reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

reklama
U mnie długo do testowania (06.12) ale mam dziwne objawy: mdłości, wymioty i dziwne odczucia brzuxhowe, nie wiem nie boli ale jest tkliwy, zawroty głowy. Roi mi sie chyba...

Trzymam kciuki za II kreski jak najszybciej

Hehe :) wróżbita Maciej. Mi mój powiedział, ze nerwowa jestem, więc pewnie nic z tego. No myślałam, ze padne. Grunt to wsparcie :D

Co do tej rozmowy o dzieciach, zgadzam się z Tobą. Uważam, ze nie powinnyśmy dramatyzowac i zrobić za chwilę z dziecka ofiarę przemocy psychicznej zastosowanej przez 6-tetnich rówieśników. Każdy sobie robi żarty, trzeba czuwać nad tym i tyle. Od dzdzownicy do kryminału. :D

Mój brat z kolegami wrzucali koleżance do plecaka żaby, których ona się panicznie bała. Oni się śmiali, ona darla w nieboglosy. Kumplujemy się do dziś :)
Słuchajcie sorki za rozgrzanie tematu ale tak jak mówicie, każdy ma swoje zdanie. A to zdanie wynika z doświadczeń życiowych. Zatem nie ma opcji aby każdy miał to samo.
Ja napisałam na podstawie swoich. Ja byłam odważnym dzieckiem i różne rzeczy się robiło ale za żadne skarby nie mogłabym tak samo podchodzić w przypadku mojego syna, który jest bojaźliwy i niepewny siebie. Stąd fajne, nieszkodliwe zabawy jednych dzieci moga mieć traumatyczny wpływ na inne. Np. wrzucili mu piłkę do kosza na miskę toalety (dla zabawy oczywiście) wiąże się to z tym, że nie chce chodzić na treningi ... ale my mu tłumaczymy cały czas, że tak świat wygląda i nie może rezygnować z rzeczy, które lubi, bo inni się zachowują w ten a nie inny sposób. Nie trzymamy go "pod kloszem" ale oczywiście rozumiemy i wspieramy, bo to jest bardzo ważne w przypadku takich dzieci....
Przepraszam Was kochane ale chciałam Wam przekazać, że czasem sytuacje zupełnie blache mogą być trudne dla innych ....
Ja zaczęłam I pozwalam sobie skończyć [emoji4] ... oczywiście z pełną wyrozumiałością dla innych....każdy ma swoje doświadczenia życiowe [emoji6]

Napisane na SM-G7105 w aplikacji Forum BabyBoom

Słuchajcie sorki za rozgrzanie tematu ale tak jak mówicie, każdy ma swoje zdanie. A to zdanie wynika z doświadczeń życiowych. Zatem nie ma opcji aby każdy miał to samo.
Ja napisałam na podstawie swoich. Ja byłam odważnym dzieckiem i różne rzeczy się robiło ale za żadne skarby nie mogłabym tak samo podchodzić w przypadku mojego syna, który jest bojaźliwy i niepewny siebie. Stąd fajne, nieszkodliwe zabawy jednych dzieci moga mieć traumatyczny wpływ na inne. Np. wrzucili mu piłkę do kosza na miskę toalety (dla zabawy oczywiście) wiąże się to z tym, że nie chce chodzić na treningi ... ale my mu tłumaczymy cały czas, że tak świat wygląda i nie może rezygnować z rzeczy, które lubi, bo inni się zachowują w ten a nie inny sposób. Nie trzymamy go "pod kloszem" ale oczywiście rozumiemy i wspieramy, bo to jest bardzo ważne w przypadku takich dzieci....
Przepraszam Was kochane ale chciałam Wam przekazać, że czasem sytuacje zupełnie blache mogą być trudne dla innych ....
Ja zaczęłam I pozwalam sobie skończyć [emoji4] ... oczywiście z pełną wyrozumiałością dla innych....każdy ma swoje doświadczenia życiowe [emoji6]

Napisane na SM-G7105 w aplikacji Forum BabyBoom

My się nie gniewamy :) dzieci mają swoją wrażliwość. U mnie w rodzinie są bliźniaczki i układam z nimi ostatnio domki z kart. Jednej się zawalił, zacina zęby i dalej układa a druga zaczyna płakać i mowi, ze jest jej tak przykro i jest wrażliwa. pocieszne to bylo :) wazne zeby nikomu nie działa się krzywda, a dzieciństwo ma swoje prawa i niech brzdace szaleją :)

Kurcze piszesz o krzepliwosci krwi.. Jak ronilam i pobrali mi krew na badania to robily sie skrzepy i dwa razy musieli mi pobierac, nie wiem czy to ma jakis zwiazek z tym :-) a sok z burakow pijam, bo lubie :)
Moze faktycznie odpuszcze sobie to badanie a w to miejsce kupie sobie ten kwas foliowy i tyle i bedzie po problemi...

Dzieki dziewczyny za lopatologiczne przetlumaczenie tematu :-) na Was zawsze mozna liczyc :-*
Zbadaj sobie krzepliwość krwi. Ja biore jesCze na to Acard i w ciąży bede brała clexan z powodu tej krzepliwości (wynikającej zapewne z mutacji MTHFR)

Dziewczyny a teraz dla większości z was pewnie durne pytanie ale.. jestem z tych osób, które maja problem z połykaniem tabletek.. kupiłam olej z wiesiołka ale wielkość kapsułek mnie przeraziła [emoji33] i dlatego moje pytanie.. czy myślicie, ze mogę wylać zawartość kapsułki na łyżeczkę i tak to łyknąć? Bo innej opcji dla mnie nie widzę.. [emoji849]
Kup następnym razem olej z wiesiołka. Na Allegro kupowałam ostatnio. Ale możesz spokojnie wypić zawartość tych kapsułek. To pewnie identyczny olej jak ten w butelce.

W końcu kupiłam:
Zobacz załącznik 784972
Niepotrzebnie czytałam ulotkę :/ Masę skutków ubocznych, aż się włosy jeżą :]
Któraś się źle po Clo czuła ?
Teraz @ wyczekuję ze strachem i obawą :) ale i nadzieją też ...:)
Ja nie miałam skutków ubocznych. Brałam 1x2.

Mój do tego ma tylko 23m plemników. A norma ponad 33... także oprócz morfologi słabej jest ich mało. Ah w ogole załamka [emoji30][emoji30] właśnie był u nas kuzyn z dziewczyna. Poznałam ich ze sobą w marcu. Maja po 20 lat. We wrześniu poroniła 8tyg ciąże. Dziś przyjechali powiedzieć ze znowu jest w ciąży. W 6tyg. Oczywiście pogratulowałam i uśmiech na twarzy miałam. Ale chyba gorszego dnia na powiedzenie o tym nie mogli wybrać. Myślałam ze serce pęknie mi na pół [emoji30][emoji24] przepraszam ze Wam tak tu dramatyzuje, może dla nie jednej z Was to śmieszne. Ale ja nawet nie mam z kim o tym pogadać. O wszyscy do około. Zrobią cyk i są w ciąży. Nikt nie rozumie co ja przychodzę [emoji30][emoji22][emoji22]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Trzymaj sie Queen :* z in vitro zajdziesz i będziesz miała cudownego dzieciaczka :)

Proponowałam bym ci clo i zastrzyk na pęknięcie owitrelle jak pęcherzyk będzie miał ponad 15mm
Moj gin zastrzyk robi dopiero jak pecherzyk ma >20mm

No co to jest laparoskopia wiem bo sama ja mialam w celu usuniecia woreczka zolciowego ale zastanawiam sie jak to przeprowadzaja w kobiecych sprawach.
Po każdej stronie brzucha dziurka i w pępku dziurka i działają :) miałam w poprzednim cyklu.

Bertha! Śniło mi się, że miałaś dwie kreseczki, chwalilaś się na forum :happy:

O matka, KOCHAM CIE!!!! [emoji1][emoji1][emoji1] oby sie sen spełnił [emoji7] :)

U mnie tez 5 :-)
U mnie też! [emoji16]

m7a4xuun7rn9jc7g.png

reklama
Dziewczyny, od 3 dni temp ciała 37,2 - 37 kiedy nie zmierze. Teraz patrzę 37,1. Podbrzusze daje mi sygnały. Gdyby to była choroba to bym już leżała, bo leków nie biorę przecież na przeziębienie. Może mój sen będzie proroczy :):):)
Ja mialam taka temp jak w ciazynbylam, tez mnie brzuch poboleeal... Jak dla mnie jestes na dobrej drodze do SUKCESU ;-) TRZYMAM MOCNO KCIUKI ABY SIE UDALO :-)

Do góry