reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Jest kilka badan, najpopularniejsze to laparoskopia i histereskopia bo mozna od razu wtedy zdiagnozowac i usunac zrosty. Jest jeszcze np. kontrast + rentgen ale to wiaze sie z czekaniem na wynik przeswietlenia i przy stwierdzeniu zrostow trzeba miec kolejny zabieg. Betha mowi, ze u niej na USG widac ale nigdzie w necie nie widzialam aby byla to metoda diagnostyczna.

Bardzo dziwnie zareagowaly. To, ze sa przyjaciolkami nie oznacza, ze nie ma sie prawa do prywanosci.

Dziekuje i zycze powodzenia [emoji8]

Przykro mi ☹️ glupi wredny malpiszon!

Kuzwa a myslalam, ze sie udalo.

Czesc :) powodzenia na monitoringu [emoji1377]

Najczesciej czytam o histereskopii w tym wypadku.

Buuu ☹️

Matko wsciekly sie te malpy! Przykro mi [emoji22]

To masz albo zarabisteo gina z super wzrokiem albo ma on zarabisty sprzet albo oba ma raz [emoji12] nigdzie nie znalazlam info aby komukolwiek wyszly zrosty na USG. Jestes jedyna :)

Faceci to durnie bardzo czesto. Baby laza i nogi rozkladaja co chwile a Ci sie wstydza do kubeczka dobrze zrobic. Na szczescie moj K nie jest z tych durnych. Pare minut temu napaknelam mu, ze moze jakies ziolka czy witaminki na podrasowanie zolniezykow a on od razu za telefon i zaczyna szukac informacji :)

Bardzo mi przykro z powodu babci.

Wiem, ze masz stresa ale sie nie poddawaj. Nawet jak nic nie zdzialasz to bedziesz miala swiadomosc, ze zrobilas co sie dalo. Oczywiscie z calego serducha zycze abys dostala to o co walczysz :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
:* dziękuję

reklama
I nadeszła ta data Jutro @ mam nadzieję że nie przyjdzie. Tak się boję. Że nawet test się boję zrobić. Jak nie przyjdzie to może w czwartek albo sobotę zrobię [emoji7]

I nadeszła ta data Jutro @ mam nadzieję że nie przyjdzie. Tak się boję. Że nawet test się boję zrobić. Jak nie przyjdzie to może w czwartek albo sobotę zrobię [emoji7]

Ooo ja też mam termin @ na dzisiaj. Hm... W tabelce jest błąd,ale to nic,tyle było już poprawiania,ze dajcie spokój. A może akurat...? Chociaz bardzo watpie, bardzo. I tsh wysokie i zadnych objawow i cyc ciagnacy jak na @ ....Tez mam postanowienie, że jeśli się nie zjawi to test w sobotę. Trzymam kciuki za Ciebie @campari0202

przykre to, ze Tak Cie traktuje. Masz rodzenstwo? Ich tez tak? Masakra, obudzi sie Jak bedzie potrzebowala pomocy na stare lata[emoji849]

Witam. Mam siostrę, ale ona jest na innych prawach. Chciana córeczka, charakter mojego ojca i ma moją matkę pod butem. A ja się z tego wszystkiego wyłączyłam. Oj tam, to w gruncie rzeczy nie ważne już. Jak się macie? Mi wreszcie dołek trochę odpuszcza, mam nadzieję, że na dobre. Ovufriend nie może się zdecydować kiedy w końcu była ovu. Dziś tempka poleciała w górę i przesunęło mi ovu na 9dc, co znaczyłoby, że szansa jakaś jest bo 9dc były przytulanki. Może będzie złoty strzał?

Hej z ranka:) Mnie dziś zalewa @ - najgorszy dzień bo ból i ciężko wysiedzieć w pracy a praca siedząca. Czekamy do końca krwawej i działamy :p
Trzymam kciuk dziewczyny za pozytywne testy &&& .

Córka się dziś rano przed moim wyjściem obudziła i powiedziała : Mamusiu czemu musisz iść do pracy? Ja chcę żebyś mnie do przedszkola prowadzała.
No normalnie tak mi się smutno zrobiło, bo niestety nie mam możliwości ani jej zaprowadzać ani odbierać. Babcia na zmianę z tatusiem ją zaprowadza i odbiera. Taka praca :( Może jak uda się być w niedalekim czasie w ciąży to będę miała trochę więcej czasu ( wizyty u lekarza, badania) to ją będę prowadzać:) Jak byłam w ciąży to pamiętam że do 4 miesiąca na zwolnieniu byłam ( strasznie wymiotowałam ), potem do 7 miesiąca w pracy i od 8 miesiąca już na l4 do porodu.

Hej z ranka:) Mnie dziś zalewa @ - najgorszy dzień bo ból i ciężko wysiedzieć w pracy a praca siedząca. Czekamy do końca krwawej i działamy :p

Córka się dziś rano przed moim wyjściem obudziła i powiedziała : Mamusiu czemu musisz iść do pracy? Ja chcę żebyś mnie do przedszkola prowadzała.
No normalnie tak mi się smutno zrobiło, bo niestety nie mam możliwości ani jej zaprowadzać ani odbierać. Babcia na zmianę z tatusiem ją zaprowadza i odbiera. Taka praca :( Może jak uda się być w niedalekim czasie w ciąży to będę miała trochę więcej czasu ( wizyty u lekarza, badania) to ją będę prowadzać:) Jak byłam w ciąży to pamiętam że do 4 miesiąca na zwolnieniu byłam ( strasznie wymiotowałam ), potem do 7 miesiąca w pracy i od 8 miesiąca już na l4 do porodu.
Boże, jak to musi być przykre... system nas po prostu odczłowiecza. Przecież to nie jest wielkie halo - móc odprowadzić własne dziecko do przedszkola - wystarczyłoby, żeby pracodawcy dopasowali trochę godziny pracy... Masz dziecko - to masz dodatkowy etat w domu - czyli dla Ciebie praca na całym etacie to nie 8 a np. 6 godzin dziennie, mogłabyś wtedy zaprowadzić dziecko do przedszkola, odebrać... Każda mama powinna mieć taką możliwość

Ja również życze samych pozytywnych testów! :) Agatusia1 trzymaj się mocno, miejmy nadzieje, że to ostatania :) Ja dzisiaj pierwszy dzień w nowej pracy, więc jestem nieco zestresowana, ale dobrej myśli. I nie będę ukrywać, że czekam na czwartowy monitoring. Bardzo bym chciała, żeby w tym cyklu pojawiła się owulacja :)

reklama
Ja na szczęście nie używam tak drogiego podkładu [emoji14] tylko krem bb za 60 zł ;)

A tak na poważnie, to nie mam jeszcze dzieci wiec ciężko mi się wypowiadać. Jak juz je szczęśliwie będę mieć to tez będzie dla mnie najważniejsze! I zrobię wszystko by było szczęśliwe i miało wszystko co potrzeba.

Nie mniej jednak mój M powiedział mi ze zrobi wszystko żebyśmy nie musieli czegokolwiek sobie odmawiać (w granicach rozsadku) i żebym zawsze mogła o siebie zadbać - zarówno zdrowotnie jak i tak po prostu jak kobieta.

Myślę że mężczyźni utrzymują do końca nieco więcej rozsądku w tej kwestii i dobry partner potrafi wywazyc hormony kobiety ;)

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom
Mój też mi mówi, żebym poszła sobie coś w końcu kupić, ale ja oczywiście zawsze mam jakieś "ale", jeśli nie mamy dodatkowych pieniędzy i ciężko jest się przestawić :-)

Zgadzam się!

To wymaga dużo wysiłku by po urodzeniu dziecka temperatura uczuć między partnerami była dalej tak gorąca jak wcześniej. Ja lubię okazywać uczucia mojemu M i on odwzajemnia. Nie chciałabym tego utracić... Wiadomo że nie ma silniejszej miłości niż miłość matki do dziecka, ale mąż i żona muszą czuć się dla siebie niezmiennie ważni.

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom
W punkt :-)

Oo ja jestem klasycznym przykladem kochania za bardzo przez rodzicow. Niestety, bardzo negatywnie wplynelo to na moje zycie. Na terapii, ktora rozpoczelam z powodu depresji, obecnie 80% czasu poswiecam na odkreceniu szkod jakie wyrzadzilo "kochanie za bardzo".
Takze kochajcie dzieci ale nie przytlaczajcie ich swoja miloscia, taka mala rada ode mnie [emoji12]

Matko kochana udzielam takiej rady a sama mam z tym problem [emoji23] przytlaczam miloscia moje psy i dopiero uswiadomil mi to K jakis czas temu [emoji33] widzicie, nawet psa mozna zaglaskac a co dopiero dziecko [emoji23]

Też mam trochę z tym problem. Jak to się mówi "szewc bez butów chodzi". Zresztą łatwiej jest dać komuś radę na bazie własnych doświadczeń, jeśli uświadamiamy sobie problem :-)

Lanvin, dobrze ze to wygrzebalas, gabrika ja mialam 3 dni spadek implantacyjny jak widac na wykresie:) trzymam kciuki[emoji8]

Dziewczyny, sorry ze tak wyskakuje jak guma z gaci, jestem w trakcie nadrabiania, zostało mi 300 stron[emoji85][emoji23]
Idę czytać dalej[emoji237]

Wyskakuj wyskakuj, byle częściej [emoji1]

Hej z ranka:) Mnie dziś zalewa @ - najgorszy dzień bo ból i ciężko wysiedzieć w pracy a praca siedząca. Czekamy do końca krwawej i działamy[emoji14]

Ja przez pewien czas też syna nie odprowadzalam, ani nie odbierałam jak pracowałam w Sądzie, bo za wcześnie byłby w przedszkolu, a tak mógł być później, ale w obecnej pracy, jak zaczynam od 8, to rano go zawioze, to przynajmniej wiem co się dzieje w przedszkolu :-) ale odbiera go prawie zawsze babcia, bo nie ma innej możliwości niestety.

qdkkx1hpzei65q7s.png

Do góry