reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Ale kto na Tobie to wymusza??? Nic nie musisz. Rzuć pracę załóż własny biznes albo wyjedź do Niemiec. Możliwości i opcji jest dużo. Bez przesady. A wszędzie dobrze gdzie nas nie ma. Chcesz to siedź w domu do 10 r.ż.z dziećmi. Spróbuj potem znaleźć pracę...To jest twoje życie i twoje. Wybory.

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom
Bez obrazy ale moje zdanie jest takie , prace znahdzie ten co chce pracować na to zawsze będzie odpowiedni czas można się przekwalifikować w każdym momencie ale czasu gdy dziecko potrzebuje rodziców ich uwagi i na ukierunkowanie ich już nie dostaniesz !!! Ale tak jak już wspomniałam priorytety mogą się różnić

reklama
Ooo ja też mam termin @ na dzisiaj. Hm... W tabelce jest błąd,ale to nic,tyle było już poprawiania,ze dajcie spokój. A może akurat...? Chociaz bardzo watpie, bardzo. I tsh wysokie i zadnych objawow i cyc ciagnacy jak na @ ....Tez mam postanowienie, że jeśli się nie zjawi to test w sobotę. Trzymam kciuki za Ciebie @campari0202

Poprawiłam Twoje dane :)

Mojemu też podoba się Paulina, albo Paula :-)

Prześlij mi trochę krwawkowych fluidów, żeby pinda już przyszła :-) dzisiaj wolne masz?

qdkkx1hpzei65q7s.png

Ja też poproszę (Boże... o co ja proszę!!!), ale już na prawdę jak ma przyjść do niech przychodzi!

Powiem Wam dziewczyny, że moim zdaniem nie mamy co narzekać, jeżeli chodzi o wybór ile matka zostanie z dzieckiem w domu. Rozmawiałam z kilkoma dziewczynami w pracy (z różnych miejsc na świecie) i uwierzcie mi, że żadna nie miała możliwości aby zostać pełny rok na płatnym zasiłku.

Są kraje gdzie kobiety mają tylko 3 miesiące macierzyńskiego. Wyobrażacie sobie coś takiego? Zostawić 3 miesięczne dziecko opiekunce, albo oddać do żlobka???

Uważam, że rodzice powinni wspólnie podjąć decyzje co chcą zrobić. Każdy ma prawo podjąć decyzje według swoich przekonań.

Ja, jeżeli wszystko będzie w porządku (i codziennie o to się modlę), to wrócę do pracy po roku. I zrobię wszystko, żeby moje dziecko nie cierpiało z tego powodu. Mam koleżanki, które są świetnymi matkami i dobrze to godzą ze sobą. Nie wyobrażam sobie żyć z jednej pensji (mój mąż nie jest milionerem) i przez to odmawiać czegoś mojemu dziecku. Nie wyobrażam sobie też siedzieć w domu i każąc mojemu mężowi pracować na kilka etatów, żeby nas utrzymał... Nie oszukujmy się, wychowanie dziecka kosztuje. I owszem, czas spędzony z dzieckiem jest bezcenny, ale jeżeli nie będziesz w stanie go wysłać na fajne zajęcia pozalekcyjne, albo na wycieczkę szkolną, wspólne wakacje, to jak ono się będzie czuło???

Nikt nie mówi, że wychowanie dziecka jest łatwe i że będzie wygodnie. I chyba nie ma na to idealnego systemu, który zadowoliłby każdego... dlatego musimy pogodzić się z tym jak to jest teraz i próbować jakoś to wszystko pogodzić.

Niemcy a Polska...ja bym nie chciała siedzieć 3 lata w domu. Nie przesadzajmy. Każdy jakiś wybór ma. W Polsce też. Jest wiele możliwości. Ale najlepiej ponarzekać. I dlatego w Polsce jest jak jest. Każdy by chciał zarobić i się nie narobić.

Ja nie twierdzę że chciałam siedzieć w domu. Ale było mi na rękę że mam wybór. Zanim wyjechałam pracowałam w Polsce na pełny etat. Moja siostra pilnowała mi dzieci syn miał wtedy 5lat a córka ponad rok. Nawet nie wiesz jak mi było przykro jak musiałam po cichu wychodzić z domu do pracy,tak żeby dzieci nie widzialy ,bo jak widzialy to aż serce się rozrywalo patrząc jak dzieci płaczą za mną a ja nie mogę z nimi zostać bo muszę iść do pracy!! I to był chyba mój najgorszy czas wtedy. Bolało mnie to strasznie. A niestety musiałam pracować bo z jednej wypłaty ciężko było przeżyć.
Nie każda kobieta potrafi zostawić dziecko na cały dzień i iść do pracy. Ja nie potrafiłam. Taka już jestem.

Bez obrazy ale moje zdanie jest takie , prace znahdzie ten co chce pracować na to zawsze będzie odpowiedni czas można się przekwalifikować w każdym momencie ale czasu gdy dziecko potrzebuje rodziców ich uwagi i na ukierunkowanie ich już nie dostaniesz !!! Ale tak jak już wspomniałam priorytety mogą się różnić
Aha czyli matka pracująca i oddająca dziecko do żłobka ma złe priorytety. Bo jak można oddać dziecko do żłobka...Też mi ciężko sobie wyobrazić ale tak bywa...Miałam ten luksus że nie musiałam. Akurat wtedy taką miałam pracę. I o to mi chodzi-że nie ma przymysu. I każdy może tak to planować żeby jemu było dobrze.

Ja nie twierdzę że chciałam siedzieć w domu. Ale było mi na rękę że mam wybór. Zanim wyjechałam pracowałam w Polsce na pełny etat. Moja siostra pilnowała mi dzieci syn miał wtedy 5lat a córka ponad rok. Nawet nie wiesz jak mi było przykro jak musiałam po cichu wychodzić z domu do pracy,tak żeby dzieci nie widzialy ,bo jak widzialy to aż serce się rozrywalo patrząc jak dzieci płaczą za mną a ja nie mogę z nimi zostać bo muszę iść do pracy!! I to był chyba mój najgorszy czas wtedy. Bolało mnie to strasznie. A niestety musiałam pracować bo z jednej wypłaty ciężko było przeżyć.
Nie każda kobieta potrafi zostawić dziecko na cały dzień i iść do pracy. Ja nie potrafiłam. Taka już jestem.
Wybór jest zawsze. Lepszy,gorszy ale jest. I tyle w temacie. Nie ma chyba co ciągnąć dyskusji już[emoji6] i nie zapominajmy że dziecko ma też ojca[emoji6]jak mnie nie ma to mój M wszystko ogarnia. Ma super wiez z córką.

Kurcze... dziewczyny zaczyna się to wymykać nam trochę.

Spójrzcie na to z innej strony: każda z nas jest w innej sytuacji i to jakie decyzje podejmuje jest podyktowane różnymi czynnikami. O wielu na pewno nie wiemy, nie osądzajmy się więc w kontekście kto ma jakie priorytety itd. Jestem przekonana, że każda z nas chce dobrze wychować swoje dzieci i dać im wszystko czego potrzebują. Każda ma jednak inny na to pomysł, sposób. I nie powinnyśmy się obrażać, że coś jest dobre lub złe... (To moje subiektywne zdanie, zróbcie z tym co chcecie).

Poprawiłam Twoje dane :)

Ja też poproszę (Boże... o co ja proszę!!!), ale już na prawdę jak ma przyjść do niech przychodzi!

Powiem Wam dziewczyny, że moim zdaniem nie mamy co narzekać, jeżeli chodzi o wybór ile matka zostanie z dzieckiem w domu. Rozmawiałam z kilkoma dziewczynami w pracy (z różnych miejsc na świecie) i uwierzcie mi, że żadna nie miała możliwości aby zostać pełny rok na płatnym zasiłku.

Są kraje gdzie kobiety mają tylko 3 miesiące macierzyńskiego. Wyobrażacie sobie coś takiego? Zostawić 3 miesięczne dziecko opiekunce, albo oddać do żlobka???

Uważam, że rodzice powinni wspólnie podjąć decyzje co chcą zrobić. Każdy ma prawo podjąć decyzje według swoich przekonań.

Ja, jeżeli wszystko będzie w porządku (i codziennie o to się modlę), to wrócę do pracy po roku. I zrobię wszystko, żeby moje dziecko nie cierpiało z tego powodu. Mam koleżanki, które są świetnymi matkami i dobrze to godzą ze sobą. Nie wyobrażam sobie żyć z jednej pensji (mój mą
Aha czyli matka pracująca i oddająca dziecko do żłobka ma złe priorytety. Bo jak można oddać dziecko do żłobka...Też mi ciężko sobie wyobrazić ale tak bywa...Miałam ten luksus że nie musiałam. Akurat wtedy taką miałam pracę. I o to mi chodzi-że nie ma przymysu. I każdy może tak to planować żeby jemu było dobrze.

Joaszka przede wszystkim nie bierz tak wszystkiego do siebie każda opinia na wagę złota ja np. nikogo nie oceniam czy złą matką jest ta co wraca szybko do pracy czy ta co chce spędzić czas na dłuższym pobycie z dzieckiem w domu każdego sprawa jednak jestem za prawem wyboru choć tak jak napisałam ja go dokonałam kosztem swojej pensji bo coś za coś

Joaszka przede wszystkim nie bierz tak wszystkiego do siebie każda opinia na wagę złota ja np. nikogo nie oceniam czy złą matką jest ta co wraca szybko do pracy czy ta co chce spędzić czas na dłuższym pobycie z dzieckiem w domu każdego sprawa jednak jestem za prawem wyboru choć tak jak napisałam ja go dokonałam kosztem swojej pensji bo coś za coś
Ale właśnie o to mi chodzi-wybór jest. Coś kosztem czegoś. A nie że nie ma wyboru wcale...To jest cały sens który chciałam przekazać[emoji6]

Dobra my tu gadu gadu a jakiś obiad trzeba. W końcu żona na wolnym to niech mąż zje coś dobrego[emoji6]co u Was będzie dziś? Ja muszę dietetycznie bo M dba teraz szczególnie o linię. Chyba ma kochankę[emoji1]

reklama
Do góry