reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Mnie od dnia owulacji codziennie boli tak lekko brzuch jak na okres. Czego wczesniej nie mialam. Moze juz ktos tam mieszka he he

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
No to trzymam kciuki &&&. Ja znowu mam uczucie jakby w piersiach coś mnie ciągnęło. No i pobolewa podbrzusze. Nawet jak na tescie wyjdą u mnie dwie kreski to radości nie będzie, dopiero jak zobaczę serduszko. Staram się myśleć pozytywnie ale łatwe to nie jest.

reklama
Ja wiem ze u mnie to jeszcze duzo za wczesnie zeby stwierdzic czy jestem w ciąży ale mam takie przeczucie ze mi sie udało. Co dziwne mam jakies głupie zachcianki. Wczoraj o 22 jadlam śledzie. Maz sie smial ze mnie a ja chyba z 5 lat śledzi nie jadlam. Wiem o tym ze za wczesnie na zachcianki ale jakoś tak wyszło

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
U mnie były zachcianki tydzień po owulacji ...ale tylko fiksacja na punkcie płatków z mlekiem. Normalnie je pożerałam ...

Ja to robiłam. W Krakowie cena tych trzech wymazów to 150 zł.
A możesz mi podać dokładną nazwę? Ginka mi tylko tak napisała, a tam są do wyboru jakieś pneumoniae czy coś takiego.

Jak dla mnie, sklep zielarski daje pewność że jest to co ma być. Za ok 30 zł mam 360 g. ;)

Tam jest cena za 120g więc może to będzie dobre. Cholera wie, jeszcze się rozejrze w necie

Czy któraś z was mogła by mi podpowiedzieć jeszcze jakieś badania ważne? Jeżeli mam tsh w normie to robić antyTpo i ft3 ft4, czy dać spokój?
Niby lekarka nic więcej nie Zaleciła oprócz tsh, lh, fsh i homocysteiny ale może jednak coś spróbować.
Prolaktyna po obciążeniu, ważny jest dc?

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Beznadziejnie aż do kwietnia ! A dlaczego?

Z tą prolaktyną to prawda akurat.
A tsh powinno być optymalnie i najlepiej 1.5 a max 2.5 żeby zajść w ciążę.
Bo chce miec pewnosc, że tsh bedzie ladnie wyrownane. Powiedziala, że lepiej wpaść w nadczynność niz miec niedoczynnosc. Dodala rowniez zeby sie nie steesowac, jak sie uda to sobie jakos poradzimy. :)

Merc, ilu dniowe masz cykle? Kiedy@? Bo wydaje mi sie stanowczo za wcześnie..

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Co 28 dni, a @ koło 5 byc tylko to nie wiem jak bedzie bo w 9dc co byłam u lekarza mówił , ze jajco 19mm ma i jest pewnien, ze za 2-3 dni bedzie owu wiec owu była by w granicach 11-12dc ... wiecie, ze nic juz nie rozumiem :-(

reklama
Dziewczyny ja czuję się fatalnie organizm mi całkiem figle płata...teraz moje temp 37.7 aż mnie poty oblały ... nie dość że po ciężkiej nocy... bo czułam jak mi bulgocze ten udrożniony jajowód to snuje się po mieszkaniu okna otwarte ..szok... niech mnie jeszcze choroba na sylwka rozłoży

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry