reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

a moze idz od razu? Da Ci moze skierowania na jakies badania, da moze hormony na podtrzymanie.. Ja po pierwszym poronieniu imamnadzieje ostatnim dostalam od mojego Acard i duphaston i teraz jak wiemy ze jestem w ciazy ciagle duphaston i ten Acard przyjmuje no i oczywiscie folian. A zaszłam po pierwszej @ po poronieniu i Tobie tego życzę :*
A Acard na co pomaga? Coś z krzepnięciem?

Napisane na E2105 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Lux, a jak sytuacja u Ciebie?? Dwupak jeszcze?

qdkkx1hpzei65q7s.png

No nie! :(

Mnie lekarz ostatnio zmartwił, bo chce mnie na drożność wziąć. Powiedział, że po łyżeczkowaniu bardzo często się lubią jajowody skleić..
Jestem załamana!

Swoją drogą to ja testuje za 6 dni :)

Ja też po drożności...jeśli to ma pomóc to nogi szeroko cyc w górę i lecisz maleńka... mi się poprawiło myślenie jak mi odetkał jeden przy badaniu bo był sklejony

pęka tak miej więcej 21-23 i rośnie 1-2 mm
u mnie rósł 1,7 mm na dobę
wczoraj był 1 dzień @ myślałam że umrę z bólu nawet tabletki nie pomagały bolało tak jak przy poronieniu, myslicie że to od tego poronienia pierwsza 2 tak boli??

Kochana raczej tak, bo wszystko do konca Ci sie oczyszcza.. ja tez tak mialam po poronieniu... a poza tym lalo sie jak z kranu przez 2 dni

U mnie znowu poronienie było równie skąpe co @, różnica była tylko w tym że były skrzepy. Teraz ta pierwsza po, co prawda wywołana ale też taka jak było wcześniej . Nie wiem w sumie od czego to jest zależne. Chociaż tak jak patrzę na Wasze bety to u mnie chyba się nawet nie zagniezdzilo dobrze i może dlatego nie było takiego krwawienia i boli

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny, powiedzcie mi proszę, od kiedy liczymy 1d@? Zaczęły mi się popołudniu takie małe plamienia. W środku jeszcze czystej krwi nie ma, ale jest sporo ciemnobrunatnego maziajstwa.
Głupie pytanie wiem, ale między 11-12 dc mam iść do nowej ginki, a jestem w kropce

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom
1dc liczymy dopiero jak chluśnie. plamienia zaliczaja sie do poprzedniego cyklu.

A bo lekarzom to zauważyłam ostatnio na niczym nie zależy... Kasa napędza wszystko - nawet bezduszność...

Dziewczyny, mam pytanie, z którego pewnie będziecie się śmiać... :p Jaką macie taktykę rozrabiania? Co drugi dzień od rozpoczęcia dni płodnych do ich końca? Czy może jak najczęściej w czasie całego cyklu? :D Zastanawiam się jaka taktyka jest lepsza, również pod względem ilości materiału, który mój M jest w stanie wyprodukować ^_^
Ja dzialam co 2 dni.

Kuciamba moja cyrki odwala
emoji35.png
od pierwszej w zyciu miesiaczki pieknie ze mna wspolpracowala, smiem twierdzic, ze pod wzgledem punktualnosci moglaby konkurowac z zegarem atomowym. Zadnych plamien, zwiarowan, spoznien itp.
A teraz?
Dzisiaj rano zywa krew na papierze, jak na okres i od rana...nic!!!
emoji35.png

Za to kluje/boli mnie podbrzusze i kluje/boli kuzwa nie wiem co, szyjka macicy? To mozliwe aby czuc szyjke?
emoji848.png
emoji33.png

I powiedzcie mi co ta moja glupia kuciamba wyprawia bo ja jej juz nie czaje.
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Twoja kuciamba (i pewnie głowa mówi to samo :) ) mówi, że to wcale nie okres, tylko plamienie i powinnaś siknąć na testa.
Tym bardziej ze dopiero 12dpo, wiec na @ jeszcze bylby czas, ale i tak nie przyjdzie, bo tam fasolek sie zagniezdza :)

Ja z tych ślepych, więc ja tam nic nie widzę, chociaż miałam (raczej celowe
emoji23.png
) przewidzenia
emoji1.png
mam go, ale nie ma co nawet na niego raczej patrzeć, czekam do terminu @, zobaczymy czy się co rozwinie. Może nie zniose jaja przez 2 następne dni
emoji23.png
Ale my zniesiemy jajo przez nastepne 2 dni!! :) Jak nie o siebie, to o nas sie martw! :)
Powiedz przynajmniej czy na tamtym tescie nie pojawil sie jakis cien po czasie... Zrób to dla mnie ;)

Ja w ogole cały czas rozkminiam kiedy zaszłam, co o tym myślicie?
017dc9a43ffa8bda7f9ee6bc00dd7e6d.jpg

12grudnia mialam plamienie implantacyjne, raczej mało prawdopodobne, ze było juz 6 dni po bobosexach, w mikołajki, no nie?
Pewnie raczej 4go grudnia
emoji848.png

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Chyba rzeczywiscie 4.12 moglo to byc :)

Czy któraś wie jak szybko rośnie jajeczko i mniej więcej kiedy pęka? Przy ilu mm? W 10 dc mam monitoring.

Rosnie ok 2mm dziennie (mi czasem ciut wiecej niz 2mm), peka jak ma ok 22-25mm

A Acard na co pomaga? Coś z krzepnięciem?

Acard jest generalnie na rozrzedzeznie krwi. jest bez recepty, mozesz go spokojnie sobie kupic i brac 1 tab dziennie. dziewczyny bez wskazań tez braly go wlasnie zeby łatwiej sie fasolka zagniezdzila, bo przez lepsze krążenie jest macica bardziej ukrwiona i łatwiej sie w nia wgryzc.
Nie znam tej funkcji Acardu że niby broni przed atakowaniem zarodka jak intruza. Tak raczej dziala steryd - Encorton. Acard na zbyt duza krzepliwosc.
Moj tato np ma problemy z zylakami i bierze od kilku lat Acard.
Mozesz ewentualnie zobaczyc jakie mialas wyniki kiedys APTT - krzepniecia, czy np za szybko krzepla krew czy nie. i wtedy ewentualnie zdecydowac..

reklama
Do góry