reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Kurczę, kotek wymiatasz! :) ależ płodna z ciebie sztuka!! :) trzymam kciuki!
Jaki ma plan twoj gin na kolejna ciąże, zeby wszystko dobrze sie potoczyło? Jakies dodatkowe leki?

--------------------------------------------
35l, 0 dzieci, 1 aniołek (08.2015 7tc), starania od 2014 roku, MTHFR A i C hetero, plemniki słaboruchliwe
Pregna plus, B6+B9+B12 metylowe, Acard, Colostrum, Inofem; w ciąży dodatkowo Clexane i progesteron

XI.2016 - pierwsze IUI-
No wlasnie id czasu jak zaczęłam brać lek na prolaktyne to zadzkam juz 2 razy w lipcu i pazdzierniku. A wcześniej przez 1,5 roku nic a lek biore od czerwca
Lekarz nie na zadnego planu wiec pójdę do innego siostra mi poleciła giną ktory zajmuje sie poronieniami i pracuje w klinice niepłodności wiec jak będę w ciąży to od razu pójdę do niego .
To jest 1 cykl id poronienia więc nie wiem czy się uda
Jeszcze prawy jajnik mnie boli.

reklama
W Polsce mieszkasz? Lek ovitrelle przeciez na receptę moze ci przepisać jakikolwiek gin, kupisz w aptece i sama możesz sobie podać jak na usg bedzie odpowiednio duży pecherzyk.

przeciez ty masz dopiero 9dpo - jesli wykres dobrze wyznaczył owu.. to jeszcze bardzo wczesnie! Jaka długa masz fazę lutealna? Jesli 14 dni ksiazkowo to jesCze masz 4-5 dni do @.

A który to dpo?

Spark, ja mam raczej odwrotnie - najpierw mam wodnisty a im bliżej owu tym bardziej staje sie kurzym białkiem rozciagliwym.
Czasem ten rozciągliwy nie jest przezroczysty, nie musi byc, zeby był płodnym. Ważna jest konsystencja. Konsystsencja rozciagliwego to płodny, a konsystencja kremowa, lepka - faza progesteronowa = niepłodny.

--------------------------------------------
35l, 0 dzieci, 1 aniołek (08.2015 7tc), starania od 2014 roku, MTHFR A i C hetero, plemniki słaboruchliwe
Pregna plus, B6+B9+B12 metylowe, Acard, Colostrum, Inofem; w ciąży dodatkowo Clexane i progesteron

XI.2016 - pierwsze IUI-
Bertha czytam że bierzesz Acard, czy to bezpieczne przy starankach czy podczas ciąży? Bierzesz go cały czas czy jak? Pozdrawiam cieplutko

Napisane na E2105 w aplikacji Forum BabyBoom

oczekiwanie - oby jedno chociaż się udało :)
Wiem, wiem, ja też czekam. Chciałam mieć pozytyw z września, dzieciaczka z czerwca żeby w wakacje śmigać z wozeczkiem, a tu klops, nie pomyślałam wtedy, że tak może być, że się nie uda:/. Czekamy wytrwale. Mam nadzieję, że teraz zaskoczyło. Mam dużo tego białego i bulgotki w macicy :). Niepokoi mnie tylo ból cycochow, bo przez to się nakrecilam w tamtym miesiącu a to był tylko objaw nadchodzącej @, która przyszła o czasie :(.

reklama
Nie urodzilam, bylam na usg, maly ma 2900, wedlug lekarki za malo przybral przez dwa tygodnie, zle wyniki posiewu z moczu, mam leki, rozwarcia brak, skurczow brak....przeplywy ok, wody plodowe ok
Nie martw się wagą ...co innego wychodzi na usg a co innego jak się urodzi .. Mój wychodziło, że ma 2700 a się 3 kg urodził :) To tylko ''szacowany'' pomiar.
Już podejrzewałyśmy, że na porodówce jesteś :) No ale widocznie młodemu się nie śpieszy albo chce Ci prezent na Święta zrobić :D

Do góry