reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

mam grzeczne dziecko, je, spi i robi w pieluche, ale w nocy robi se przerwe 2-3 godzinna i spanie nia ma :D ni to brzuszek, ni to wyspanie, cholera wie, potem jak usnie to spi spi spi az wybudzac musze po 4 godzinach na karmienie, bo bez jaj, chude to takie :D
Lux pierwszy miesiąc dziecię nie kuma czy to noc czy dzień potem już nie będzie w nocy takich przerw robił a spokojem się ciesz bo jak żółtaczka przejdzie to jeszcze da czadu. Mój nawet 6h spał i położna kazała budzić go na karmienie a potem jak żółty okres minął to spał mi max 1,5h. Wytrzymałam tak trzy tyg i podałam butelkę bo chyba cycem się nie najadal

reklama
Ja już nie testuję :-*

qdkkx1hpzei65q7s.png
No wiesz po co testować jak przez 9 miesięcy okresu nie będziesz mieć ;) wszystko jasne;)
Ja to coraz bardziej bym chciała teraz to już pod względem że mnie ludzie z pracy niektórzy strasznie drażnią :-D w domu wesolutka sobi3 z mężem nawet potancujemy :-D takie z nas dziwaki. A pójdę do roboty to mam ochotę ich zagryzc coponiektorych :-D

Musicie wierzyć że będzie dobrze i w koncu zobaczycie 2 kreseczki, kto jak nie Wy! :*

Przepraszam że tak o sobie ale napiszę Wam co mi się dzisiaj przydarzyło w pracy, myślałam że zejdę. Byłam pewna ze juz mi minely skutki uboczne po tych tabletkach na obniżenie prolaktyny ale nie. :(
Dzisiaj robiłam masaz szefowej. Trochę cwiczylysmy nowe ruchy i tak godzinka w sumię minęła... i wiadomo do masażu trzeba użyć trochę siły a ostatnio czuje się mega oslabiona. No i jak skończyłam to nagle zaczęło mi się w głowie kręcić i poczułam że dosłownie zaraz zwymiotuje i się przewroce. W miare dyskretnie poleciałam do ubikacji i usiadłam na podłodze i tak siedziałam i nie mogłam wstać. Całe szczęście szefowa gdzieś tam poszła. No i wstalam po jakimś czasie, spojrzałam w lustro a tam twarz blada jak u trupa... i czułam jak mi krew odpływa. Poszlam do kabiny i na chwilę się polozylam na łóżko i tak z parę minut polezalam i już było w miare ok.
Gdybym miała jakąś pracę fizyczna to nie dałabym rady z tymi tabletkam a jeszcze za parę dni mam zwiększyć dawkę i aż się boję. Postaram się jakos bardziej oszczędzać.

A mam pytanie do tych które piją te ziółka ojca sroki, czy one oprócz tego że dziaja na płodność to mają też wpływ na śluz? Bo ja praktycznie cały czas mam sucho i chcialabym coś z tym zrobić :)

a ja własnie rozebrałam choinkę i już święta poszły sobie.ksiądz po kolędzie odbębniony i juz;)powiem wam dziewczyny że ostatnio mam problem z moim starszym synem.Będzie miał 11 lat i coraz gorzej się zachowuje.najgorzej jest że kłamie.dziś byłam u księdza na dywaniku:errr:skarżył się że mój syn zmienia się na gorsze!!ogólnie jest grzecznym chłopcem i pilnym uczniem ale do tej religii to wogóle się nie przykładał i dostał 1 ze sprawdzianu i mi nie powiedział a miałam podpisać ten sprawdzian. Ostatnio ciągle coś kombinuje. Nie wiem jak już mam do tego mojego syna podchodzić.fatalnie się czuję bo obwiniam się że coś robię nie tak i jestem złą mamą:sad:czy któraś z was też ma syna w podobnym wieku i też zaczęły się jakieś problemy w wychowywaniu?przepraszam z góry za smęcenie ale może któraś miała podobnie i coś doradzi?
Judytka mam dokładnie ten sam rocznik ... i podobne problemy. Kłamie, nie przyznaje się do złych ocen, później kombinuje jak to odkręcić i wymyśla niestworzone historie. Chyba niestety nastoletni wiek i kolejny 'syndrom' wszedł w życie. Zamierzam teraz przeczytać książkę 'Jak słuchać żeby dzieci mówiły, jak mówić, żeby dzieci słuchały', bo też szukam u siebie winy czy może jestem zbyt poblazliwa a za chwilę czy nie przesadzam to tylko pała...i taki mam mętlik w głowie cały czas [emoji33]

Nie narzekaj, że jest pod górkę przecież zmierzasz na szczyt ...

Ja bym tez byla:) myslisz ze moze tyle wzrosnac?
Bardzo możliwe tak miałam z synem. Ja chcę iść w czwartek żeby się nie stresować wtedy też zobaczę czy przyrost jest ładny. Ale już widzę ze jest. Z synem 4t4d miałam 114 sprawdziłam potem miałam kolo 800.
A tu mam taką ładna betę 209.80 :) ale mnie cieszy.

reklama
Bardzo możliwe tak miałam z synem. Ja chcę iść w czwartek żeby się nie stresować wtedy też zobaczę czy przyrost jest ładny. Ale już widzę ze jest. Z synem 4t4d miałam 114 sprawdziłam potem miałam kolo 800.
A tu mam taką ładna betę 209.80 :) ale mnie cieszy.
Super:) oby teraz spokojnie mialysmy:)

Do góry