reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

reklama
Pytanie z cyklu glupich :p

W piatek ide do ginekologa, do kiedy moge sie serduszkowac z Mezem, aby na usg nie byl zaklucony niczym odczyt ;p
Przepraszam z gory za to pytanie, ale nie chce stracic ewentualnej szansy i nie chce rowniez aby cos na usg bylo nieczytelne, jak cos tam jeszcze zostanie

Oh Lux kiedy to było te oczekiwanie przy pierwszym dziecku jest takie magiczne [emoji173]ja uwielbiałam być w ciąży to był piękny czas. I ta końcówka kiedy wreszcie go zobaczę. Potem gdy wyszedł było okropnie macierzyństwo mnie przerastało czułam że nie dam rady :/ wręcz się wyrwałam do sklepu byleby być 5 min samej. To było jak wakacje. Ale teraz jest super :) mąż będzie przy porodzie ? Ty też już pewnie się doczekać go nie możesz co ?:)

Napisane na GT-I9505 w aplikacji Forum BabyBoom
To zazdroszczę. Ja nie znosilam ciąży. Zawsze potem powtarzalam ze mogę mieć nawet dziesiecioro dzieci obym w ciąży więcej nie musiała być. I chyba ktoś na górze nie zupełnie zrozumiał moje intencje i stad 40 cs. A tak serio to bardzo źle znosilam ciążę, każdy dzień był koszmarem. I po prostu bardzo się boję ciąży. Długo nie mogłam się zdecydować. .. a gdy w końcu postanowiłam zaryzykować coś nie bardzo mi wychodzi.

1usavcqgt1dml95x.png

Pytanie z cyklu glupich [emoji14]

W piatek ide do ginekologa, do kiedy moge sie serduszkowac z Mezem, aby na usg nie byl zaklucony niczym odczyt ;p
Przepraszam z gory za to pytanie, ale nie chce stracic ewentualnej szansy i nie chce rowniez aby cos na usg bylo nieczytelne, jak cos tam jeszcze zostanie
Nie zaklocisz ;). Wieczorem w czwartek możecie, chyba ze cytologie będzie robił to jest potrzebna przerwa.
Ooo, dzięki, poczytam! Bo jak go złapala pod koniec października bostonka, a że był osłabiony to przypałętał się paciorkowiec. Cała buzia wokół ust jak jeden strup i popękana [emoji17] a od tamtej pory 2 zapalenie oskrzeli i duszności jakieś, masakra, szkoda Bąbla [emoji17]

m7a4xuun7rn9jc7g.png

Napisane na ASUS_Z00AD w aplikacji Forum BabyBoom

To zazdroszczę. Ja nie znosilam ciąży. Zawsze potem powtarzalam ze mogę mieć nawet dziesiecioro dzieci obym w ciąży więcej nie musiała być. I chyba ktoś na górze nie zupełnie zrozumiał moje intencje i stad 40 cs. A tak serio to bardzo źle znosilam ciążę, każdy dzień był koszmarem. I po prostu bardzo się boję ciąży. Długo nie mogłam się zdecydować. .. a gdy w końcu postanowiłam zaryzykować coś nie bardzo mi wychodzi.

1usavcqgt1dml95x.png
O matko! :) jakbym siebie słyszała.
Ciążę przechodziłam strasznie. Poród był ok. Zawsze mówiłam, że mogę rodzić, byleby nikt nie kazał mi chodzić w ciąży :D i niestety nigdy więcej nie było mi dane być w ciąży... :(

1usavcqgt1dml95x.png
Każda z nas jest inna. Mnie wszyscy wróżyli okropna cięże że będzie źle że będę płakać bo ważyłam pod koniec ciąży 125 kg. A pomimo tej wagi było super żadnych komplikacji wszystko było ok za to po ciąży tragedia po pełnej linii.
Damy rade Madziu dla dziecka kobieta zniesie wszystko :)

Każda z nas jest inna. Mnie wszyscy wróżyli okropna cięże że będzie źle że będę płakać bo ważyłam pod koniec ciąży 125 kg. A pomimo tej wagi było super żadnych komplikacji wszystko było ok za to po ciąży tragedia po pełnej linii.
Damy rade Madziu dla dziecka kobieta zniesie wszystko :)

Masz rację.
Przepraszam, że pytam. Ale pomimo nadwagi nie miałaś problemu z zajściem w ciążę?

1usavcqgt1dml95x.png
Ja druga ciąże miałam straszną, zagrożona od początku. 12tc już pojawiły sie skurcze silne, sięgające 70%, potem wielowodzie, i te wieczne rozmowy lekarzy nad moim usg, czego moje dziecko nie ma, jak długo pożyje po porodzie. Leków cała masa, problemy przez to z sercem i z nerkami. Brzuch tak wielki, że żebra mi wygonało na zewnątrz. Duszności straszne. Nie dotrzymałam do końca, urodziłam wcześniaka. Po tym doświadczeniu nie mogłam zajść w ciąże prze 10 lat.:no:

reklama
no ja mysle, ze instynkt duzo mi podpowie, jakos jak czlowiek bawi dzieci z rodziny to luzik a kuzwa przy swim strach :D
Myślę że z własnym będzie jeszcze łatwiej. Strach jest tylko przed, potem samo przyjdzie. Moja bratowa nie lubi dzieci, zająć się nimi nie umie, myślę że moja 9 córka lepiej to robi. Jak się dowiedziałam ze bratowa w ciąży to ja miałam stracha. Bałam się o to biedne dziecko. A tu nagle mała się rodzi brat i bratowa jakby już 5 dzieci mieli, kąpiele, ubieranie, przewijanie, karmienie. SZOK!!! Mała ma 1,5 roku ma się dobrze i jest super. Także będzie dobrze.

1usavcqgt1dml95x.png

Do góry