reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Hej a u mnie dziś @ nawiedzila tak mnie podlamala któryś cykl z kolei i dalej nic niby tarczyca ok biorę euthorox i dalej nic może odpuszcze po prostu będziemy się kochać nie patrząc na owu albo juz za późno na drugie i masz głupia babo trzeba było krótko po pierwszym dziecku może było by latwiej
Jak bym o sobie czytała. Wyrzucam sobie że za późno za długo czekałam...no ale dopiero teraz to poczułam. Mąż też...5 cykl...nie wiem na ile starczy sił...ale teraz już konkretnie-wszystkie badania ustalenie jak to jest z tą owu-czy objawy rzeczywiście o niej świadczą czy sobie wmawiam...

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Wiem ale najgorszy ten dzień jak franca przychodzi chociaz tak myslalam ze może nic nie być bo w owu miałam takie zapalenie pęcherza potem przeziębienie i nic dziwnego ale dziewczyny dzięki za wsparcie

Oj żebyś się nie zdziwiła...potem dzieci pójdą na swoje a Ty rozżalona będziesz że za rzadko dzwonią itp. A mąż odsunięty będzie miał swój świat albo inną żonę[emoji6]każdy psycholog mówi że najważniejsza jest relacja małżeńska. Szczęśliwi rodzice to szczęśliwe dzieci[emoji6]To zupełnie inny rodzaj miłości. Ja kocham oboje tak samo. Wiem że córka kiedyś odejdzie bo taka kolej losu. Nie chcę żeby dopadł mnie syndrom pustego gniazda. Dlatego relacja z mężem jest równie ważna[emoji6] gdzieś ten brak ojca przeniósł się na Twoje dorosłe życie...

Ale to nie jest tak ze męża odsuwam od siebie czy coś takiego. Mamy bardzo dobry kontakt między sobą, kochamy się. Ale jednak dzieci są bardziej ważne dla mnie. Niewiem jak to opisać, bo trudno. Poprostu kocham je strasznie. Oczywiste jest to że miłość do dzieci jest inna niż do męża.

Ale to nie jest tak ze męża odsuwam od siebie czy coś takiego. Mamy bardzo dobry kontakt między sobą, kochamy się. Ale jednak dzieci są bardziej ważne dla mnie. Niewiem jak to opisać, bo trudno. Poprostu kocham je strasznie. Oczywiste jest to że miłość do dzieci jest inna niż do męża.

Wiadomo, ze dzieci stawia sie zawsze na pierwszym miejscu no ale nie zmienia to faktu, ze nie chcialabym aby mi maz powiedzial, ze je kocha bardziej ode mnie.
Ja bym chyba nie umiala przejsc z tym do porzadku dziennego i zapomiec.
Ale to moje i K zdanie tylko i wylacznie [emoji12] bardzo sie pilnujemy w kwestii tonu i slow jakie kierujemy do siebie i jestesmy na tym punkcie wrazliwi [emoji51] wrecz delikutasni [emoji23]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

tylko, ze mi sie zmienily priorytety jak urodzilam, juz nie potrzebuje jakichs drogich kosmetykow typu podklad za 200 zl :) kupie sobie za 50 i tez bedzie git, wole malemu cos kupic :) to mi wieksza frajde sprawia
Ja na szczęście nie używam tak drogiego podkładu [emoji14] tylko krem bb za 60 zł ;)

A tak na poważnie, to nie mam jeszcze dzieci wiec ciężko mi się wypowiadać. Jak juz je szczęśliwie będę mieć to tez będzie dla mnie najważniejsze! I zrobię wszystko by było szczęśliwe i miało wszystko co potrzeba.

Nie mniej jednak mój M powiedział mi ze zrobi wszystko żebyśmy nie musieli czegokolwiek sobie odmawiać (w granicach rozsadku) i żebym zawsze mogła o siebie zadbać - zarówno zdrowotnie jak i tak po prostu jak kobieta.

Myślę że mężczyźni utrzymują do końca nieco więcej rozsądku w tej kwestii i dobry partner potrafi wywazyc hormony kobiety ;)

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Wiadomo, ze dzieci stawia sie zawsze na pierwszym miejscu no ale nie zmienia to faktu, ze nie chcialabym aby mi maz powiedzial, ze je kocha bardziej ode mnie.
Ja bym chyba nie umiala przejsc z tym do porzadku dziennego i zapomiec.
Ale to moje i K zdanie tylko i wylacznie [emoji12] bardzo sie pilnujemy w kwestii tonu i slow jakie kierujemy do siebie i jestesmy na tym punkcie wrazliwi [emoji51] wrecz delikutasni [emoji23]

Zgadzam się!

To wymaga dużo wysiłku by po urodzeniu dziecka temperatura uczuć między partnerami była dalej tak gorąca jak wcześniej. Ja lubię okazywać uczucia mojemu M i on odwzajemnia. Nie chciałabym tego utracić... Wiadomo że nie ma silniejszej miłości niż miłość matki do dziecka, ale mąż i żona muszą czuć się dla siebie niezmiennie ważni.

A mnie się wydaje, że przez to, co przeżyłaś Ty, chcesz teraz "nadrobić" przy swoich dzieciach. Tyle, że czasem kochając za bardzo też można zrobić krzywdę, nie dosłownie oczywiście. Nie myśl, że Cię atakuje, czy coś, bo tak nie jest, ale takim podejściem typu męża zawsze można zmienić, możesz sobie odzwierciedlic swoją sytuację z domu, bo nieświadomie możesz męża odsuwać na bok.

qdkkx1hpzei65q7s.png

Oo ja jestem klasycznym przykladem kochania za bardzo przez rodzicow. Niestety, bardzo negatywnie wplynelo to na moje zycie. Na terapii, ktora rozpoczelam z powodu depresji, obecnie 80% czasu poswiecam na odkreceniu szkod jakie wyrzadzilo "kochanie za bardzo".
Takze kochajcie dzieci ale nie przytlaczajcie ich swoja miloscia, taka mala rada ode mnie [emoji12]

Matko kochana udzielam takiej rady a sama mam z tym problem [emoji23] przytlaczam miloscia moje psy i dopiero uswiadomil mi to K jakis czas temu [emoji33] widzicie, nawet psa mozna zaglaskac a co dopiero dziecko [emoji23]

reklama
Zgadzam się!

To wymaga dużo wysiłku by po urodzeniu dziecka temperatura uczuć między partnerami była dalej tak gorąca jak wcześniej. Ja lubię okazywać uczucia mojemu M i on odwzajemnia. Nie chciałabym tego utracić... Wiadomo że nie ma silniejszej miłości niż miłość matki do dziecka, ale mąż i żona muszą czuć się dla siebie niezmiennie ważni.

My w tym roku 7 rocznica ślubu w lutym[emoji6]fakt że zaraz po urodzeniu było ciężko. Teraz córka bardziej samodzielna już 7 lat prawie,drugi miesiąc miodowy przeżywamy i znów się pakować w pieluchy? No ale tego właśnie chcemy...

Do góry