reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Morela, poza tym, drugi poród podobno jest łatwiejszy :-) Moja szwagierka półtora roku temu rodziła drugi raz, mała wyszła w 15 minut, a sama akcja porodowa trwała niewiele dłużej :-)

qdkkx1hpzei65q7s.png
Dzięki to pocieszające :)
Ja wlasnie bylam na monitoringu w normalnym terminie owulki i byla i potem poszlam w 1dc, zeby przepisal mi stymulacje na kolejny cykl i sie okazalo, ze druga owulka byla dzien wczesniej :)

Ja tez sie nie moge doczekac :D Dzisiaj robilam testowo sikańca i pregnyl juz wyparował, tylko jakas deeeeelikatna smuga dla wprawnego staraczkowego oka została. takze jutro jesli cokolwiek sie pojawi to test bedzie wiarygodny. ale cos stracilam tą pewnosc juz...

Kochana, zmienisz mi termin @ na aktualny? 13.12.2016

Ja wczoraj jeszcze jakies takie lekkie bóle w podbrzuszu czulam, rozpieranie, ale jajniki nie. Cyce też nie, wiszą 2 flaczki.

Ale mama mi dzisiaj napisala, ze miała sen, że trzyma mnie malutką na rączkach, a potem patrzy na tatę a on też ma mnie na rękach.. wiec patrzy ponownie na siebie i owszem również ma mnie na rękach... BLIŹNIAKI jej sie snily!!
:D:D:D:D
marzenie :):):)

A poród to niezależnie od bólu sie dzieje? :) myslalam, ze to jedno i drugie jest nierozłączne i dlatego wlasnie wszyscy porodu sie boją że boli :)

A to bedzie dobrze, znieczula i bedziesz jak w Spa sobie leżała :):)

hahaha, swietne :D
Czekam na te Twoje 2 kreseczki!

km5sio4pghry649q.png

hchy90bv2jl3015m.png

reklama
bertha personel okropny. Jak roniłam to też mi się kiepski trafił bo 11 listopada. Nawet wizyty psychologa nie mogłam mieć.
A Ty który masz dc? Jakieś objawy? My dopiero zaczynamy starania.
Ja mam dzisiaj 22dc i 9dpo.
Od poniedzialku do srody czulam ćmienie, rozpieranie w podbrzuszu, czesciej z prawej strony ale i z lewej sie zdarzało. We wtorek czulam sie wzdęta. Dzisiaj to juz chyba nic nie czuje. Może ociupinke podbrzusze, ale to raczej do pominięcia, bo w sumie moga to byc jelita..
Piersi nie bolą, flaczki, no moze jak mocniej dotknę to ciut czuje z boku i na dole.

mam takie w bieliznie i na otwarty nie wrzuce, zrobie w ubraniu jak moj wroci i pokaze :)
Jasne :) czekamy :):)

Jak poproszę ginekolog o coś na pęknięcie to myślicie, że da czy nie ? Wolałabym mieć pewność, że jednak pęknie o ile coś tam jest ... Ale czytałam, że jak jest więcej pęcherzyków już dojrzałych to nie dają na pękanie bo się ciąży mnogiej obawiają ...
O 15:10 się dowiem :] Liczę, że jednak dostanę jakiś pregnyl czy coś ...
ja przy 2 czy 3 pecherzykach dostawalam na pekniecie.. u mnie jest chec na ciaze mnoga, wiec tym bardziej chetnie :):)

Witajcie, my rowniez sie staramy o malenstwo...co prawda drugie, bo jednego rozrabiake juz mamy :-) ale moze bedziecie mogly mi w czyms pomoc. Otoz przy pierwszym, planowanym dziecku stosowalam testy owulacyjne i mierzylam temperature, co (jak sie okazalo) bylo moim wyznacznikiem, bo nie spadala i utrzymywala sie w granicy 36,7-36,9.
natomiast teraz...test owulacyjny wyszedl pozytywnie, szyjka otwarta byla, staranko bylo, ale ta temperatura jest juz inna. podstawowa jest w granicy 36.2 a teraz sie trzyma na 36.5. niby skok byl itd ale w porownaniu z pierwszym to wydaje mi sie jakas....niska... nie wiem, czy ktoras z Was miala podobie albo chociaz w przyblizeniu. Tzn znalazlam jakies informacje na google ale pomyslalam o tej stronce tutaj :-)
nie mam niestety takiego porownania.. u mnie z reguly sa podobne temperatury, choc w obecny cyklu baaaardzo powoli wzrastała temp po owu, inaczej niz zwykle.. ale moze zmienilas termometr albo godzine mierzenia?

I jak tu rodzić w takim kraju, dziewczyny?

W ciąży pisałam wtedy jeszcze na bencu, tam na wątku mam na październik były 2 dziewczyny z Niemiec, jak czytaly co my piszemy o warunkach w Polsce, to były w szoku. One miały sale prawie jak w hotelu, wszystkie kosmetyki, akcesoria, a to wszystko z ubezpieczenia, nie płaciły prywatnie za nic. Z każdą pierdołą mogły podejść do szpitala i nie było problemu, a jak wybierały szpital, to chodziły po kilku i w każdym wręcz zachecali ich, żeby to właśnie u nich zdecydowały się rodzic. U nas to chyba nigdy takich warunków nie doświadczymy...

qdkkx1hpzei65q7s.png

U mnie w najblizszym miescie zrobili w tym roku ogrna nowiuska porodowke :) ale stara tez nie byla zla, kazda rodzaca miala swoj pokoj z lazienka, w pokoju kanapa dla taty, czajnik i wiele innych rzeczy. Widzialam na fotkach jak kolezanka rodzila. Serio, lepiej niz w hotelu :) a parsonel MUSI byc mily i troskliwy bo tutaj szpitale sa prywatne i jak opieka ciulowa to drugi raz tam nie przyjdziesz, szpital straci klienta a to znaczy, ze nie zarobia.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja z dwojga złego wolałam styczeń to niby kilka dni ale tak na prawde cały rok. Szczególnie widać różnicę w szkole w pierwszych latach nauki między dzieciakami. le co zrobić jak się zacznie wykluwać nie zatrzymasz :-D:-D
Ja urodziłam się 31 grudnia, niektórzy z mojej klasy np. 3 stycznia, cały rok różnicy między nami, a mimo to w żadnej kwestii tego nie czułam, ani w kontaktach z dzieciakami ani tym bardziej w nauce ;)

reklama
Ja mam dzisiaj 22dc i 9dpo.
Od poniedzialku do srody czulam ćmienie, rozpieranie w podbrzuszu, czesciej z prawej strony ale i z lewej sie zdarzało. We wtorek czulam sie wzdęta. Dzisiaj to juz chyba nic nie czuje. Może ociupinke podbrzusze, ale to raczej do pominięcia, bo w sumie moga to byc jelita..
Piersi nie bolą, flaczki, no moze jak mocniej dotknę to ciut czuje z boku i na dole.

Jasne :) czekamy :):)

ja przy 2 czy 3 pecherzykach dostawalam na pekniecie.. u mnie jest chec na ciaze mnoga, wiec tym bardziej chetnie :):)

nie mam niestety takiego porownania.. u mnie z reguly sa podobne temperatury, choc w obecny cyklu baaaardzo powoli wzrastała temp po owu, inaczej niz zwykle.. ale moze zmienilas termometr albo godzine mierzenia?
Bertha, bardzo dziekuje za odpowiedz :) nie, termometr mam tej samej firmy, godzina tez sie zgadza, o ktorej mierze. nie wiem, zobaczymy, dzis dopiero 22 dc, 9 dni po owulacji (wg testu owulacyjnego, szyjki, skoku i sluzu). ta temperatura jest zastanawiajaca, bo mi sie wydaje za niska, no, zobaczymy. Bertha, jeszcze raz dzieki :)

Do góry