam życze takich kreseczek :)) Może w końcu wysypie się wór z poztywnymi testami :) Jutro dam znać, jak na monitoringu i czy mamy powód do działania.

reklama
@campari0202 Gratulacje, piękne kreseczki:)
@Lanvin Dobrze, że przyszła - przynajmniej wiesz na czym stoisz :) to co zaczynamy kolejny cykl staranek :) Ja ma 3dc i czekam aż się skończy @. U mnie to trwa zazwyczaj 6 dni także jeszcze trochę. I od tego cyklu zaczynam mierzyć temperaturę.
A propo temperatury bo ja nie obcykana..... Gdzie najlepiej mierzyć temperaturę i od którego dc? A ten dong to na co jest? Wiem gdzieś, któraś z Was pisała o tym dongu, ale tyle się przewijało tych nazw i nie zapamiętałam.

BASIA 89- aktualnie czekam na okres. W zeszłym miesiącu miałam 24. Cykl mam 29dniowy więc powinnam mieć 22.01 @. Ale coś mi się ostatnio ten cykl przekłada bo mam nie w terminie ostatnio. Wczoraj zrobiłam test bo już się ciekawilam ale niestety negatywny więc na dniach @będzie .A nad imieniem długo się zastanawialiśmy bo dużo imion nam się podobało. A na drugie córka ma Nina
LANVIN- Dlugo starasz się już o bobasa?
JOASZKA - My mieliśmy się starać już dawno ale czekałam 5 lat żeby dostać normalna umowe o prace bo z jednej wyplaty dziś ciężko. Pracowałam cały czas na zlecenie dlatego taka różnica.
VERQ- A ty długo się starasz?
BULBASEK- Ja też jestem z maja
ANICZKA87- Witaj. Nie przejmuj się my też staramy się od sierpnia. Przy pierwszej córce nie było problemu, od razu zaszlam w ciążę. Teraz trochę czekamy.
JOLA8986- Nie poddawaj się. Ja też nieraz myślę czy wszystko ok z nami, Wkoncu nie mamy nawet 30 lat żeby było za późno więc najlepiej nie myśleć i podejść do tego będzie to super, nie uda się to trudno i wtedy z reguły wychodzi.

Ostatnia edycja:
Mialam tak samo 7lat temu [emoji4] i pojawil sie moj syn. Takze gratuluje i zycze zdrowego pieknego bobasa [emoji173]

Napisane na LG-H960 w aplikacji Forum BabyBoom

Dzieki[emoji38] oby tak było jak piszesz [emoji6] zrobię za kilka dni jeszcze test i dam znać czy się potwierdził [emoji7]

@campari0202 Gratulacje, piękne kreseczki:)
@Lanvin Dobrze, że przyszła - przynajmniej wiesz na czym stoisz :) to co zaczynamy kolejny cykl staranek :) Ja ma 3dc i czekam aż się skończy @. U mnie to trwa zazwyczaj 6 dni także jeszcze trochę. I od tego cyklu zaczynam mierzyć temperaturę.
A propo temperatury bo ja nie obcykana..... Gdzie najlepiej mierzyć temperaturę i od którego dc? A ten dong to na co jest? Wiem gdzieś, któraś z Was pisała o tym dongu, ale tyle się przewijało tych nazw i nie zapamiętałam.

To tylko dwa dni różnicy między nami :) Będziemy działać na tym samym etapie :) Ile trwają Twoje cykle? A co do temperatury, to termometr owulacyjny kupiłaś, czy masz zwykły? Bo powinien być taki, który ma do dwóch miejsc po przecinku :) Mierzysz o stałej godzinie rano, jak się obudzisz, zanim wstaniesz z łóżka, po minimum 3 godzinach snu, ja będę mierzyć w buzi :) W przeciwnym razie tempka może być niemiarodajna.

A jeśli chodzi o donga, to @Spark jest specjalistką w temacie, ale ja np. będę brać na wyregulowanie cyklu i wywołanie owulacji :)

To działamy razem, mi się krwawka skończyła wczoraj, dong łykam i od wczoraj zioła sroki bo doszły. Zobaczymy, może się cuda zadzieja w tym miesiącu. W poniedziałek na wizyte do ginki idę to może będzie coś więcej wiadomo. Oby jaja rosły [emoji123]

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

A ile trwają Twoje cykle? Powiedz mi od którego dc bierzesz donga i kiedy kończysz? @Spark pisała ostatnio, ale ja nie wiem kiedy mam przestać brać, czy przed owu, czy po owu, czy kiedy?

Czyżby moje fluidy @ podziałały? [emoji3]

Najwidoczniej! O tym pomyślałam jak tylko zobaczyłam w toalecie skutki tej wizyty :p

@Bulbasek, Twoje objawy sugerują, że coś jest na rzeczy. Trzymam kciuki! [emoji110] [emoji110] testujesz na dniach, czy czekasz do terminu @?

A zgadnijcie kto mnie w nocy odwiedził? Szanowna wróżka Krwawka!

qdkkx1hpzei65q7s.png
To dobrze, ze przyszla to znowu będzie można działać. :)

Owu miałam 8 dni temu. Licząc, ze @@@ po 14 dniach to 31.01. Ale może w weekend spróbuję. Gin mi kazał zrobić tydzień po terminie żebym nie musiała przeżywać tego co ostatnio. Ale ja chyba nie dam rady i moze w weekend zrobie test. chyba, ze zacznę plamic to zrobię jak @ nie przyjdzie.

reklama
Do góry