reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Pewnie ze są. Nawet i po 40. Ja 37 lat.

1usavcqgt1dml95x.png
Rocznik 80? Ja 37 kończę w lipcu[emoji6]a który cykl i dziecko?

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Rocznik 80? Ja 37 kończę w lipcu[emoji6]a który cykl i dziecko?

Tak 80. Tylko ze ja z 1 stycznia wiec juz skończone 37. Cykl 40. Teraz mam przerwę pół roku bo 10 lat po cc zauważyli ze mam źle zszyta macie i nie mogę w ciążę zachodzić. Ale 40 cykli bezskutecznie się starałam. Może i dobrze że się nie udało bo miałabym minimalne szanse na donoszenie. Teraz czekam na operację i ok. czerwca mam nadzieje wrócić do starań o 2 dziecko.

1usavcqgt1dml95x.png

Kochane czy wiecie może lub macie doświadczenie w tym temacie. Czytałam różne opinie w necie. Jak wcześniej pisałem spóźnia mi się okres. Powinnam dostać 13 więc 4 dni. Do tej pory od dawien dawna miałam 28-29 dni. Oczywiście szukam przyczyny. Niestety testy negatywne. Tak sobie myślę że może to przez eurythrox 25 który biorę od 26 listopada. W sumie nie mam większego problemu z tarczyca. Endokrynolog nie widzi z nią w sumie problemu. Jedynie to że zdarzale się wyniki tsh około 3 a w ciągu miesiąca spadek na 1.52. Dla uregulowania przy staraniach mówiła że mam brać. I na dniach skontrolować czy nie spadlo za bardzo. Dodam że czuję się ok. Jednak może to jest przyczyną???? Czy ten lek może zanurzyć miesiączkę? Teoretycznie powinien regulować pracę hormonów. Pierwsza @ od zażywania dostałam w terminie.

Tak 80. Tylko ze ja z 1 stycznia wiec juz skończone 37. Cykl 40. Teraz mam przerwę pół roku bo 10 lat po cc zauważyli ze mam źle zszyta macie i nie mogę w ciążę zachodzić. Ale 40 cykli bezskutecznie się starałam. Może i dobrze że się nie udało bo miałabym minimalne szanse na donoszenie. Teraz czekam na operację i ok. czerwca mam nadzieje wrócić do starań o 2 dziecko.

1usavcqgt1dml95x.png
10 lat??[emoji33]ja w zasadzie się nie badalam bo gina ostatnio co 2 odwiedzałam ze względu na ciągłą grzybice...od października spokój. Powodem prawdopodobnie była anemia...biorę od października żelazo kwas foliowy i kompleks wit B i jest ok[emoji6]piękny śluz okresy jak w zegarku...tarczyca też ok. Tsh 1.26 więc do starań podobno dobrze...robiłam fsh i lh w 3 dc i też w normach. Chciałam dziś w 21 dc progesteron żeby sprawdzić czy owu na pewno była ale nie udało się dotrzeć do lab[emoji6]zdziwiłabym się gdyby owu nie było...śluz i kłucie jajników w 13 dc i testy owu pozytywne. Tylko temp nie mierzę. Z długości cyklu też wychodzi 13 (27-14)...
Screenshot_2017-01-17-20-11-48.png
1484681959-aaaaaa.png

Załączniki

• Screenshot_2017-01-17-20-11-48.png
    Screenshot_2017-01-17-20-11-48.png
    59,9 KB · Wyświetleń: 306
Córka po 7 mc starań a właściwie 3 bo tyle mieszkaliśmy razem jak się udało. Nawet zrobiliśmy badania w tym nasienia które wyszło średnie...wynik odbieralismy jak już wiedziałam o ciąży...teraz po 7 latach pewnie jeszcze gorsze...M łyka witamaminki i może coś będzie...za 3 mce jak coś zrobimy badania z ciekawości

Jak u nas sie będzie przedłużać to też pójdziemy zbadać. U nas koszt to 100 także nie tak dużo.

Napisane na E2105 w aplikacji Forum BabyBoom

Witajcie kochane nadrobię Wam za chwilę ale chciałam Wam napisać, że jestem po monitoringu ... wszystko ok jajco 21mm i gin mówi, że lada chwila pęknie aby brać wino i do domu, do męża ... a mąż w pracy będzie jutro rano :/ i będę musiała sie spoznic rano do pracy żeby go zdarzyć wykorzystać. Jak myślicie zdążę ?

Następny monitoring w piątek.

Nessi mam do Ciebie pytanie. Nie widzę już Twojego wykresu ze szczęśliwego cyklu na ovufriend wiec powiedz mi kochana w którym dniu cyklu byłaś na monitoringu i jak duże miałaś jajko ? I kiedy potem owu? Dzięki z góry [emoji8]

Nie narzekaj, że jest pod górkę przecież zmierzasz na szczyt ...

Witajcie kochane nadrobię Wam za chwilę ale chciałam Wam napisać, że jestem po monitoringu ... wszystko ok jajco 21mm i gin mówi, że lada chwila pęknie aby brać wino i do domu, do męża ... a mąż w pracy będzie jutro rano :/ i będę musiała sie spoznic rano do pracy żeby go zdarzyć wykorzystać. Jak myślicie zdążę ?

Następny monitoring w piątek.

Nessi mam do Ciebie pytanie. Nie widzę już Twojego wykresu ze szczęśliwego cyklu na ovufriend wiec powiedz mi kochana w którym dniu cyklu byłaś na monitoringu i jak duże miałaś jajko ? I kiedy potem owu? Dzięki z góry [emoji8]

Nie narzekaj, że jest pod górkę przecież zmierzasz na szczyt ...
21 [emoji3] to chyba pęka zaraz co? Gin powiedział ile macie godzin?

10 lat??[emoji33]ja w zasadzie się nie badalam bo gina ostatnio co 2 odwiedzałam ze względu na ciągłą grzybice...od października spokój. Powodem prawdopodobnie była anemia...biorę od października żelazo kwas foliowy i kompleks wit B i jest ok[emoji6]piękny śluz okresy jak w zegarku...tarczyca też ok. Tsh 1.26 więc do starań podobno dobrze...robiłam fsh i lh w 3 dc i też w normach. Chciałam dziś w 21 dc progesteron żeby sprawdzić czy owu na pewno była ale nie udało się dotrzeć do lab[emoji6]zdziwiłabym się gdyby owu nie było...śluz i kłucie jajników w 13 dc i testy owu pozytywne. Tylko temp nie mierzę. Z długości cyklu też wychodzi 13 (27-14)...Zobacz załącznik 791910
1484681959-aaaaaa.png

Tylko ze ja regularnie chodzę do gina. I nikt mi nic nie powiedzial o tej dziurze. Dopiero przez przypadek usłyszałam to od innego lekarza. Potem konsultacje, badania i się potwierdziło.

1usavcqgt1dml95x.png

reklama
21 [emoji3] to chyba pęka zaraz co? Gin powiedział ile macie godzin?

Niestety powiedział ... 12h ... a moj bedzie w domu jakieś 14-15h od badania. Boję się, ze już będzie za pozno. Wczoraj były serducha ale nie wiem czy żołnierzyk jakiś przetrwal. Podobnie było w poprzednim, ze w owu go nie było i (_)_)

Do góry