reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

o kurczę jaki zbieg okoliczności ja też na córkę:pa powiedz mi długo się zastanawiałaś nad decyzją o trzeciego maluszka??masz czasem strach w sobie i wątpliwości?popatrz się i nawet tyle samo cykli się staramy:Dżyczę ci powodzenia!!a kiedy termin miesiączki jeśli mogę zapytać?

reklama
Boże, czytałam i czytałam to forum z takim napięciem! Ale może jak spróbujesz rano to jednak wynik będzie lepszy? :)

BTW. jakie testy Waszym zdaniem są najlepsze? Ja ostatnio próbowałam test strumieniowy Life z Superpharm, ma czułość 10. Ale może coś lepszego polecicie?
Ja używam testów doz, strumieniowy i płytkowy mają czułość 10. No ale to tylko w aptekach doz. Nordtest też dobry i facelle z Rossmanna podobno [emoji6]

m7a4xuun7rn9jc7g.png

Antonia a podziel sie jak celujesz w dziewuszke? Wiem ze przed owu przytulasy ale szczegóły, bo jakoś trudno uwierzyć ze te dwa trzy razy wystarczą dwa dni wczesniej [emoji848][emoji19]
Bo ja tez celuje w dziewczynkę [emoji173]️

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Jest wiele sposobów, ja celuje przed owu i w metodę o+12. Suplementy wapn i żelazo. Jest wątek o planowaniu, polecam dołączyć do nas [emoji4]

Napisane na E2105 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziękuję Bulbasku. Jesteś Kochana. Ja też Ci bardzo współczułam, tym bardziej, że Ty czekasz na pierwsze Dzieciątko. Ja też nie wiem dlaczego - podejrzewam jedynie, że mogę mieć za niski poziom progesteronu - a jak jest za niski to ciąża się nie utrzyma, albo za wysokie TSH - moja niedoczynność + Hashimoto. Sama nie wiem co mam robić. Bo bardzo chciałam mieć trójkę dzieci, ale może organizm daje mi znać, że jest po prostu za słaby? Teraz tak cieszyłam się, że się udało, a jednocześnie od razu mnie rozłożyło, dostałam tzw"zimno" na ustach i to dwa jednocześnie. Wszystko to jest wynikiem osłabienia organizmu. Ja już miałam jedno poronienie, dwa lata po urodzeniu drugiego synka, zaszłam w ciążę (wtedy w ogóle nie wiedziałam, że już mam Hashi i niedoczynność). Zrobiłam betę w 5 tyg i wyszła mi 75. Byłam wtedy zmęczona (mając w domu 2 i 4 latka, którzy wciąż budzili się w nocy), w pracy też miałam nerwowy okres - mogłam zmienić stanowisko na lepsze i jak się dowiedziałam, że jestem w ciąży czułam się taka skołowana. I wszystko zaraz się skończyło, a ja sobie wyrzucałam, że się nie wystarczająco mocno ucieszyłam i tak jak mi dano, tak szybko odebrano. Ale fakt był taki, że może wtedy byłam po prostu wycieńczona. Ale teraz czułam, że Chłopcy są już odchowani, w pracy jest ok, ja już odpoczęłam, więc te dwie kreski to była wielka radość i jednocześnie spokój, że teraz wszystko będzie dobrze, a wcale nie jest:( I to jest takie smutne, że ja myślę, że może to już po prostu mój wiek? Ale do cholery nie czuję się wcale na swoje lata i mi się trudno z tym pogodzić. Pójdę w czwartek do endokrynologa - akurat mam umówioną wizytę. Zapytam co on o tym sądzi.
Wybacz ten elaborat, ale musiałam się wygadać.
Tobie na pewno się uda - jesteś młoda i cale życie przed Tobą. Zobaczysz jakie to cudowne uczucie mieć w środku Małego Ludzika:) Będę mocno trzymała kciuki za Ciebie. I dobrze, że nie zwlekasz - bo często się zdarza, że Dziewczyny zachodzą w następnym cyklu po poronieniu. Oby i tak było w Twoim przypadku.Buziaki Kochany Bulbasku!:)

Oczywiście wybaczam :) myślę, ze bez względu na to, o którego dzidziusia się staramy, strata boli tak samo. Bo mamy ten instynkt i potrzebę bycia mama. Może właśnie straty są spowodowane tym, ze w naszym organizmie coś jest nie tak. Może brakuje nam jakichś witamin, może świeżego powietrza a może to nasz partner ma jakieś stresy i to wpływa na jakość plemników. Zbyt dużo jest tych wszystkich rzeczy, które mogły się przyczynić do poronienia żeby to zrozumiec i analizować. Myślę, ze wiek nie ma tu znaczenia. Tak jak mówisz liczy się wiek biologiczny i to na ile się czujemy. A czy pesel pokazuje 40 czy 26. To tylko liczby. Masz trochę utrudnienia z tą tarczyca. Ja podejrzewam zbyt niski progesteron, bo od kiedy zaczęliśmy się starać to cykle wydluzyly się o 4-5 dni i plamie przed @ czego nigdy w życiu nie miałam a @ była jak w kalendarzu co 29 dni. Myślę, ze jeszcze los się do nas uśmiechnie i ta sytuacja będzie tylko wspomnieniem kiedy będziemy tulic nasze maleństwo. Ja w to wierzę. Głowa do gory. :*:*:*:*

o kurczę jaki zbieg okoliczności ja też na córkę:pa powiedz mi długo się zastanawiałaś nad decyzją o trzeciego maluszka??masz czasem strach w sobie i wątpliwości?popatrz się i nawet tyle samo cykli się staramy:Dżyczę ci powodzenia!!a kiedy termin miesiączki jeśli mogę zapytać?
Mam dużo strachu ale wiem że jakoś to będzie [emoji3] boję się finansowo, boję się ciąży i jestem już dużo bardziej świadoma. Ale to my jesteśmy kowalami własnego losu i jestem pewna że tak chce przeżyć życie. Obawy zawsze będą [emoji1] u mnie dopiero 2 dc. Kolejna @ 13.01.

reklama
Mam dużo strachu ale wiem że jakoś to będzie [emoji3] boję się finansowo, boję się ciąży i jestem już dużo bardziej świadoma. Ale to my jesteśmy kowalami własnego losu i jestem pewna że tak chce przeżyć życie. Obawy zawsze będą [emoji1] u mnie dopiero 2 dc. Kolejna @ 13.01.

No właśnie ja też ma cykora i tak jak mówisz jest człowiek bardziej świadomy wszystkiego.boję się tych samych rzeczy co ty:Daż tyle mamy wspólnego ze sobą:D:Djednak wiem że jeśli teraz się nie zdecyduję to będę kiedyś żałować.a ja tak bardzo pragnę dzidziusia a szczególnie córeczki:tak:

Do góry