reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Jeszcze propo sylwestrowych tradycji, to spisujemy swoje wspomnienia z zeszłego roku :) Wzięliśmy naszą weselną księgę gości, gdzie zostało dużo wolnego miejsca i piszemy co się danym roku wydarzyło. Świetna pamiątka :) uwielbiam do tego wracać i wspominać sylwestra z 2006 roku czy nasze studniówki, albo pierwszy sylwester syna :)

reklama
Lux
Dzieki za info :) bardzo mi pomoglas!

89Katia
Notmalnie rewelacja! Tez takie cos zrobie przy zmedzacym K zapewne ;) bo on nie dosc, ze ma PMS przez odstawienie fajek to jeszcze srednio sentymentalny jest, tzn. lubi np. albumy ze zdjeciami i pospominac ale sam by w zyciu takiego albumu nie prowadzil. To dla niego zbyt duza abstrakcja :) typowy inzynier informatyk :D

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Paraplu haha :p "dobra żona" to moje postanowienie :D mąż ma swoją mapę :p dużo skromniejszą, ale to facet :p tak jak pisałam pierwszą mapę robił, bo zmusiła nas koleżanka :p i nie wypadało odmówić. Miał przy tym minę jak obrażony gimnazjalista :p ale jak na koniec roku zobaczył ile rzeczy się sprawdziło z jego mapy, to teraz sam już przed sylwestrem kupuje gazety, żebyśmy mieli z czego wycinać obrazki :p
Widzę, że naszych mężów dużo łączy :) mój co prawda z wykształcenia finansista, ale pracuje przy obsłudze programów komp (sam też pisze) i wśród inżynierów :)

Tez jestem chetna zobaczyc jak wyglada taka tablica :) hmm zapytam po pracy wujka Google.

A z tym zepsutym modelem wytrzymalam 4 lata! Nie wiem czemu bo od poczatku nie pasowalismy do siebie.

A dzialanka byly wczoraj. Dzisiaj moj K musi nocowac w Amsterdamie i wlasnie sie zastanawiam czy pojechac tam na male co nieco :D czy nie poczekac do jutrzejszego wieczoru bo jednak ze zatoki daja w kosc i srednio mi sie widzi jazda do Amsterdamu a jutro rano wrocic i isc do pracy.

To rzeczywiście moze dzisiaj dac odpocząć sobie i tez zolnierzykom :) i jutro wrócicie do działania! :)

Bertha bardzo prosze :) to moja mapa na ten rok :) troche zniszczona, bo odklejam to, co udalo sie zrealizowac. Musze dzis odkleic auto :) aaa i 'wlosy' tez bo wlasnie zmienilam fryzure :) mapa wisi w kuchni wsrod rysunkow syna, ulotek itp. Codziennoe na nia patrze i to dodatkowo motywuje :) w tym roku z konkretnymi celami slabo, bo wiecej jest takich oglolnych typu 'spotkania z przyjaciolmi' 'pikniki rodzinne'. Ale ogolnie przyklejasz, piszesz to, czego sobie zyczysz na nowy rok :)

Napisane na GT-I9100 w aplikacji Forum BabyBoom
1461849142-1d1mld.jpeg
Ekstra!! A, czyli macie osobne tablice :)

Jeszcze propo sylwestrowych tradycji, to spisujemy swoje wspomnienia z zeszłego roku :) Wzięliśmy naszą weselną księgę gości, gdzie zostało dużo wolnego miejsca i piszemy co się danym roku wydarzyło. Świetna pamiątka :) uwielbiam do tego wracać i wspominać sylwestra z 2006 roku czy nasze studniówki, albo pierwszy sylwester syna :)
To tez cudny pomysł! Ale fajnie ze wam sie takie rzeczy chce robić :)

Lux
Dzieki za info :) bardzo mi pomoglas!

89Katia
Notmalnie rewelacja! Tez takie cos zrobie przy zmedzacym K zapewne ;) bo on nie dosc, ze ma PMS przez odstawienie fajek to jeszcze srednio sentymentalny jest, tzn. lubi np. albumy ze zdjeciami i pospominac ale sam by w zyciu takiego albumu nie prowadzil. To dla niego zbyt duza abstrakcja :) typowy inzynier informatyk :D

Moj niestety tak jak M paraplu, zero sentymentów, zdjecia chetnie poogląda ale zeby zrobić, takie "banały", po co to jemu ;)
Ale moze do wspólnej jednej mapy marzeń go namowie, niby ze ja ja bede robiła ale zeby tez swoje dorzucił :)

dzień dobry
długo się nie odzywałam ale poprostu się czasowo nie wyrabiam:/
w poniedziałek byłam na służbowym wyjeździe i wróciłam dopiero we wtorek, po pracy wkółko coś jest do zrobienia w domu, a Oleńka też potrzebuje mojej uwagi...
Noi przychodzi godz 21.00 a ja padam z nóg. A tu jeszcze trzeba ubranie naszykować, jedzenie do pracy, ogarnąć samą siebie...ech....
Poza tym troszkę mi humor nawala, bo kłócimy się z M....w nerwach już ze 3 razy usłyszałam żebym zapomniała o drugim Dziecku... takie słowa strasznie mnie bolą i wtedy odechciewa mi się wszystkiego...
Przepraszam, że Wam smucę....

Kolekcjonerka, no cos Ty nie smucisz nam. Pisz jak masz potrzebe :*
Klocicie sie o pierdoly czy o jakies wazne rzeczy? Wiem po sobie, ze czepianie sie ******* moze rowalic zwiazek. Mam nadzieje, ze szybko dojdziecie do porozumienia.

Laseczki!!! Owulka idzie!!! :)

Zdjecie z wczoraj (na dole) i zdjecie z teraz (u gory) dla porownania :)
Kreseczka z teraz jest taka sama albo nawet ciut ciemniejsza od kontrolnej!! Chyba jednak pojade do K do Amsterdamu :D

1461865120-ibdl5n.jpeg

1461865043-lebgdt.jpeg

Kolekcjonerka, no cos Ty nie smucisz nam. Pisz jak masz potrzebe :*
Klocicie sie o pierdoly czy o jakies wazne rzeczy? Wiem po sobie, ze czepianie sie ******* moze rowalic zwiazek. Mam nadzieje, ze szybko dojdziecie do porozumienia.

Laseczki!!! Owulka idzie!!! :)

Zdjecie z wczoraj (na dole) i zdjecie z teraz (u gory) dla porownania :)
Kreseczka z teraz jest taka sama albo nawet ciut ciemniejsza od kontrolnej!! Chyba jednak pojade do K do Amsterdamu :D

1461865120-ibdl5n.jpeg

1461865043-lebgdt.jpeg

Ciemnieje! :)
To miłych staranek :)

Ja jestem po wizycie u gina, ostatnia w tym cyklu, sprawdzenie czy pecherzyki popękały.
2 widzieliśmy ze pękły. Dr nie był zadowolony ze moj M w pon i wt juz odmówił bobosexow, bo we wtorek prawdopodobnie była owulka taka właściwa. No ale co zrobić.. Po intensywnym weekendzie M juz odmówił współpracy dalszej :) ale nie omieszkałam mu przekazać ze dr był zły :) moze w następnym cyklu sie dzięki temu poprawi :)
Teraz mam duphaston 2x2 przez 1 dni i test.

Dziewczyny odebrałam wyniki mojego męża i wszystko ok poza ilością Na 1 ml troszkę poniżej normy i lepkosc 2 plusy...ale duza żywotność i ruchliwość...coś wiecie co to może oznaczać? Dziś 12 dc i zdecydowaliśmy się starać ale teraz nie wiem [emoji53]i niby coś cytologia wyszła nie tak i mam brać macmirorr ale lekarz powiedZial ze nie ma przeciwskazan do starań...

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Lux jesli wczoraj mi wyszla wyrazna kreska na tescie owulacyjnym i dzisiaj tez to owulka bedzie jutro?
Ta z dzisiaj jest wyrazniejsza niz wczorajsza.

Wg instrukcji po pozytywnym wyniku owulka nastepuje 36-48 godzin pozniej.

To test z wczoraj i drugi z dzisiaj.

PS prawy jajnik ciagle kluje.
1461844844-rqhm33.jpeg

1461845179-wluqas.jpeg

Wydaje mi się, że pozytyw dopiero dzisiaj, więc chyba jutro owu... Ale pewności nie mam, wolę plytkowe.

Do góry