reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Chciałabym sobie zlecić badania hormonów zanim wybiorę się do ginki. Lepiej iść już z czymś niż bez niczego. Przy pierwszych staraniach jak nie mogłam zajść to zleciła mi :TSH, prolaktynę, estradiol, FSH, LH i to robiłam na początku cyklu. A przy końcu cyklu miałam progesteron i testosteron. Mam parę pytań do Was, jesteście doświadczone, więc pewnie znacie odpowiedzi.
1. Czy jeszcze coś mam zrobić?
2. W jakich dniach cyklu mam robić te poszczególne badania bo średnio pamiętam?Coś wyczytałam w necie, że te pierwsze pomiędzy 3-5 dniem a te drugie 21 dzień cyklu?
3. Czy prolaktynę powinnam robić na początku cyklu czy na końcu? Wtedy robiłam na początku a w necie wyczytałam że przy końcu.
4. TSH robiłam w pod koniec stycznia i miałam 1,29, czy je też powtarzać?Nigdy z tarczycą problemów nie miałam.
5. Zastanawiam się nad badaniem rezerwy jajnikowej- któraś to robiła, jak tak to jaki koszt i kiedy badanie można wykonać?

reklama
A w ogóle jak to jest z przytulankami w ciąży bo słyszałam, że w pierwszym trymestrze to nie bardzo jak to mezowi powiedziałam to się trochę smutny zrobił :laugh2: nie wiem czy sobie nie odpuści teraz robienia dzieci :-D

To zależy od przebiegu ciąży, jak wszystko ok to można. U nas był celibat od 12tc bo miałam skurcze :/

Im bliżej świąt, tym mniej piszecie :-) dzisiaj 24dc, mam zawroty głowy i jestem jakaś otumaniona. Nie wiem co robić, w niedzielę jedziemy do teściów i zostajemy na noc, będzie też szwagier z żoną i dzieciakami, kupiliśmy rum i mam robić mojito, tylko trochę się boję, bo co jeśli jestem w ciąży? Z drugiej strony, nawet jeśli, to na tyle wczesnej, że jeszcze nie powinno być wpływu. Choleraa, nie wiem co robić, taką mam ochotę na tego drinka [emoji14]

qdkkx1hpzei65q7s.png

Mikaduchna, przykro mi, że tak się stało :-( i ci chcesz zrobić z tą pracą?

Emzilka, daj znać co u pizdogrzebka :-) Paraplu, dotarłaś??

Windy, jak sytuacja na froncie?

qdkkx1hpzei65q7s.png

reklama
Do góry