reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

reklama
Nie ma złotego środka, to nie jest tak, że każdy sposób wychowania działa w 100% tak, jak literatura to przewiduje. Wiele robią czynniki osobowościowe. Dla przykładu, mam dwóch młodszych kuzynów, których ojciec jest alkoholikiem, od małego wychowywali się w takim domu, a nie innym, gdzie przekleństwa i alkohol były na porządku dziennym, dzieciaki były zaniedbywane, ale każdy z nich ma inną osobowość. I tak jeden z nich był ułożony, grzeczny, bardzo inteligentny, zaradny, uczuciowy, a ciężką pracą w wieku 22 lat dorobił się świetnego stanowiska w Acerze i sobie żyje, a drugi wręcz odwrotnie, zawsze ciężko mu szło z nauką, zawsze uważał, że wszystko mu się należy, oszukuje itp. Jeden dom, dwie osoby, każda inna. Także wiesz. Moi rodzice też mieli odmienne podejście do rodzicielstwa i np. przez to od pewnego momentu nie dogadywałam się z moim ojcem, ta relacja długo nie była zdrowa, co mam świadomość, odbiło się na mnie i w niektórych kwestiach jestem, jaka jestem. Co nie zmienia faktu, że tak, czy siak, musimy uświadamiać dzieci, co jest dobre, a nie złe, bo niezależnie od tego, jaki system wychowania będziemy sprawować, tak mądrości życiowe biorą się w dużej mierze z domu :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Zgadzam się z Tobą, na ukształtowanie osobowości człowieka składa się wiele czynników. Mi głównie chodzi o to ze głównie dzieciaki które nie wiedza czym jest kara i maja podstawione wszystko pod nos to najczęściej rozwydzone dzieci które nie szanują drugiego człowieka. I tutaj jest zasługa rodzica... a z drugiej strony każdy człowiek ma swój rozum i dziecko również i charakter który kształtuje on sam. I tak można w koło Macieju... [emoji16]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry