reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Tylko czemu malo sie o tym mowi :-)
Ale chyba warto przecierpiec dla Kochanego Szkraba <
bo kobiety nie chca mowic, ze rzygaja, nie one nie wymiotuja, ona rzygaja, ja np mialam kilka miesiecy ciazy taka biegunke, ze z toalety ciezko bylo wyjsc i naprawde zle to wspominam, szok jak to szlo, jesc nie moglam, a rzygalam i mialam sraczke, najprawdziwsza na swiecie sraczke :( jak se to przypomne to mysle, ze warto bylo, bo mam synka, ktory mi wlasnie brzuch rozpycha ♥

reklama
bo kobiety nie chca mowic, ze rzygaja, nie one nie wymiotuja, ona rzygaja, ja np mialam kilka miesiacy ciazy taka biegunke, ze z toalety ciezko bylo wyjsc i naprawde zle to wspominam, szok jak to szlo, jesc nie moglam, a rzygalam i mialam sraczke, najprawdziwsza na swiecie sraczke :( jak se to przypomne t mysle warto bylo, bo mam synka, ktory mi wlasnie brzuch rozpycha ♥
Patrz,a ja glupia myslalam ze ciaza to notoryczne zatwardzenie, tylko o tym slyszalam a tu jeszcze sraczka moze byc :) ja przez tych kilka tyg ciazy cieszylam sie z kazdej mdlosci, z kazdego 'nadprogramowego' siku... Ahhh szczerze to marze o tym...

Patrz,a ja glupia myslalam ze ciaza to notoryczne zatwardzenie, tylko o tym slyszalam a tu jeszcze sraczka moze byc :) ja przez tych kilka tyg ciazy cieszylam sie z kazdej mdlosci, z kazdego 'nadprogramowego' siku... Ahhh szczerze to marze o tym...
zajdziesz jeszcze i bedziesz rzygac jak kot, zatwardzenie u mnie pojawilo sie pozniej, w 3 trymstrze :) na przemian ze sraczka rzecz jasna :D

Ja w pierwszej ciazy czułam się super, lepiej niż przed.Odpadła mi alergia pokarmowa,meteopatia i w końcu miałam idealne ciśnienie bo tak zawsze niskie miałam.Synek dodawał mi takiego powera ze całą ciaze pracowałam na 1,5 etetu w szkole, miałam błysk w oczach, unosiłam się w chmurach.Na poczatku mialam mdlosci ale nie wymiotowalam.Zgaga późno mnie dopadła.A im blizej porodu czułam się lepiej.Jak zaszlam w druga ciaze to juz kiepsko się czułam, od razu zaparcia, wkurzenie duże,mega mdlosci.Objawy się mnie trzymały do końca mimo że chodziłam 3,5 tyg z martwym zarodkiem.Chcialabym aby moja nastepna ciaza, jeśli jakimś cudem się trafi była taka jak z synkiem.

Anka, to ja cię trochę pocieszę bo moja ciąża to było dla mnie zbawienie ! Jak miewam migreny tak przez 9 miesięcy nie bolała mnie głowa ! 0 wymiotów i innych rewolucji żołądkowych,nie puchłam mimo, że rodziłam w sierpniu także ja takiej ciąży życzę każdej z was! Moj synek mnie bardzo oszczędzał [emoji12] jedyne na co narzekałam to już 8-9 miesiąc lekka zgaga wieczorami i rozpychanie małego.. czasem oddech było ciężej złapać jak nogi wbijał ale miał 61cm jak sie urodził wiec co się dziwić.. [emoji3]
Dziewczyny jutro ktoś testuje? [emoji3]

Wiem, że to żaden objaw, ale zawsze jest nadzieja dzięki temu.
Ja tak myślę, że to może przez eurhyrox bo juz mi pewnie TSH spadlo poniżej 2 to i moze cera sie poprawila? Bo hormony nie szaleją. W poniedzialek pojde zbadac bo mijają 4 tyg. Od poprzedniego badania.

Każdy sygnał inny niż norma coś oznacza. Ja Tobie życzę z całego serca 2 kreseczek :*

racja, rzadko sa ciaze bez objawow, nie ma co koloryzowac, im gorzej ma sie matka tym lepiej ma sie dziecko :) hormony robia swoje
Zgadzam sie.. Ja nie mialam zadnych objawow i dzidzius sie nie rozwijal ale na to tez nie ma reguly.. W 1szej ciazy mialam tylko mdlosci rano i pozniej zgage i urodzilam corke wiec kazda z nas inna

reklama
W końcu kupiłam:
Zobacz załącznik 784972
Niepotrzebnie czytałam ulotkę :/ Masę skutków ubocznych, aż się włosy jeżą :]
Któraś się źle po Clo czuła ?
Teraz @ wyczekuję ze strachem i obawą :) ale i nadzieją też ...:)

Ja się źle czułam, uderzenia gorąca, ciągły ból brzucha przez cały cykl, kręciło mi się w głowie w te dni co brałam. Ale to wcale nie oznacza, że Ty musisz też się źle czuć! Każda z nas inaczej pewnie reaguje. Tym bardziej że ja byłam raczej przestymulowana, lekarz zapisał mi clo bez sensu i bez monitoringu. Odstawiłam clo, poszłam do innego gina, zrobił monitoring i okazało się że mam owulacje ok, tylko trochę później bo mam dłuższe cykle.

Do góry