reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

reklama
Nie, w życiu nie słyszałam nic bardziej głupiego ... gdyby tak było wszystkie ciężarne chodziłyby zaniedbane, a tak nie jest ...
W ogóle nie rozumiem tych zabobonów ...wedle tego zabobonu nie można zatem golić włosów na nogach, pod pachami i w miejscach intymnych bo włos to włos ...ehkm..

W czasach kiedy nauka mocno kulala ludzie czuli potrzebe wytlumaczenia sobie pewnych zjawisk. Tak jak pioruny tlumaczyli zloscia boga, tak moze kiedyz jakas ciotka Halyna z 16 wieku po obcieciu wlosow stracila ciaze i tak sobie to wytlumaczyla. No i powstal mit o wlosach, urzekaniu dziecka, czerwonej wstazce i masa masa innych :)
To, ze 300 lat temu w to wierzono to mnie nie dziwi ale, za to dziwi mnie, ze jeszcze ktokolwiek teraz w to wierzy [emoji23]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Zacznijmy od tego, że kiedy ten zabobon prosperował to kobiety nie goliły się ... :p
Pamiętam jeszcze pisemka z lat 80, gdzie kobiety miały zarośnięte pachy i nogi :D
Więc czegoż wymagać ...
Zgadzam się w 100 % z Paraplu ...mała wiedza = zabobony.

@Lanvin na pewno nie ma cienia cienia cienia?
Nie ma, długo się przyylądałam. Już więcej nie robię, bo nie ma szans :-) czekam na @ i tyle

qdkkx1hpzei65q7s.png

Dziewczyny, okres mi zanikł masakra -załamie sie :-(
To może jednak test???
Dziewczyny u nas koniec starań, jak teraz nie wyszło to już w tym kierunku nie działamy. Mój M nie jest gotowy na kolejne dziecko, przerosło go to wszystko......, chyba jest juz za wygodny. Będę zagladala od czasu do czasu, ale chyba nie będę się udzielala. Teraz jadę na tydzień na urlop to też będę miała mniej czasu. Trzymam za was kciuki. Powodzenia staraczki ;).

Ostatnia edycja:
Wrrrr witam w nowym dniu... ciemno..zimno...a tu trzeba do pracy iść na tą ślizgawice.. dobrze że mam przejść na drugą stronę ulicy... jeszcze coś mnie dziś lekko mdli.. byle do 16.00 a potem będę Was nadrabiać...pięknego dnia życzę [emoji57]

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom

Melduje biel na teście w 12dpo. A wiec @ za rogiem.

--------------------------------------------
35l, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014 roku

Wrrrr witam w nowym dniu... ciemno..zimno...a tu trzeba do pracy iść na tą ślizgawice.. dobrze że mam przejść na drugą stronę ulicy... jeszcze coś mnie dziś lekko mdli.. byle do 16.00 a potem będę Was nadrabiać...pięknego dnia życzę [emoji57]

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom
Widzę że nie tylko ja pracuje w niedziele [emoji17] wrrrr
Mu juz w Wiatrakowie [emoji31][emoji31][emoji31][emoji31][emoji31]

Droga okropna. Prawie cale Niemcy na autostradach ogarniczenie do 40-60km/h. Wypadek za wypadkiem. Na odcinku 2km byly az 4 rozne wypadki!
Lodowisko a nie asfalt.
Nasze auto to wyglada jakby sie w morzu wykapalo i wyszlo na mroz.

a81927c99d827ded2a35299bd50e346d.jpg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Napisane na E2105 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
To może jednak test???
Dziewczyny u nas koniec starań, jak teraz nie wyszło to już w tym kierunku nie działamy. Mój M nie jest gotowy na kolejne dziecko, przerosło go to wszystko......, chyba jest juz za wygodny. Będę zagladala od czasu do czasu, ale chyba nie będę się udzielala. Teraz jadę na tydzień na urlop to też będę miała mniej czasu. Trzymam za was kciuki. Powodzenia staraczki ;).
Czasami myślę, że powinnam też podjąć taką decyzję...
Miłego wypoczynku :)

Do góry