reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

A leczysz się w jakiejś poradni niepłodności?
Nie ponieważ mam już syna wystarczyła tylko w jego przypadku metformina i clo. Rok temu też się udało i bez leków z tym że zarodki obumarły. Teraz chciałam sprubować dlatego poszłam do ginekologa żeby wszystko było ok ale się nie udało. Miałam umowę z mężem że się staramy max 3 m bo mąż nie chciał kolejnego dziecka. No i się nie udało dlatego opuściłam bo widoczne tak miało być :) ważne że mam synka.

Napisane na GT-I9505 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ciężko to stwierdzić naprawdę bo tak po prawdzie poszłam we wrześniu do mojego ginekologa powiedziałam "chce być w ciąży " on znając mnie dał mi leki i tyle. Oczywiście miałam badania robione wcześniej. Kiedy miałam stymulację z clo to czułam jajnik lewy raz prawy teraz nie czułam nic dlatego myślę że nie mam owu.

WIesz, przy stymulacji owulacje czuc bardziej.. nie jest powiedziane ze nie mialas owulacji bez leków... Kup sobie te specyfiki ktore Spark poleca, a nuż się uda i powiesz mezowi, ze wpadka :D

WIesz, przy stymulacji owulacje czuc bardziej.. nie jest powiedziane ze nie mialas owulacji bez leków... Kup sobie te specyfiki ktore Spark poleca, a nuż się uda i powiesz mezowi, ze wpadka :D
Bertha może masz rację może nie czułam owu. Ale wiesz coś się tam innego dzieje ponieważ mnie pobolewa podbrzusze jak na okres a to za szybko i się martwię czy aby tam się nic złego nie dzieje :/
Natomiast nawet gdyby to chce poczekać do maja ;) ze względu na umowę w pracy i to że nigdy nie chciałam rodzić między październikiem a styczniem :/ może to głupie ale nie przepadam za końcówką roku ;)

bertha kochana a zarknij na moje wyniki proszę ...bardzo źle ? Robione w 2 dc

TSH
0.1758
LH
12.47 mlU/ml
f.pęcherzykowata 2.4 - 12.8
f. owulacyjna 14 - 85.6
f.lutealna 1.0 - 11.4
po przekwitaniu 7.7 - 58.5

FSH 10.59 mlU/ml
f.pęcherzykowata 3.5 - 12.5
f. owulacyjna 4.7 - 21.5
f.lutealna 1.7 -7.7
po przekwitaniu 25.8 - 134.8

ESTRADIOL 83.56 pg/ml
f.pęcherzykowata 12.5 - 166
f. owulacyjna 85.8- 498
f.lutealna 43.8 - 211
po przekwitaniu 5.0- 4300

PROLAKTYNA 163.44 mlU/ml
norma kobiety: 108.7 - 407.4

PROGESTERON 0.43 ng/ml
f.pęcherzykowata 0.057 - 0.893
f. owulacyjna 0.121 - 12.0
f.lutealna 1.83 - 23.9
po przekwitaniu <0.5 - 0.126

TESTOSTERON 24.31 ng/dl
Min: 6.4
Max: 48.1

P/c anty TPO 0.72 IU/ml
0 -5.61
Nie znam się na tym, ale moje dużo gorsze zwłaszcza estradiol i progesteron.

1usavcqgt1dml95x.png

Nie znam się na tym, ale moje dużo gorsze zwłaszcza estradiol i progesteron.

1usavcqgt1dml95x.png
To zawsze można lekami wyregulować ...natomiast przy wyczerpujących rezerwach to już nawet ''Dobry Boże nie pomoże''

Co do ziół dziewczyny to dzięki, ale ja jestem cukrzyk ...nic co nie ma w sobie zawartości cukru nie tknę ...a nie znam nikogo kto zioła słodzi :p

Kochana
To zawsze można lekami wyregulować ...natomiast przy wyczerpujących rezerwach to już nawet ''Dobry Boże nie pomoże''

Co do ziół dziewczyny to dzięki, ale ja jestem cukrzyk ...nic co nie ma w sobie zawartości cukru nie tknę ...a nie znam nikogo kto zioła słodzi :p
Kochana ja mam fsh i lh na wyzszym poziomie i stosunek zamiast 1, to 3... a rezerwa mimo to ok ;)

reklama
Do góry