reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Chciałabym sobie zlecić badania hormonów zanim wybiorę się do ginki. Lepiej iść już z czymś niż bez niczego. Przy pierwszych staraniach jak nie mogłam zajść to zleciła mi :TSH, prolaktynę, estradiol, FSH, LH i to robiłam na początku cyklu. A przy końcu cyklu miałam progesteron i testosteron. Mam parę pytań do Was, jesteście doświadczone, więc pewnie znacie odpowiedzi.
1. Czy jeszcze coś mam zrobić?
2. W jakich dniach cyklu mam robić te poszczególne badania bo średnio pamiętam?Coś wyczytałam w necie, że te pierwsze pomiędzy 3-5 dniem a te drugie 21 dzień cyklu?
3. Czy prolaktynę powinnam robić na początku cyklu czy na końcu? Wtedy robiłam na początku a w necie wyczytałam że przy końcu.
4. TSH robiłam w pod koniec stycznia i miałam 1,29, czy je też powtarzać?Nigdy z tarczycą problemów nie miałam.
5. Zastanawiam się nad badaniem rezerwy jajnikowej- któraś to robiła, jak tak to jaki koszt i kiedy badanie można wykonać?

reklama
A w ogóle jak to jest z przytulankami w ciąży bo słyszałam, że w pierwszym trymestrze to nie bardzo jak to mezowi powiedziałam to się trochę smutny zrobił :laugh2: nie wiem czy sobie nie odpuści teraz robienia dzieci :-D

To zależy od przebiegu ciąży, jak wszystko ok to można. U nas był celibat od 12tc bo miałam skurcze :/

Im bliżej świąt, tym mniej piszecie :-) dzisiaj 24dc, mam zawroty głowy i jestem jakaś otumaniona. Nie wiem co robić, w niedzielę jedziemy do teściów i zostajemy na noc, będzie też szwagier z żoną i dzieciakami, kupiliśmy rum i mam robić mojito, tylko trochę się boję, bo co jeśli jestem w ciąży? Z drugiej strony, nawet jeśli, to na tyle wczesnej, że jeszcze nie powinno być wpływu. Choleraa, nie wiem co robić, taką mam ochotę na tego drinka [emoji14]

qdkkx1hpzei65q7s.png

Mikaduchna, przykro mi, że tak się stało :-( i ci chcesz zrobić z tą pracą?

Emzilka, daj znać co u pizdogrzebka :-) Paraplu, dotarłaś??

Windy, jak sytuacja na froncie?

qdkkx1hpzei65q7s.png

reklama
Do góry