reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Pewnie ze są. Nawet i po 40. Ja 37 lat.

1usavcqgt1dml95x.png
Rocznik 80? Ja 37 kończę w lipcu[emoji6]a który cykl i dziecko?

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Rocznik 80? Ja 37 kończę w lipcu[emoji6]a który cykl i dziecko?

Tak 80. Tylko ze ja z 1 stycznia wiec juz skończone 37. Cykl 40. Teraz mam przerwę pół roku bo 10 lat po cc zauważyli ze mam źle zszyta macie i nie mogę w ciążę zachodzić. Ale 40 cykli bezskutecznie się starałam. Może i dobrze że się nie udało bo miałabym minimalne szanse na donoszenie. Teraz czekam na operację i ok. czerwca mam nadzieje wrócić do starań o 2 dziecko.

1usavcqgt1dml95x.png

Kochane czy wiecie może lub macie doświadczenie w tym temacie. Czytałam różne opinie w necie. Jak wcześniej pisałem spóźnia mi się okres. Powinnam dostać 13 więc 4 dni. Do tej pory od dawien dawna miałam 28-29 dni. Oczywiście szukam przyczyny. Niestety testy negatywne. Tak sobie myślę że może to przez eurythrox 25 który biorę od 26 listopada. W sumie nie mam większego problemu z tarczyca. Endokrynolog nie widzi z nią w sumie problemu. Jedynie to że zdarzale się wyniki tsh około 3 a w ciągu miesiąca spadek na 1.52. Dla uregulowania przy staraniach mówiła że mam brać. I na dniach skontrolować czy nie spadlo za bardzo. Dodam że czuję się ok. Jednak może to jest przyczyną???? Czy ten lek może zanurzyć miesiączkę? Teoretycznie powinien regulować pracę hormonów. Pierwsza @ od zażywania dostałam w terminie.

Tak 80. Tylko ze ja z 1 stycznia wiec juz skończone 37. Cykl 40. Teraz mam przerwę pół roku bo 10 lat po cc zauważyli ze mam źle zszyta macie i nie mogę w ciążę zachodzić. Ale 40 cykli bezskutecznie się starałam. Może i dobrze że się nie udało bo miałabym minimalne szanse na donoszenie. Teraz czekam na operację i ok. czerwca mam nadzieje wrócić do starań o 2 dziecko.

1usavcqgt1dml95x.png
10 lat??[emoji33]ja w zasadzie się nie badalam bo gina ostatnio co 2 odwiedzałam ze względu na ciągłą grzybice...od października spokój. Powodem prawdopodobnie była anemia...biorę od października żelazo kwas foliowy i kompleks wit B i jest ok[emoji6]piękny śluz okresy jak w zegarku...tarczyca też ok. Tsh 1.26 więc do starań podobno dobrze...robiłam fsh i lh w 3 dc i też w normach. Chciałam dziś w 21 dc progesteron żeby sprawdzić czy owu na pewno była ale nie udało się dotrzeć do lab[emoji6]zdziwiłabym się gdyby owu nie było...śluz i kłucie jajników w 13 dc i testy owu pozytywne. Tylko temp nie mierzę. Z długości cyklu też wychodzi 13 (27-14)...
Screenshot_2017-01-17-20-11-48.png
1484681959-aaaaaa.png

Załączniki

• Screenshot_2017-01-17-20-11-48.png
    Screenshot_2017-01-17-20-11-48.png
    59,9 KB · Wyświetleń: 300
Córka po 7 mc starań a właściwie 3 bo tyle mieszkaliśmy razem jak się udało. Nawet zrobiliśmy badania w tym nasienia które wyszło średnie...wynik odbieralismy jak już wiedziałam o ciąży...teraz po 7 latach pewnie jeszcze gorsze...M łyka witamaminki i może coś będzie...za 3 mce jak coś zrobimy badania z ciekawości

Jak u nas sie będzie przedłużać to też pójdziemy zbadać. U nas koszt to 100 także nie tak dużo.

Napisane na E2105 w aplikacji Forum BabyBoom

Witajcie kochane nadrobię Wam za chwilę ale chciałam Wam napisać, że jestem po monitoringu ... wszystko ok jajco 21mm i gin mówi, że lada chwila pęknie aby brać wino i do domu, do męża ... a mąż w pracy będzie jutro rano :/ i będę musiała sie spoznic rano do pracy żeby go zdarzyć wykorzystać. Jak myślicie zdążę ?

Następny monitoring w piątek.

Nessi mam do Ciebie pytanie. Nie widzę już Twojego wykresu ze szczęśliwego cyklu na ovufriend wiec powiedz mi kochana w którym dniu cyklu byłaś na monitoringu i jak duże miałaś jajko ? I kiedy potem owu? Dzięki z góry [emoji8]

Nie narzekaj, że jest pod górkę przecież zmierzasz na szczyt ...

Witajcie kochane nadrobię Wam za chwilę ale chciałam Wam napisać, że jestem po monitoringu ... wszystko ok jajco 21mm i gin mówi, że lada chwila pęknie aby brać wino i do domu, do męża ... a mąż w pracy będzie jutro rano :/ i będę musiała sie spoznic rano do pracy żeby go zdarzyć wykorzystać. Jak myślicie zdążę ?

Następny monitoring w piątek.

Nessi mam do Ciebie pytanie. Nie widzę już Twojego wykresu ze szczęśliwego cyklu na ovufriend wiec powiedz mi kochana w którym dniu cyklu byłaś na monitoringu i jak duże miałaś jajko ? I kiedy potem owu? Dzięki z góry [emoji8]

Nie narzekaj, że jest pod górkę przecież zmierzasz na szczyt ...
21 [emoji3] to chyba pęka zaraz co? Gin powiedział ile macie godzin?

10 lat??[emoji33]ja w zasadzie się nie badalam bo gina ostatnio co 2 odwiedzałam ze względu na ciągłą grzybice...od października spokój. Powodem prawdopodobnie była anemia...biorę od października żelazo kwas foliowy i kompleks wit B i jest ok[emoji6]piękny śluz okresy jak w zegarku...tarczyca też ok. Tsh 1.26 więc do starań podobno dobrze...robiłam fsh i lh w 3 dc i też w normach. Chciałam dziś w 21 dc progesteron żeby sprawdzić czy owu na pewno była ale nie udało się dotrzeć do lab[emoji6]zdziwiłabym się gdyby owu nie było...śluz i kłucie jajników w 13 dc i testy owu pozytywne. Tylko temp nie mierzę. Z długości cyklu też wychodzi 13 (27-14)...Zobacz załącznik 791910
1484681959-aaaaaa.png

Tylko ze ja regularnie chodzę do gina. I nikt mi nic nie powiedzial o tej dziurze. Dopiero przez przypadek usłyszałam to od innego lekarza. Potem konsultacje, badania i się potwierdziło.

1usavcqgt1dml95x.png

reklama
21 [emoji3] to chyba pęka zaraz co? Gin powiedział ile macie godzin?

Niestety powiedział ... 12h ... a moj bedzie w domu jakieś 14-15h od badania. Boję się, ze już będzie za pozno. Wczoraj były serducha ale nie wiem czy żołnierzyk jakiś przetrwal. Podobnie było w poprzednim, ze w owu go nie było i (_)_)

Do góry