Uffff, nadrobilam te 10 stron!!
Usyszałam wszystkie wołania i jestem
Dziekuje za pamiec i ze sie interesujecie jak poszlo. Kochane jestescie!!
Wczoraj juz nie mialam sily na nic, po całym tym stresie dzień zakończył się ogromnym bólem głowy... Musiałam wziąć 2 apapy, zeby nad tym zapanować. Ciężko bylo mi czytać, ogladac TV, takze zasnęłam szybciutko przed 22-gą. A dzisiaj tyyyyle stron do nadrobienia
IUI trochę się przesunęło. Pani laborantka przyszła 40 minut po tym jak przywieźlismy chłopaków.. myslalam, ze bedzie czekac na nas, a tu taki rozjazd... mam nadzieje, ze to nie zaszkodzilo żołnierzom... Na szczęście czekal pojemniczek w cieplarce, w warunkach odpowiednich, wiec mam nadzieje, ze to czekanie im nie zaszkodzilo.
W każdym bądź razie, z armią było słabo. Zbyt duza lepkosc - jak pol roku temu, duzo patologicznych i nieruchliwych. I Pani laborantka i dr troche tak krecili glowa, ze nie jest najlepiej. Ale ponoc udalo sie wyselekcjonowac ok 2mln mocnych okazów. Nie wiem czy to duzo czy malo, w kazdym badz razie mi wystarczy jeden bohater z Julką lub Julkiem
Chyba że były dwa jajeczka jednak, to dwóch bohaterów!!
Nie wiem co poradzić na to, zeby plemniory byly zdrowsze. Gin zapytał czy dieta jest trzymana, czy nie je za duzo cukru, ale nie je zadnego cukru prostego, nie pije soków, coli, pieczywo jemy raz na 2 tyg, weglowodany ograniczamy..
Jedyna rzecz ktora mozna jeszcze zrobic, to suplementacja - ale tą robimy od pół roku, oraz picie syropku na rozrzedzenie śluzu czyli tez spermy, np Mucosolvan. Juz o tym czytalam pol roku temu i dawalam mojemu M do picia, ale popil to 2 cykle kilka dni przed owu i sie zbuntował. Teraz jak doktor o tym powiedzial, to juz ten sposób zyskał wyższą rangę bo dr zalecił, i bedzie syrop pił nagle... Dobre i to.
USG podczas, przed, czy po IUI nie robilismy.. Dr powiedzial, ze nie ma co mnie stresować, że mimo wypuszczenia przez pecherzyk jajca, pecherzyk moze zachowac swoja okragla forme jeszcze przez jakis czas nawet, i nawet jeszcze urosnąć, wiec zebym sie nie stresowala, ze np nie pękł. PIsze o tym bo to nowosc dla mnie i moze dla was tez i czasem czytam, ze gin komus zaopiniowal, ze owu nie bylo, bo pecherzyk nie pekl, tylko zrobila sie torbiel - a potem sie okazuje ze jest ciąża. To moze taka wlasnie sytuacja jak mi gin powiedzial..
Podczas IUI ponoc podaje sie ok 1cm (ze strzykawki( wyfiltrowanego nasienia. Dr podał mi - jak powiedział - "trochę więcej". Cieszę się, bo moze to zwieksza szanse
Wkładanie rureczki do szyjki było odrobinkę tylko nieprzyjemne. Ale wszystko szybciutko poszło. M siedzial w gabinecie, za kotarką. Takze w tym "magicznym" momencie byłam ja, moj M, i dr
Dr kochany, uścisnął mi dłoń, życzył powodzenia.
Dr kazal serduszkowac sie jeszcze tego samego dnia najlepiej. Mowimy ze M wyjezdza zaraz i nie da rady, a ze przeciez moze nie ma co dokladac tam wiecej tej złej spermy. A dr wyjasnil, ze to bardziej chodzi o pobudzenie mnie, zeby hormony zaczely sie odpowiednio u mnie wytwarzac... To ciekawe, nie wiedzialam tego. Takze M pojechal, a ja musialam radzic sobie sama zeby te hormony jakos zmobilizować
Od dzisiaj mam brać 2x2 dupka. Ale zacznę chyba od wieczora dopiero, jakby tam jeszcze jakies jajco chcialo peknac, to żeby go nie zablokować.
Żyć teraz mam normalnie. Dobrze jesc, ruszać sie, spac w moim kokonie (takim uszytym jakby śpiworku, żeby nogi prosto trzyamc, nie zginac, nie blokowac przepływów krwi) i brac leki, w tym czopki.
Teraz wystarczy sie nie stresowac, i wytrzymac w spokoju (...jasne, juz to widze...) min 10 dni do testów.
Pierwszy test planuje 9.12 (10dpo). Tu jeszcze moze byc widac pregnyl na tescie, takze nie bede sie do wyniku testu przywiazywać. Potem codziennie bede sprawdzac jak zmienia sie sytuacja, czy jasnieje cień po pregnylu czy moze pojawia sie krecha?...
Witaj matkawariatka! ooo, cień?! pokaz fotke! lubimy cienie, wypatrzymy każdy
Cudnie
kotek, czytalas posta o moich 3 owulacjach w poprzednim cyklu? jedna z nich dzien przed @. Mysle, ze tak moglo byc w twoim przypadku, bo wiek ciązy z usg na to wskazywał.
Nimitii, ja wciaz trzymam kciuki za Ciebie! Skoro maz sie nie zabezpiecza, to jest zawsze szansa
Dbaj tam o dobre warunki dla potencjalnej fasolki, nie chwalac sie mezowi i moze kiedys sie cos uda
Spark, buuuu, niedobra
@...