reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

reklama
Hej Dziewczynki[emoji4] mam 30 lat, o drugiego dzidziusia staramy sie od około 5 lat, tzn 5 lat sie nie zabezpieczamy, kochamy sie do konca a tu nic sie nie dzieje. Obserwując swój organizm zdaje sobie sprawe ze mam mega problemy hormonalne ( ropne pryszcze w dolnej części twarzy i w różnych miejscach na ciele) łojotok skory, włoski w nieporządanych miejscach, przyrooost wagi, No i na koniec depresja... z nia sie juz uporałam ( choć przeszłam rowniez silna depresje Poporodowa, lekarz powiedział -ginekolog jaki i psychiatra, ze u mnie każde zmiany hormone mogą sie tym wlasnie objawiać, np przy kolejnej ciazy badz w przyszłości menopazuzie) No ale nie o tym. Mieszkam w Uk, i w koncu po dwóch latach bezskutecznej próby podjęcia jakiegokolwiek leczenia w NHS, tydzien temu poszłam prywatnie do ginekologa. Otwórz stwierdził za niski progesteron, PCO ( choć miesiączki mam co m-c +/- tydzien. Dostałam zlecenie dodatkowych badań hormonów i maz nasienia. W poniedziałek idziemy na te badania i w ten sam dzien bedą wyniki. Na wizycie rowniez dostałam PROGENOVA 2mg ( progesteron) który mam łykać od 2dc a miedzy 8-12dc mam przyjsc na usg czy moje cienkie endometrium zareagowało na lek. Pojde oczywiscie z reszta wyników i zobaczymy czego sie dowiem i co dalej zaleci. Oprócz tego baaaardzo dużo pozytywnych opinii staraczek wyczytałam o INOFEM (droższy INOFOLIC) , praktycznie same pozytywne opinie i mnostwo z nich ,,zaskoczyło,, po tym, wiec zamówiłam z pl i bede Piła 2saszetki dziennie . Na op jest zeby pic 1, ale wiekszosc kobiet ktore zaszły Piły dwie- zeby wzmocnić dawke terapeutyczna. Poczytajcie o tym, ja czekam az paczuszka przyjdzie i zaczynam. Można INOFEM pic bez problemu przy innych lekach stymulujących owulacje. Nooo to sie rozpisałam [emoji51][emoji3] pozdrawiam Was cieplutko i trzymam za każda i siebie kciuki[emoji173]️

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Witam i oczywiscie trzymam kciuki

pyzunia dziękuję pięknie :)
bobofrucik rzeczywiście długo się staracie. Życzę powodzenia :)
U mnie starania o drugie dziecko były kompletnym zaskoczeniem,bo trwały praktycznie 2,5 roku. Do dzisiaj nie wiem czemu,a cykle już wtedy miałam nieregularne. I jak po takim czasie wściekła odpuściłam,po prostu powiedziałam,że mam w d... i już nie chcę, to zaskoczyło.
Także życie bywa przewrotne,choć sama w podobne historie nie wierzyłam,ale jednak. :D

Heh u mnie.bylo tak samo przez ponad dwa lata nie zabezpieczalismy sie bo chcielismy dzidziusia a tu caly czas byl zonk mimo super zdrowka mojego jak i męża az w koncu zapomnialam nie myslalam i cudem jakims w 34 cs zobaczylam.dwie kreseczki .... hmmm nie wiem.moze faktycznie nasze nerwy myslenie czy sie uda.czy nie tylko nam.szkodzi ....
Ciekawa jestem.jak bedzie teraz poki co zaczynam 2 cs oby statni no dobra przed ostatni. Heheeh

Ech... nie pozostaje mi zatem nic jak życzyć Ci, żebyś nabrała jak najwięcej dystansu do Twojej szwagierki, robiła swoje! I może jak najrzadziej ją widywała :p

Mój teściu rzeczywiście jest czasem władczy i lubi postawić na swoim, co w wielu dyskusjach doprowadza mnie do szału bo "on wie lepiej", nawet jeżeli nie wie. Ale nauczyłam się być nieustępliwa w swoich opiniach i jak już na prawdę mam dość to po prostu urywam temat i ewaukuje się. Jestem osobą, która dość długo trzyma w sobie złość i zwykle dużo czasu zajmuje mi, zani mi przejdzie. Mój teść przeciwnie... zwykle pierwszy wyciąga rękę i mówi, żebyśmy się nie skupiali na głupotach.

Poza tym jednym aspektem, nie mogą mieć do moich teściów żadnych zastrzeżeń. Nie wchodzą nam ze swoimi w buciorami w życie, pozwalają nam samym podejmować wiele decyzji i raczej nam pomagają.
u nas moi rodzice nam duzo pomagaja i tesciowa jest o to strasznie zazdrosna, mowi to wprost i wychodza jakies nieporozumienia i my sie wkurzamy, ze tak gada

reklama
u nas moi rodzice nam duzo pomagaja i tesciowa jest o to strasznie zazdrosna, mowi to wprost i wychodza jakies nieporozumienia i my sie wkurzamy, ze tak gada
A co, ona zazdrosna ze pomagaja? Chca, maja ochote, odpowiednie srodki to pomagaja... A ta zamiast gadac tez by sie wziela za siebie i cos zaproponowala...

Do góry