reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Ja nie mówię, że to objawy ciąży. Pytanie tylko czy mogła być owu i kiedy, teraz czy w tyg raczej.
Po tabletkach ci się wszystko zmienia hormony szaleją, więc ciężko coś powiedziec musisz się poobserwowac niech ci się to unormuje wszystko. Po tablekach ja i tak od razu bym się nie starała podobno trzeba poczekać że 3 cykle. A i przy okazji zobaczysz jak u ciebie to wygląda :)
Poza tym bez informacji kiedy była @ jak długie masz cykle ciężko coś doradzić...

reklama
Po tabletkach ci się wszystko zmienia hormony szaleją, więc ciężko coś powiedziec musisz się poobserwowac niech ci się to unormuje wszystko. Po tablekach ja i tak od razu bym się nie starała podobno trzeba poczekać że 3 cykle. A i przy okazji zobaczysz jak u ciebie to wygląda :)
Poza tym bez informacji kiedy była @ jak długie masz cykle ciężko coś doradzić...
Byłam u mojej ginekolog- endokrynolog i mówiła, że nie muszę robić przerwy.
@ była 16.12, poprzedni cykl pierwszy normalny po tabsach 39 dni. Ja zawsze miałam długie cykle ze wzgl na niedoczynność tarczycy.

W środę,ale niestety przyszła już dzisiaj. Także zaczynam kolejny cykl ,i robię sobie termin na monitoring.
Izabela ja się teraz wybieram na monitoring pierwszy raz i powiedz mi ile razy chodzisz w 1cyklu ? Raz przed owu i drugi raz po aby sprawdzić czy jajeczko pękło itp.? Czy jakoś inaczej ? Z góry dzięki :-*

Nie narzekaj, że jest pod górkę przecież zmierzasz na szczyt ...

Są różne szkoły. Ja też mam teraz 2 cykl po odstawieniu. Mi gin powiedział, że mam odczekać 1 cykl, bo ryzyko ciąży mnogiej jest największe, ale generalnie przez pierwsze 3-6 miesięcy po odstawieniu może się zdarzyć ciąża mnoga, ale żeby jakieś inne przeciwwskazania, to nie :-) po prostu łatwiej jest jak cykl się unormuje, mój jeszcze swiruje pawiana niestety :-)

qdkkx1hpzei65q7s.png

Izabela ja się teraz wybieram na monitoring pierwszy raz i powiedz mi ile razy chodzisz w 1cyklu ? Raz przed owu i drugi raz po aby sprawdzić czy jajeczko pękło itp.? Czy jakoś inaczej ? Z góry dzięki :-*

Ja chodzę tylko raz przed owu, lekarz sprawdza jak się mają jajeczka. Później już tylko badanie krwi na lh i te inne. Jak ma wyniki to dzwoni do mnie i mówi kiedy mam z mezem współżyć. Ile dni przerwy ma być. A później już tylko progesteron i jeśli nie ma @ to beta. Ja miałam dwa razy już monitoring i dwie ciaze ale się nie utrzymały.

Tulam...jak miała być to lepiej, że wcześniej. Szybciej zaczniesz kolejny cykl ;-) mam nadzieję, że nam się w końcu uda

No w sumie to i dobrze że wcześniej przyszła ale teraz wyszedł mi 27dniowy cykl, ostatni miałam 32 gdzie zawsze były 29 chyba się coś pierdzieli.

No masakra, choć tak teraz myślę, że już powinnam się przyzwyczaić :D także no... nie wiem jaka.jeszcze może być przeszkoda, ale zapewne mnie nie ominie [emoji14] przeżyję :D
Nie myśl kochana w ten sposób (wiem, że to nie jest proste). Skup się na tym, że koniec psikusow, to był ostatni i głowa do góry....teraz będzie juz tylko lepiej .... musi być !!! [emoji123] Tego Ci życzę

reklama
Ja chodzę tylko raz przed owu, lekarz sprawdza jak się mają jajeczka. Później już tylko badanie krwi na lh i te inne. Jak ma wyniki to dzwoni do mnie i mówi kiedy mam z mezem współżyć. Ile dni przerwy ma być. A później już tylko progesteron i jeśli nie ma @ to beta. Ja miałam dwa razy już monitoring i dwie ciaze ale się nie utrzymały.
Dzięki. Wiem kochana pamiętam Twoje przypadki ... juz tu trochę z Wami jestem...dlatego Ci bardzo kibicuje [emoji6]
Ja idę teraz w 13dc. Owu mam 15-16dc. Cykle regularne. Mam nadzieję, że mi lekarz coś podpowie w sprawie starań.

Do góry