reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

reklama
Kurde a wiecie że ja czytałam że tak naprawdę nie ma lekarzy andrologów? Że jest specjalizacja ale generalnie jakoś nie ma tylko urolog się tym zajmuje...u siebie w mieście szukałam ale jakoś nie znalazłam. Tylko urologów i właśnie natknęłam się na ten artykuł gdzie pisali że jest jakaś niejasnosc w tej kwestii...[emoji53]

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom
U mnie ostatnio byłam u profesor androlog endokrynolog czy jakoś tak. Ona zajmuje się problemami niepłodności właśnie. Ja byłam po poradę endokrynologiczna.

Ja dziś całą noc co 2 h zmieniałam tampony. Czyli tak jak zawsze. Nie wiem czy się cieszyć jest z czego ale taki był zawsze i jak przez 2 dni był inny to się zamartwiałam...plus taki że już plecy nie bolą. Siedzę i dumam co dalej...mam wizytę u gina 3.02. Trochę mi ta wcześniejsza @ pokrzyżowała plany bo właśnie 3.02 miała być owu i chciałam sprawdzić na usg jak to jest-czy są pęcherzyki,jak duże itp. Teraz raczej będzie już po owu o ile owu będzie...no to przynajmniej mi potwierdzi lub nie. Chcę pogadać o badaniach-co i kiedy u siebie mam zrobić. Tylko nie wiem czy nie uderzyć do innego gina,takiego stricte od niepłodności w klinice...Tylko boję się że trafię na kogoś dla kogo ważna jest kasa i statystyki i od razu powie że nie ma szans tylko wspomagane techniki rozrodu...przy pierwszym dziecku zrobiłabym wszystko. Przy drugim...kasa,procedury,...odpada.

Dzień dobry dziewczyny w tą leniwa niedzielę.ja jutro już wyjeżdżam w Bieszczady do mojej mamusi:)na kilka dni bo to już drugi tydzień ferii leci.tam sniegu dużo więc chłopaki się wyszaleja:D
Mój też często jest spontaniczny ale twój to faktycznie istne szalenstwo:laugh2:
Ps.Mój termin @ na 03.02 A nie 05.02 także coś tam się przestawiło :)

Poprawione :)

U mnie ostatnio byłam u profesor androlog endokrynolog czy jakoś tak. Ona zajmuje się problemami niepłodności właśnie. Ja byłam po poradę endokrynologiczna.
No właśnie ginekolog endokrynolog czy urolog i endo to wiem że są. Z tymi andrologami jest jakaś nie jasność...stare info ale właśnie ja nie mogę znaleźć u siebie androloga...
Link do: Pacjent chce skierowanie do androloga. Ma problem. Taki lekarz nie istnieje

Kurde a wiecie że ja czytałam że tak naprawdę nie ma lekarzy andrologów? Że jest specjalizacja ale generalnie jakoś nie ma tylko urolog się tym zajmuje...u siebie w mieście szukałam ale jakoś nie znalazłam. Tylko urologów i właśnie natknęłam się na ten artykuł gdzie pisali że jest jakaś niejasnosc w tej kwestii...[emoji53]

No my idziemy do endokrynologa-androloga ;)

reklama
No my idziemy do endokrynologa-androloga ;)

"Profesor Kruszewski radzi, by pacjent szukał takich specjalistów, którzy znają się na andrologii. - Powinni być wśród urologów lub endokrynologów - wyjaśnia członek Rady Lekarskiej."

"Doktor Leszek Walczak przyznaje, że nie jest specjalistą andrologiem. - Zajmuję się tym od tylu lat, że mogę o sobie mówić androlog - mówi lekarz, który tłumaczy, że tak się tytułuje, by mężczyźni wiedzieli, że mają się do kogo zwrócić o pomoc. - U nas formalnie nie ma kogoś, kto może pomagać mężczyznom."

Dziwny kraj ta Polska[emoji6] może w ciągu 6 lat coś się zmieniło. Czyli tak jak pisze- endokrynolog specjalizacja formalna ale "zna się"też na andrologii[emoji6]

Do góry