reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Dzięki, ale chyba się tego trochę niestety spodziewałam...
Powiesz mi co teraz? Lekarza mam dopiero za tydzień, a wolałabym się już trochę psychicznie przygotować na to co moze mi powiedzieć.

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Dzięki, ale chyba się tego trochę niestety spodziewałam...
Powiesz mi co teraz? Lekarza mam dopiero za tydzień, a wolałabym się już trochę psychicznie przygotować na to co moze mi powiedzieć.

Przypomnij mi, wcześniej już miałaś pęcherzyki na jajnikach, stąd podejrzenie pcos prawda?? Krzywe robiłaś?

reklama
Przypomnij mi, wcześniej już miałaś pęcherzyki na jajnikach, stąd podejrzenie pcos prawda?? Krzywe robiłaś?
Pecherzyki wyszły mi dopiero po poronieniu, podejrzewam, że uaktywniły się po odstawieniu anty.
Krzywych nie robiłam, ginka już na ostatniej wizycie wypisała mi metformine więc bez sensu byłoby je robić.

Pecherzyki wyszły mi dopiero po poronieniu, podejrzewam, że uaktywniły się po odstawieniu anty.
Krzywych nie robiłam, ginka już na ostatniej wizycie wypisała mi metformine więc bez sensu byłoby je robić.

No tak, pisałaś i metforminie. Idziesz do tej ginki co zwykle tak? Czyli nie będzie Ci wciskać antykoncepcji na "wyleczenie objawów" pcos...

No tak, pisałaś i metforminie. Idziesz do tej ginki co zwykle tak? Czyli nie będzie Ci wciskać antykoncepcji na "wyleczenie objawów" pcos...
Tak do tej, myślę, że nie da mi anty, zwłaszcza, że wie o staraniach.
Powiedziała, że jak zrobię badania to dopiero będziemy się martwić i działać. Tylko nie wiem za bardzo jak można działać? Pregnyl na pękanie? U dietetyka już byłam, na 31 ma mi ułożyć dietę.

Tak do tej, myślę, że nie da mi anty, zwłaszcza, że wie o staraniach.
Powiedziała, że jak zrobię badania to dopiero będziemy się martwić i działać. Tylko nie wiem za bardzo jak można działać? Pregnyl na pękanie? U dietetyka już byłam, na 31 ma mi ułożyć dietę.

Jesteś pewna, że dietetyk ten zna się na diecie pod kątem pcos? To ważne.
A masz owulacje, pojawiają się pecherzyki? Miałaś monitoringi ? :)

Przypomnij jeszcze czy robiłaś estradiol, testosteron?

Jesteś pewna, że dietetyk ten zna się na diecie pod kątem pcos? To ważne.
A masz owulacje, pojawiają się pecherzyki? Miałaś monitoringi ? :)

Przypomnij jeszcze czy robiłaś estradiol, testosteron?
Dietetyk kliniczny, ma sporo klientek z pcos i jest dość logiczna w tym co mówi. Zobaczę co mi wymyśli w tej diecie.
Teraz dostałam @ planowo, nawet chwilę wcześniej, a w 12dc byly 3 pecjerzyki po 12mm, 2 na prawym jeden na lewym. Zaraz po poronieniu miałam ponad 2 miechy zastosuju i musiałam wywołać. Pęcherzyk był, ale nie pękł.
Kazała tylko fsh i lh, myślałam o tym ale nie zrobiłam bo to sporo kasy na wszystko, a teraz zrobiłam jeszcze prolaktyne i tarczycowe wszystkie

Ja właściwie nie pamiętam tego dnia.. To chyba nie był taki traumatyczny :D ale to była 2 bądź nawet 3 gimnazjum.
Bulbasku mamy ten sam dpo.. Ciekawe co to będzie za tydzień? Tak bardzo nie chce o tym myśleć, ale nie do końca się da..
Jeszcze dzisiaj się dowiedziałam, że z moją babcią nieciekawie :( niedawno byłam na pogrzebie wujka mojego m, a teraz jeszcze babcia :( ładnie się zaczyna ten rok...
Tak Kochana :) ja mam dużo zajęć teraz i mam nadzieję, że to mi pomoże jakoś w spokoju doczekać. Jeszcze mi się jakas infekcja chyba przyplatala. koleżance w 1 trymestrze zapisała pimafucin, że jest bezpieczny a ja akurat cudem znalazłam 3 globulki i chyba je wezmę. Co myślisz? Dziewczyny?

Mam nadzieję, że z babcią będzie wszystko dobrze. Ja jak patrzę na moich dziadków, szczególnie tych, którzy są starsi to widzę jak czas się na nich odciska. gdyby tylko mogli żyć wiecznie :*

Dietetyk kliniczny, ma sporo klientek z pcos i jest dość logiczna w tym co mówi. Zobaczę co mi wymyśli w tej diecie.
Teraz dostałam @ planowo, nawet chwilę wcześniej, a w 12dc byly 3 pecjerzyki po 12mm, 2 na prawym jeden na lewym. Zaraz po poronieniu miałam ponad 2 miechy zastosuju i musiałam wywołać. Pęcherzyk był, ale nie pękł.
Kazała tylko fsh i lh, myślałam o tym ale nie zrobiłam bo to sporo kasy na wszystko, a teraz zrobiłam jeszcze prolaktyne i tarczycowe wszystkie

No tsh pamiętam, że miałaś w normie :)
No jak pęcherzyki były to w zasadzie objawy można zmniejszyć np. Dietą właśnie :) i jeśli nie pękają to naa pęknięcie coś :) bo nie wieem czy to sprawdzałaś?
W innych wypadkach clo na mocniejszą owu i po to, aby pęcherzyki się pojawiały :)

Jak kliniczny to powinno być super;)

No tsh pamiętam, że miałaś w normie :)
No jak pęcherzyki były to w zasadzie objawy można zmniejszyć np. Dietą właśnie :) i jeśli nie pękają to naa pęknięcie coś :) bo nie wieem czy to sprawdzałaś?
W innych wypadkach clo na mocniejszą owu i po to, aby pęcherzyki się pojawiały :)

Jak kliniczny to powinno być super;)
Myślę, że teraz da mi pregnyl więc zobaczymy. Dobra no cóż, mam pcos, nie ma tragedii nie? Ona mi powiedziała na ostatniej wizycie żebym się nie bała, bo ma pacjentki z pcos, które rodzą dzieci jedno po drugim, że może będę musiała być cierpliwa ale damy radę. Ma plan jakiś na mnie więc mam nadzieję, że będzie dobrze. Dziękuję Ci bardzo [emoji9][emoji9][emoji9][emoji9]
P.s dong ochydny ale łykam dalej [emoji6]

reklama
Jaa ziola Ojca Sroki i Dong Quai- pojawił mi się śluz płodny i owulacja :) no i endo dużo lepsze
U mnie śluz ok. Endo 13 mm chyba też...więc chyba nic więcej nie ma sensu łykać oprócz tego wiesiołka...o tym dongu czytałam i niewskazany przy obfitych @ więc też nie dla mnie...nie wiem czego szukam...żeby był jakiś cudowny specyfik na ciążę...chyba w głowie muszę przedstawiać i przestać chcieć...ale jak to zrobić?

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry