reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Kurczę, kotek wymiatasz! :) ależ płodna z ciebie sztuka!! :) trzymam kciuki!
Jaki ma plan twoj gin na kolejna ciąże, zeby wszystko dobrze sie potoczyło? Jakies dodatkowe leki?

--------------------------------------------
35l, 0 dzieci, 1 aniołek (08.2015 7tc), starania od 2014 roku, MTHFR A i C hetero, plemniki słaboruchliwe
Pregna plus, B6+B9+B12 metylowe, Acard, Colostrum, Inofem; w ciąży dodatkowo Clexane i progesteron

XI.2016 - pierwsze IUI-
No wlasnie id czasu jak zaczęłam brać lek na prolaktyne to zadzkam juz 2 razy w lipcu i pazdzierniku. A wcześniej przez 1,5 roku nic a lek biore od czerwca
Lekarz nie na zadnego planu wiec pójdę do innego siostra mi poleciła giną ktory zajmuje sie poronieniami i pracuje w klinice niepłodności wiec jak będę w ciąży to od razu pójdę do niego .
To jest 1 cykl id poronienia więc nie wiem czy się uda
Jeszcze prawy jajnik mnie boli.

reklama
W Polsce mieszkasz? Lek ovitrelle przeciez na receptę moze ci przepisać jakikolwiek gin, kupisz w aptece i sama możesz sobie podać jak na usg bedzie odpowiednio duży pecherzyk.

przeciez ty masz dopiero 9dpo - jesli wykres dobrze wyznaczył owu.. to jeszcze bardzo wczesnie! Jaka długa masz fazę lutealna? Jesli 14 dni ksiazkowo to jesCze masz 4-5 dni do @.

A który to dpo?

Spark, ja mam raczej odwrotnie - najpierw mam wodnisty a im bliżej owu tym bardziej staje sie kurzym białkiem rozciagliwym.
Czasem ten rozciągliwy nie jest przezroczysty, nie musi byc, zeby był płodnym. Ważna jest konsystencja. Konsystsencja rozciagliwego to płodny, a konsystencja kremowa, lepka - faza progesteronowa = niepłodny.

--------------------------------------------
35l, 0 dzieci, 1 aniołek (08.2015 7tc), starania od 2014 roku, MTHFR A i C hetero, plemniki słaboruchliwe
Pregna plus, B6+B9+B12 metylowe, Acard, Colostrum, Inofem; w ciąży dodatkowo Clexane i progesteron

XI.2016 - pierwsze IUI-
Bertha czytam że bierzesz Acard, czy to bezpieczne przy starankach czy podczas ciąży? Bierzesz go cały czas czy jak? Pozdrawiam cieplutko

Napisane na E2105 w aplikacji Forum BabyBoom

oczekiwanie - oby jedno chociaż się udało :)
Wiem, wiem, ja też czekam. Chciałam mieć pozytyw z września, dzieciaczka z czerwca żeby w wakacje śmigać z wozeczkiem, a tu klops, nie pomyślałam wtedy, że tak może być, że się nie uda:/. Czekamy wytrwale. Mam nadzieję, że teraz zaskoczyło. Mam dużo tego białego i bulgotki w macicy :). Niepokoi mnie tylo ból cycochow, bo przez to się nakrecilam w tamtym miesiącu a to był tylko objaw nadchodzącej @, która przyszła o czasie :(.

reklama
Nie urodzilam, bylam na usg, maly ma 2900, wedlug lekarki za malo przybral przez dwa tygodnie, zle wyniki posiewu z moczu, mam leki, rozwarcia brak, skurczow brak....przeplywy ok, wody plodowe ok
Nie martw się wagą ...co innego wychodzi na usg a co innego jak się urodzi .. Mój wychodziło, że ma 2700 a się 3 kg urodził :) To tylko ''szacowany'' pomiar.
Już podejrzewałyśmy, że na porodówce jesteś :) No ale widocznie młodemu się nie śpieszy albo chce Ci prezent na Święta zrobić :D

Do góry