reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Docia czyli jak mój miał 25 to mogła mi dać owitrelle, a nie kazać się starać i liczyć, że pęknie? Jak to jest właściwie, kiedy one z założenia są na tyle dojrzałe żeby peknac? Totalnie się na tym nie znam.
Teraz to i tak już po ptakach bo jest przetrwały, ale tak już z ciekawości pytam żeby zrozumieć mechanizm

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom
Tak i się owitrelle podaje jak jest od 15mm ja teraz miałam podany przy 20 ,a w tamtej ciąży przy 18

reklama
No tabletki odstawione są już długo bo ponad rok. A te plamienia nie są brązowe tylko właśnie ze świeżą krwią, ale po prostu bardzo skąpe a wcześniej zawsze było tak, że ta miesiączka rozkręcała się odrazu pierwszego dnia. Te anomalie pojawiają się juz chyba 5 cykl z rzędu. A progesteronu nie badałam. Jak przyszłam z tym do ginekologa to powiedziała, że tak może być w związku ze stresem spowodowanym przeprowadzką itd... Ale jak widać po przeprowadzce juz ani widu ani słychu a sytuacja się nie zmienia
:(

No tabletki odstawione są już długo bo ponad rok. A te plamienia nie są brązowe tylko właśnie ze świeżą krwią, ale po prostu bardzo skąpe a wcześniej zawsze było tak, że ta miesiączka rozkręcała się odrazu pierwszego dnia. Te anomalie pojawiają się juz chyba 5 cykl z rzędu. A progesteronu nie badałam. Jak przyszłam z tym do ginekologa to powiedziała, że tak może być w związku ze stresem spowodowanym przeprowadzką itd... Ale jak widać po przeprowadzce juz ani widu ani słychu a sytuacja się nie zmienia
Nie prawda też tak myślałam 10lat i ciąże nie zaszłam,dopiero po lekach od maja mam normalne miesiączki i w ciąże po 3mc zaszłam,teraz okres po pokonaniu normalny z krwią a nie takie plamienie

Możesz zbadać, czasem krwawienia skąpe są przez niedomoge progesteronu, albo jak u mnie przez ciennkie endometrium, a jeszcze innym razem taki "urok" organizmu, który nic złego nie oznacza :) możesz zrobić z.ciekawosci.badanie progesteronu między 21-23dc jeśli masz okolo 28dniowy cykl, przy okazji wyjaśni sie czy.masz owulacje normmalnie ;)

reklama
Do góry