reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Dzień dobry!

Lux to tylko się cieszyć!

Magooo co słychać?

Mamuniol super! My tez lubimy jeździć na basen... bo parków wodnych to tu brak :( .

Ja mam pierwszą wolną niedzielę od niepamietam kiedy... chciałam zabrać chlopcow do lasu .. a tu zonk: pada. Wczoraj udało mi się zamówić czerwoną muchę do garnituru komunijnego ;) hurra. W środę ruszam na pierwszy podgląd sukienek... może coś upatrze. I muszę jechać do Ikei ... kupić szklanki i 3 zestawy obiadowe. Co by było na komunię... wieczorem mnie czeka konferencja na skypie z rodzicami... trzeba ustalić co mają zrobić. Tatuś zrobi mi swojskie wedlinki; ) mama się uparla ze napiecze ciastek i ciasteczek. I ciasta jak już przyjadą. :)

Yesenia jak po weselu? Nogi bolą? Mam nadzieję że kochana wybawilas się ;)

Paraplu jak zatoki? Lepiej?

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

Fiu fiu gruba impreza sie szykuje jak 3 zestawy obiadowe trzeba kupic :) stresujesz sie czy pelen relaks?

Zatoki lepiej, glowa juz nie boli (to bylo najgorsze :/ ) mniej mi splywa z zatok. Ale widzicie, w Polsce lekarka przeoisala mi 5 roznych lekow, antybiotyk, oslonowe, krople do nosa z antybiotykiem i wystarczyly 2 dni abym wrocila do normalnego funkcjonowabia. A w Holandii meczylam sie 2 tygodnie i u lekarza dostalam recepte na....Otrivin!!! Przy zapaleniu zatok!!! Nawet nie wiecie jak mnie to do szalu doprowadza, ze musze prosic ludzi z Polski aby mi leki zalatwili i placic za nie kiedy te leki w Holandii powinnam dostac na ubezpieczenie!!!!

Lux ehhh te mdlosci, mam nadzieje, ze szybko przejda :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Paraplu a nos miałaś cały zapchany?

I nas na katar i zapalenie zatok -z kararem najbardziej sprawdza się Calpol 6+ i odciagacz do nosa taki podłączony do odkurzacza. Mój najmłodszy syn cierpi przewlekle na zatoki. I tylko ten aspirator daje radę. 2 dni i wszystko zrywa zczatok. I trwa leczenie 1-3 dni ;) polecam. Mimo że niby dla dzieci to my również go używamy.

Impreza to komunia :) 14 Maja ;)

Paraplu a nos miałaś cały zapchany?

I nas na katar i zapalenie zatok -z kararem najbardziej sprawdza się Calpol 6+ i odciagacz do nosa taki podłączony do odkurzacza. Mój najmłodszy syn cierpi przewlekle na zatoki. I tylko ten aspirator daje radę. 2 dni i wszystko zrywa zczatok. I trwa leczenie 1-3 dni ;) polecam. Mimo że niby dla dzieci to my również go używamy.

Impreza to komunia :) 14 Maja ;)

I nos i zatoki zapchane mialam taka gesta zielona wydzielina. Meczylam sie okropnie, najbardziej dokuczal bol glowy.
Hmm musze pomyslec z tym aspiratorem.

Ja tej zimy bylam juz u lekarza 5 razy z zatokami.
W Polscr jak dostalam leki to mialam spokoj na kilka miesiecy. A tutaj co miesiac problem wracal. Ilez mozna sie meczyc?!

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Polecam w Polsce ukrywa się to pod nazwą KATAREK a u nas kupiłam jako BABY VAC . właśnie jest idealny do ściągania tej gęstej wydzieliny której normalnie nie można nosem wydmuchać. A w niej wiadomo najwięcej zarazkow. Koszt w pl ok 60zł. A na Ebay ten BABY vac około 17-20euro

Ja na zatoki cierpię już kilka lat. Nie ma szans na wyleczenie farmakologicznie tylko operacyjne. Jednak nawet po operacji podobno wszystko wraca. Na głowę pomaga mi ibuprom zatoki- jak jeden tabs nie działa to biorę 2. Do tego nebulizacje i do nosa psikam Vicks Sinex - zawsze odtyka mi nos ... zmniejsza się wtedy ciśnienie w zatokach i głowa nie boli. Nos ładnie daje się oczyścić. Przy dużych stanach zapalnych mam masć robioną z antybiotykiem i sterydem do nos aby zmniejszyć stan zapalny i obkurczyć troche i tak już pobudzoną przez wydzielinę błonę śluzową nosa. Pomaga również kompres z ciepłej soli :)

Nessi to tez nie ciekawie... a jak sytuacja u Ciebie?

@ przeszła w środę a dzisiaj śluzu tyle, że mogę za ślimaka robić na etacie :) Ginka mówiła, że to ''ten czas'' ... jeszcze w górce hormonalnej ... więc czas na praktykę bo teorii mam aż po same pachy :) Inna sprawa, że boję się kolejnej ciązy ... zajść się nie boję, tylko tego czy donoszę ...

A u Ciebie kochana?

reklama
Nessi strachu się nie wyzbedziesz. Ale czy przez strach warto rezygnować z szansy na maluszka? Dzialajcie :) będzie dobrze! Zobacz na Lux ;)

U mnie tydzień do @... zobaczymy. Mam mega stresa wiec pewnie się spozni...

Do góry