reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Witajcie

Dawno u Was nie byłam
Wybaczcie

Odrobinę nadrobiłam ale i tak nie pamiętam co komu miałam napisać [emoji52]

Witam nowe staraczki, życzę powodzenia i owocnych staranek [emoji106]

Wszystkim zafasolkowanym gratuluję i życzę spokojnych 9
miesięcy

Ja byłam w tym tygodniu u ginki z wynikami i dostałam bromergon bo prolaktyna za wysoka, stąd nieregularne cykle i pewnie brak owulacji

W tym cyklu akurat były dwa pęcherzyki ale nie wiem czy pękły bo głupia ja nie pomyśla/am zeby iść jeszcze na usg
Trudno

Od przyszłego cyklu mamy działać z clo
Niestety wyszedł mi też jakis polipek endometrialny, który może ale nie musi utrudniać zagnieżdżenia
Czekam do @ i zobaczymy co dalej, czy naturalny cykl, czy clo czy może najpierw usunięcie polipa
Póki co mam mętlik w głowie...

Padłaś? POWSTAŃ! Popraw koronę i zasuwaj!
Powodzenia [emoji6]

Nie narzekaj, że jest pod górkę przecież zmierzasz na szczyt ...

reklama
To i ja się brzuszkiem pochwalę [emoji5]
f4a74f7e6359be2582274a01e2b6fe93.jpg

//www.suwaczki.com/tickers/w57v9jcgpllmm4ll.png

Witajcie jeszcze raz ;-) kilkanascie dni temu sie tu u Was odezwalam, podczytuje Was od kilku tygodni i staram sie nadrabiac zaleglosci. Nie powiem ciezko ale u Was super atmosfera, duzo doswiadczen a przede wszystkim moc cudnych fluidow ;-)
Zaczne od poczatku choc troche mi bedzie ciezko... Ostatnia @ mialam 22.11 i jak miesiac pozniej zrobilam tescik to sie okazalo najpierw ledwo widoczne a pozniej grubsze dwie krechy... No ale niestety moje szczescie dlugo nie trwalo bo mialam jakies przeczucia, zle przeczucia :/ kilka razy w miedzyczasie zrobilam test krechy juz wyrazne i ladne.
Umowilam sie na wizyte do gina 4.01, mial byc juz 6 tydz. z synkiem byl juz widoczny piekny pierscionek zareczynowy na usg jak to moje kolezanki okreslily... Natomiast teraz lekarz nic nie znalazl... Przypisal bete i stwierdzil ze ciaza sie nie rozwija lub jest mlodsza. Wynik bety 316, skierowanie do szpitala na nastepna bete bo swieta i wolny week a zeby miec pewnosc to szpital. Usg nic nie widac, badanie wychodzi ze organizm jednak do ciazy sie przygotowuje i wyglada na ciaze mlodsza, no ale niestety beta spada, nastepna zlecona juz nie 48h pozniej a 24h i tez spada... Po rozmowie z ordynatorem wyszlam ze szpitala, tego samego dnia zaczelam krwawic, nie zwykla wredna @ ale zdecydowanie bolesniej i wiecej.
I tu mam do Was pytanie wiem ze kazda z Was duzo przeszla i moze ktoras ma podobnie... Od soboty do dzis dalej krwawie, juz coraz mniej ale boli mnie troche jajnik i dalej skrzepy i krew.
Czy moge sie juz w nastepnym cyklu starac? Czy powinnam odczekac? Bardzo prosze o rade no i chcialabym u Was zostac ;-)

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom
Współczuję przeżyć ... :(
Witamy I powodzenia [emoji6]

Witajcie jeszcze raz ;-) kilkanascie dni temu sie tu u Was odezwalam, podczytuje Was od kilku tygodni i staram sie nadrabiac zaleglosci. Nie powiem ciezko ale u Was super atmosfera, duzo doswiadczen a przede wszystkim moc cudnych fluidow ;-)
Zaczne od poczatku choc troche mi bedzie ciezko... Ostatnia @ mialam 22.11 i jak miesiac pozniej zrobilam tescik to sie okazalo najpierw ledwo widoczne a pozniej grubsze dwie krechy... No ale niestety moje szczescie dlugo nie trwalo bo mialam jakies przeczucia, zle przeczucia :/ kilka razy w miedzyczasie zrobilam test krechy juz wyrazne i ladne.
Umowilam sie na wizyte do gina 4.01, mial byc juz 6 tydz. z synkiem byl juz widoczny piekny pierscionek zareczynowy na usg jak to moje kolezanki okreslily... Natomiast teraz lekarz nic nie znalazl... Przypisal bete i stwierdzil ze ciaza sie nie rozwija lub jest mlodsza. Wynik bety 316, skierowanie do szpitala na nastepna bete bo swieta i wolny week a zeby miec pewnosc to szpital. Usg nic nie widac, badanie wychodzi ze organizm jednak do ciazy sie przygotowuje i wyglada na ciaze mlodsza, no ale niestety beta spada, nastepna zlecona juz nie 48h pozniej a 24h i tez spada... Po rozmowie z ordynatorem wyszlam ze szpitala, tego samego dnia zaczelam krwawic, nie zwykla wredna @ ale zdecydowanie bolesniej i wiecej.
I tu mam do Was pytanie wiem ze kazda z Was duzo przeszla i moze ktoras ma podobnie... Od soboty do dzis dalej krwawie, juz coraz mniej ale boli mnie troche jajnik i dalej skrzepy i krew.
Czy moge sie juz w nastepnym cyklu starac? Czy powinnam odczekac? Bardzo prosze o rade no i chcialabym u Was zostac ;-)

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom
Słyszałam opinie że można po biochemicznej już w następnym cyklu się starać, organizm sam wiesz czy jest gotowy. I podobno szansę są większe. Osobiście znam przypadek że się udało i dzidzia była donoszeniem i zdrowa.

Nie mam takiej opcji na android :( spróbuję jeszcze na drugim telefonie.

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom
Ja normalnie klikam ma ta zakręcona strzaleczke i odpowiadam na dany cytat, później wychodzę, appka się pyta czy zapisać, zapisuję klikam na kolejny cytat i pojawia mi się to co poprzednio zapisałam i kolejny dodany cytat na który mogę coś dopisać. Mam nadzieję że coś zrozumialas [emoji23]

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

@Emsi* to Ty całkiem chudzina :D
Co do nasienia to my po 1.5 roku starań zrobiliśmy ;)
@M2b nie lepiej wspólny budżet ? My odkąd mieszkamy wspólnie to mamy kasę razem, na początku to tragedia była bo nie umieliśmy rozplanować wydatków i non stop długi ;p Po kilku miesiącach już umieliśmy zaoszczędzić nawet :D Czasem mamy gorszy miesiąc bo np. wydamy na wakacje\ kilka tys. i potem się wkurzamy, ale za kilka dni nam przechodzi i wspominamy te fajne chwile na wakacjach, i mówimy sobie, że dobrze, że wypoczęliśmy,a przecież na jedzenie nam nie brakuje :D całkiem ok nam idzie już z tymi pieniędzmi :D

Hahaha znajoma dodała wpis na fb...wiem, ze to infantylne, ale kocham zagadki:)
(Tylko dla potrafiących sie bawic
1f602.png
)
Zmieniłam sobie zdjęcie profilowe bo nie udało mi się odgadnać zagadki. Chcę wiedzieć czy jesteście madrzejsi ode mnie. Napiszcie mi odpowiedź w wiadomości prywatnej. Jak odpowiecie poprawnie oznaczę Was w komentarzu. Jeśli nie - musicie zmienić zdjecie profilowe na jeden dzień, które wybiorę Wam ja.
Jest godzina 7 rano, Ty śpisz. Nagle usłyszałaś/eś dzwonek do drzwi. Sa to Twoi rodzice, którzy przyszli zjeść z Toba śniadanie. Masz chleb, mleko, dżem i sok. Co najpierw otworzysz?
Pamiętaj, że odpowiedź trzeba wysłać w wiadomości prywatnej. Ja dałam się nabrać.
Powodzenia

Boże przegrałam i wybrała mi takie foto
15978510_10211567443760600_283709306_n.png

Załączniki

• 15978510_10211567443760600_283709306_n.png
    15978510_10211567443760600_283709306_n.png
    113,7 KB · Wyświetleń: 5 813
@Emsi* to Ty całkiem chudzina :D
Co do nasienia to my po 1.5 roku starań zrobiliśmy ;)
@M2b nie lepiej wspólny budżet ? My odkąd mieszkamy wspólnie to mamy kasę razem, na początku to tragedia była bo nie umieliśmy rozplanować wydatków i non stop długi ;p Po kilku miesiącach już umieliśmy zaoszczędzić nawet :D Czasem mamy gorszy miesiąc bo np. wydamy na wakacje\ kilka tys. i potem się wkurzamy, ale za kilka dni nam przechodzi i wspominamy te fajne chwile na wakacjach, i mówimy sobie, że dobrze, że wypoczęliśmy,a przecież na jedzenie nam nie brakuje :D całkiem ok nam idzie już z tymi pieniędzmi :D
Spark to powiedz mi kochanie jeszcze o endometrium ... to jest standard, że sprawdzają na monitoringu ? Bo ja zielona w tej kwestii [emoji15]

reklama
Do góry