reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Docia czyli jak mój miał 25 to mogła mi dać owitrelle, a nie kazać się starać i liczyć, że pęknie? Jak to jest właściwie, kiedy one z założenia są na tyle dojrzałe żeby peknac? Totalnie się na tym nie znam.
Teraz to i tak już po ptakach bo jest przetrwały, ale tak już z ciekawości pytam żeby zrozumieć mechanizm

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom
Tak i się owitrelle podaje jak jest od 15mm ja teraz miałam podany przy 20 ,a w tamtej ciąży przy 18

reklama
No tabletki odstawione są już długo bo ponad rok. A te plamienia nie są brązowe tylko właśnie ze świeżą krwią, ale po prostu bardzo skąpe a wcześniej zawsze było tak, że ta miesiączka rozkręcała się odrazu pierwszego dnia. Te anomalie pojawiają się juz chyba 5 cykl z rzędu. A progesteronu nie badałam. Jak przyszłam z tym do ginekologa to powiedziała, że tak może być w związku ze stresem spowodowanym przeprowadzką itd... Ale jak widać po przeprowadzce juz ani widu ani słychu a sytuacja się nie zmienia
:(

No tabletki odstawione są już długo bo ponad rok. A te plamienia nie są brązowe tylko właśnie ze świeżą krwią, ale po prostu bardzo skąpe a wcześniej zawsze było tak, że ta miesiączka rozkręcała się odrazu pierwszego dnia. Te anomalie pojawiają się juz chyba 5 cykl z rzędu. A progesteronu nie badałam. Jak przyszłam z tym do ginekologa to powiedziała, że tak może być w związku ze stresem spowodowanym przeprowadzką itd... Ale jak widać po przeprowadzce juz ani widu ani słychu a sytuacja się nie zmienia
Nie prawda też tak myślałam 10lat i ciąże nie zaszłam,dopiero po lekach od maja mam normalne miesiączki i w ciąże po 3mc zaszłam,teraz okres po pokonaniu normalny z krwią a nie takie plamienie

Możesz zbadać, czasem krwawienia skąpe są przez niedomoge progesteronu, albo jak u mnie przez ciennkie endometrium, a jeszcze innym razem taki "urok" organizmu, który nic złego nie oznacza :) możesz zrobić z.ciekawosci.badanie progesteronu między 21-23dc jeśli masz okolo 28dniowy cykl, przy okazji wyjaśni sie czy.masz owulacje normmalnie ;)

reklama
Do góry