reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

a moze idz od razu? Da Ci moze skierowania na jakies badania, da moze hormony na podtrzymanie.. Ja po pierwszym poronieniu imamnadzieje ostatnim dostalam od mojego Acard i duphaston i teraz jak wiemy ze jestem w ciazy ciagle duphaston i ten Acard przyjmuje no i oczywiscie folian. A zaszłam po pierwszej @ po poronieniu i Tobie tego życzę :*
A Acard na co pomaga? Coś z krzepnięciem?

Napisane na E2105 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Lux, a jak sytuacja u Ciebie?? Dwupak jeszcze?

qdkkx1hpzei65q7s.png

No nie! :(

Mnie lekarz ostatnio zmartwił, bo chce mnie na drożność wziąć. Powiedział, że po łyżeczkowaniu bardzo często się lubią jajowody skleić..
Jestem załamana!

Swoją drogą to ja testuje za 6 dni :)

Ja też po drożności...jeśli to ma pomóc to nogi szeroko cyc w górę i lecisz maleńka... mi się poprawiło myślenie jak mi odetkał jeden przy badaniu bo był sklejony

pęka tak miej więcej 21-23 i rośnie 1-2 mm
u mnie rósł 1,7 mm na dobę
wczoraj był 1 dzień @ myślałam że umrę z bólu nawet tabletki nie pomagały bolało tak jak przy poronieniu, myslicie że to od tego poronienia pierwsza 2 tak boli??

Kochana raczej tak, bo wszystko do konca Ci sie oczyszcza.. ja tez tak mialam po poronieniu... a poza tym lalo sie jak z kranu przez 2 dni

U mnie znowu poronienie było równie skąpe co @, różnica była tylko w tym że były skrzepy. Teraz ta pierwsza po, co prawda wywołana ale też taka jak było wcześniej . Nie wiem w sumie od czego to jest zależne. Chociaż tak jak patrzę na Wasze bety to u mnie chyba się nawet nie zagniezdzilo dobrze i może dlatego nie było takiego krwawienia i boli

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny, powiedzcie mi proszę, od kiedy liczymy 1d@? Zaczęły mi się popołudniu takie małe plamienia. W środku jeszcze czystej krwi nie ma, ale jest sporo ciemnobrunatnego maziajstwa.
Głupie pytanie wiem, ale między 11-12 dc mam iść do nowej ginki, a jestem w kropce

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom
1dc liczymy dopiero jak chluśnie. plamienia zaliczaja sie do poprzedniego cyklu.

A bo lekarzom to zauważyłam ostatnio na niczym nie zależy... Kasa napędza wszystko - nawet bezduszność...

Dziewczyny, mam pytanie, z którego pewnie będziecie się śmiać... :p Jaką macie taktykę rozrabiania? Co drugi dzień od rozpoczęcia dni płodnych do ich końca? Czy może jak najczęściej w czasie całego cyklu? :D Zastanawiam się jaka taktyka jest lepsza, również pod względem ilości materiału, który mój M jest w stanie wyprodukować ^_^
Ja dzialam co 2 dni.

Kuciamba moja cyrki odwala
emoji35.png
od pierwszej w zyciu miesiaczki pieknie ze mna wspolpracowala, smiem twierdzic, ze pod wzgledem punktualnosci moglaby konkurowac z zegarem atomowym. Zadnych plamien, zwiarowan, spoznien itp.
A teraz?
Dzisiaj rano zywa krew na papierze, jak na okres i od rana...nic!!!
emoji35.png

Za to kluje/boli mnie podbrzusze i kluje/boli kuzwa nie wiem co, szyjka macicy? To mozliwe aby czuc szyjke?
emoji848.png
emoji33.png

I powiedzcie mi co ta moja glupia kuciamba wyprawia bo ja jej juz nie czaje.
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Twoja kuciamba (i pewnie głowa mówi to samo :) ) mówi, że to wcale nie okres, tylko plamienie i powinnaś siknąć na testa.
Tym bardziej ze dopiero 12dpo, wiec na @ jeszcze bylby czas, ale i tak nie przyjdzie, bo tam fasolek sie zagniezdza :)

Ja z tych ślepych, więc ja tam nic nie widzę, chociaż miałam (raczej celowe
emoji23.png
) przewidzenia
emoji1.png
mam go, ale nie ma co nawet na niego raczej patrzeć, czekam do terminu @, zobaczymy czy się co rozwinie. Może nie zniose jaja przez 2 następne dni
emoji23.png
Ale my zniesiemy jajo przez nastepne 2 dni!! :) Jak nie o siebie, to o nas sie martw! :)
Powiedz przynajmniej czy na tamtym tescie nie pojawil sie jakis cien po czasie... Zrób to dla mnie ;)

Ja w ogole cały czas rozkminiam kiedy zaszłam, co o tym myślicie?
017dc9a43ffa8bda7f9ee6bc00dd7e6d.jpg

12grudnia mialam plamienie implantacyjne, raczej mało prawdopodobne, ze było juz 6 dni po bobosexach, w mikołajki, no nie?
Pewnie raczej 4go grudnia
emoji848.png

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Chyba rzeczywiscie 4.12 moglo to byc :)

Czy któraś wie jak szybko rośnie jajeczko i mniej więcej kiedy pęka? Przy ilu mm? W 10 dc mam monitoring.

Rosnie ok 2mm dziennie (mi czasem ciut wiecej niz 2mm), peka jak ma ok 22-25mm

A Acard na co pomaga? Coś z krzepnięciem?

Acard jest generalnie na rozrzedzeznie krwi. jest bez recepty, mozesz go spokojnie sobie kupic i brac 1 tab dziennie. dziewczyny bez wskazań tez braly go wlasnie zeby łatwiej sie fasolka zagniezdzila, bo przez lepsze krążenie jest macica bardziej ukrwiona i łatwiej sie w nia wgryzc.
Nie znam tej funkcji Acardu że niby broni przed atakowaniem zarodka jak intruza. Tak raczej dziala steryd - Encorton. Acard na zbyt duza krzepliwosc.
Moj tato np ma problemy z zylakami i bierze od kilku lat Acard.
Mozesz ewentualnie zobaczyc jakie mialas wyniki kiedys APTT - krzepniecia, czy np za szybko krzepla krew czy nie. i wtedy ewentualnie zdecydowac..

reklama
Do góry