reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

reklama
Kurde a wiecie że ja czytałam że tak naprawdę nie ma lekarzy andrologów? Że jest specjalizacja ale generalnie jakoś nie ma tylko urolog się tym zajmuje...u siebie w mieście szukałam ale jakoś nie znalazłam. Tylko urologów i właśnie natknęłam się na ten artykuł gdzie pisali że jest jakaś niejasnosc w tej kwestii...[emoji53]

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom
U mnie ostatnio byłam u profesor androlog endokrynolog czy jakoś tak. Ona zajmuje się problemami niepłodności właśnie. Ja byłam po poradę endokrynologiczna.

Ja dziś całą noc co 2 h zmieniałam tampony. Czyli tak jak zawsze. Nie wiem czy się cieszyć jest z czego ale taki był zawsze i jak przez 2 dni był inny to się zamartwiałam...plus taki że już plecy nie bolą. Siedzę i dumam co dalej...mam wizytę u gina 3.02. Trochę mi ta wcześniejsza @ pokrzyżowała plany bo właśnie 3.02 miała być owu i chciałam sprawdzić na usg jak to jest-czy są pęcherzyki,jak duże itp. Teraz raczej będzie już po owu o ile owu będzie...no to przynajmniej mi potwierdzi lub nie. Chcę pogadać o badaniach-co i kiedy u siebie mam zrobić. Tylko nie wiem czy nie uderzyć do innego gina,takiego stricte od niepłodności w klinice...Tylko boję się że trafię na kogoś dla kogo ważna jest kasa i statystyki i od razu powie że nie ma szans tylko wspomagane techniki rozrodu...przy pierwszym dziecku zrobiłabym wszystko. Przy drugim...kasa,procedury,...odpada.

Dzień dobry dziewczyny w tą leniwa niedzielę.ja jutro już wyjeżdżam w Bieszczady do mojej mamusi:)na kilka dni bo to już drugi tydzień ferii leci.tam sniegu dużo więc chłopaki się wyszaleja:D
Mój też często jest spontaniczny ale twój to faktycznie istne szalenstwo:laugh2:
Ps.Mój termin @ na 03.02 A nie 05.02 także coś tam się przestawiło :)

Poprawione :)

U mnie ostatnio byłam u profesor androlog endokrynolog czy jakoś tak. Ona zajmuje się problemami niepłodności właśnie. Ja byłam po poradę endokrynologiczna.
No właśnie ginekolog endokrynolog czy urolog i endo to wiem że są. Z tymi andrologami jest jakaś nie jasność...stare info ale właśnie ja nie mogę znaleźć u siebie androloga...
Link do: Pacjent chce skierowanie do androloga. Ma problem. Taki lekarz nie istnieje

Kurde a wiecie że ja czytałam że tak naprawdę nie ma lekarzy andrologów? Że jest specjalizacja ale generalnie jakoś nie ma tylko urolog się tym zajmuje...u siebie w mieście szukałam ale jakoś nie znalazłam. Tylko urologów i właśnie natknęłam się na ten artykuł gdzie pisali że jest jakaś niejasnosc w tej kwestii...[emoji53]

No my idziemy do endokrynologa-androloga ;)

reklama
No my idziemy do endokrynologa-androloga ;)

"Profesor Kruszewski radzi, by pacjent szukał takich specjalistów, którzy znają się na andrologii. - Powinni być wśród urologów lub endokrynologów - wyjaśnia członek Rady Lekarskiej."

"Doktor Leszek Walczak przyznaje, że nie jest specjalistą andrologiem. - Zajmuję się tym od tylu lat, że mogę o sobie mówić androlog - mówi lekarz, który tłumaczy, że tak się tytułuje, by mężczyźni wiedzieli, że mają się do kogo zwrócić o pomoc. - U nas formalnie nie ma kogoś, kto może pomagać mężczyznom."

Dziwny kraj ta Polska[emoji6] może w ciągu 6 lat coś się zmieniło. Czyli tak jak pisze- endokrynolog specjalizacja formalna ale "zna się"też na andrologii[emoji6]

Do góry